Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andělská

08. 07. 2009
7
16
2169
Autor
Noumenon

pokračování Zestárlého jara... 4.červenec 2009

Andělská

U okna jsem postával a
hleděl v dáli bouřlivou,
kde se večer s mraky rděl.

Tu promluvila
ke mne ze zoufalství
skrze anděla

Ona, jejíž hlas mne
uvnitř mého svědomí
cestou smíru vedl.

Já vysvlékl se z roucha Ega,
jež kovalo mne k zemi
a lehký jako pírko
vznesl jsem s Tebou k místům,
kde všechen klid se roprostírá

Nebesa, z jejichž tváří
já čerpal moudrost po staletí
uznala mne viným z křivd
a nazpět k zemi seslala
hledat slůvka omluvy.

Já vepsal jsem je do listů
a poslal spěšně k ní.

Když v tom se gesta něhy
vynořily nazpět z dálek

Nesmrtelné naděje.

Bože,
dej mi strpení,
ať nepošlapu ten poslední
květ hořkosladkého bolavění...

16 názorů

Noumenon
13. 11. 2010
Dát tip
dekuji ti :) andel neandel, kdyz je v tom uprimnost, tak ma u mne misto kdekoliv ale nejcasteji v srdci :)

Puzzle
12. 09. 2009
Dát tip
hezké...

A.H.
06. 08. 2009
Dát tip
pěkný text

domin.go
29. 07. 2009
Dát tip
Je to hrozná sračka, nezavírej před tím oči.

Noumenon
28. 07. 2009
Dát tip
a máme tady intelektualsko elitu, jez vi co je hodnotne a co nikoliv a svym jadrnym potencialem vybrouseneho jazyka a uznavaneho kritika se zvecnil na mem pocinu v domeni, ze mne timto nejak zasahne? oh mein gott bravo, primo na branici :) jinak jsi mou velkou inspiraci, jak daleko se da dojit s bezohlednosti duse a s povrchnosti tvych slov. P.S. thxla shjsjh zhfdsůjlkjak fxuxuck yousd

domin.go
22. 07. 2009
Dát tip
Tfujtajxl.

Noumenon
16. 07. 2009
Dát tip
přesně tak ! a jako velke plus, nevim zda zrovna do normalniho zivota, ale zkusme ho dat jak priklad, si pestujes urcity cit pro sve umeni. da ti to hodne v tom smyslu, jak se pak vyjadrujes, jak myslis, protoze myslis do hloubky a nespokojis se s povrchnimi usudky a otrepanymi klise. a pokud se v tve blizkosti nachazi osoba, se kterou sdilis urcity cit, laska, pratelstvi, obdiv nebo uplne jine pocity, umis je pak lepe dat najevo. a jestlize tve basne dotycny chape, vytvori se mezi vami nove pouto, nova dimenze chapani. prece jen v dnesni dobe smsek, nadavek a povrchnich rozhovoru a chovani je pak takovy clovek zranitelnejsi diky sve citlivosti, ale zas na druhou stranu bohatsi co se tyce prozitku a to je pro mne velky klad. jakekoliv umeni je krasne, ale musi tam byt zamer neco sdelit, nejaky myslenka, duse, pote uz na forme pramalo sejde.

Marlav
16. 07. 2009
Dát tip
Souhlasím s tebou, mám to podobně, básně jsou pocity, emoce, malé děje, malé příběhy v nás i okolo nás. Někdy to mohou být i podivné věci, já jsem třeba napsala báseň Ruce vrahů a sleduji, že se jí každý vyhýbá, protože to je divné téma. Ovšem, já jsem přemýšlela o těchto lidech, jejichž nástrojem k hrůzám jsou právě ony ruce... Takže, o všem se dá nějakým způsobem podělit, jsou dobré věci, ale i ty špatné,neměli bychom se bránit o nich přemýšlet.

Noumenon
16. 07. 2009
Dát tip
dekuji, myslim si, ze jsou basne a vubec veskere umeni tim nejlepsim mediem pro uchovani vzpominek, pocitu a dojmu z chvil, ktere jste zazily, nebot sve kouzlo maji i po letech a kazdym dalsim rokem starnou a zrajou. a vy citete stale ten silny dojem, jenz vas k takovemu psani vedl. paradoxem na tom vsem je, ze mne k omluve skutecne isnpirovala vecerni obloha s fialovymi mraky, nadherne cervanky, pri kterych jsem pocitil takovou uzkost, ze jsem se musel s dannou osobu jeste ten vecer usmirit. vse se zadarilo a ja byl stastny a zatim porad jsem :)

Marlav
16. 07. 2009
Dát tip
výpověď duše, silné a hluboké...

Noumenon
08. 07. 2009
Dát tip
děkuji :)

Bíša
08. 07. 2009
Dát tip
:o))

Noumenon
08. 07. 2009
Dát tip
hlavně pravdivé :)

raja
08. 07. 2009
Dát tip
Působivé spolu s obrázkem:)

Noumenon
08. 07. 2009
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru