Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Palouk

24. 06. 2009
0
0
1090
Autor
Martulle

Znovu z oblíbené hry ve škole na deset slov... Co, pitomec, šel, triko, au, drogy, had, baterka, les, cizinec (některé slova jsou naprosté pitomosti, ale mojispolužáci jsou poněkud... nemůžu to říct)

Když Sebastien šel do lesa na své magické místo, které by ale našel i úplný pitomec, vzal si sebou i svého hada Romiho. Byl to nádherný hroznýš a také jeho nejlepší přítel. Vydal se s ním na jejich každodenní cestu do blízkého lesa. Stačilo přejít ulici, cestu a jít kousek po louce. Protože už byla tma a nic neviděl, v jednu chvíli ticho v lese přerušilo hlasité:
"Au!"
Byla jeho chyba, že si nevzal baterku, spoléhal na světlo měsíce, který zrovna zašel za mrak. Kvůli toho si roztrhl svoje nové tričko, vylekal Romiho a ještě mu tekla krev. Zlostně zaklel a vydal se dál po cestičce. Uvědomoval si, že tohle místo má jako drogu. Musel na palouk chodit každý den, jinak by neusnul. Zkoušel několikrát se toho zbavit a nevydat se na cestu, ale pokaždé to dopadlo akorát rozkousanými tužkami a kruhy pod o čima.
Tentokrát to byla ta nejzáhadnější noc, co zažil. Když konečně došel na svůj palouk a měsíc vyšel zpoza mraků, za zády Sebastiena se ozval tichý, ženský hlas.
"Co tady děláš cizinče?"
Jako reakci, někam směrem za Sebastiena, výstražně zasyčel Romi, sklouzl mu z ramene a zůstal v napjaté poloze, jako jeho ochránce. Když se Sebastien otočil, nikdo na palouku nestál. A kvůli tmě a vysokým borovicím, které ohraničovaly palouk, nikam dál neviděl. V tu chvíli ho opustila všechna odvaha vydávat se večer na svůj palouk, otočil se a utekl pryč. V tom shonu tam nechal i Romiho. A od té doby na palouk nikdy nevešel a nikdy už se pořádně nevyspal...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru