Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slova mého dokonalého učitele

26. 06. 2009
3
11
781
Autor
kšá

 

 

Slova mého dokonalého učitele

jsou za oknem

– prší








 


11 názorů

Diana
28. 01. 2010
Dát tip
Letní déšť mi zní, jak slova učitele, jehož jsem měl rád...

kšá
01. 07. 2009
Dát tip
Nicollette: díky, dostat z někoho hloupost a pýchu by bylo užitečné, kdyby si to ten dotyčný vzápětí uvědomil a zastyděl se. Pak by poznal, že četl slova svého dokonalého učitele. Ale takhle - jen promarnili šanci - naštěstí i jejich hloupost má smysl a může být dokonalým učitelem někomu, kdo sem přijde a kterému ten kontrast světla a tmy umožní jasně vidět co je co, zastavit se a uvědomit si své vlastní předsudky dřív, než je napíše a ztratí tvář.

Paulart
29. 06. 2009
Dát tip
V haiku není nic "dokonalé". Typicky hodnotící prvek. A "slova" učitele deště? Metafora, které se také neužívá.

Oldjerry
28. 06. 2009
Dát tip
jak já to dělám, že básník mi odhalí své skutečné nitro? Pohrdání, nafoukanost... Je to na tvé straně, kšá : pardon, ale není to o tobě. Ta miniatura se mi skutečně líbí, slova »To je hezké« nejsou míněna ironicky.

Nicollette
27. 06. 2009
Dát tip
Řekni mi, jak to děláš, že vždycky z lidí dokážeš dostat tu jejich hloupost a pýchu... Neříkám, že je to haiku, neboť nevím, ale určitě je střípek Věčnosti :)

raja
26. 06. 2009
Dát tip
A mě jo:)líbí, hájkunehájku*:)

Oldjerry
26. 06. 2009
Dát tip
To je hezké, ale kde je to haiku ? Dobré by bylo si o haiku něco zjistit. Každý nový »haikuista« si myslí že stačí seřadit pár slabik. Mýlka....

asi hrál rád karty...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru