Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Váša co občas trucuje

18. 09. 2001
1
0
699

Rekognoskuji,že se některým člověkům ty má poskládaná písmenka líbila.Dnes Vám chci vypovědět příhodu,která se udála loňského podzimu a je o Vášovi,co občas trucuje.


Ve středu projíždím Č.Bu. a tu zjistím,že ukazatel změny směru jízdy,lidově zvaný blinkr,není slyšet,ani vidět na přístrojové desce.Zpozorněl jsem a začal si blinkrů více všímat.A hle,při změně polohy páčky vykonal blinkr svou povinnost pouze dvakrát či třikrát a dost.Když byla celá operace změny jízdy dokončena,tak asi po 50-ti metrech,najednou si blinkr vzpomněl,že nesplnil žádanou službu,a alespoň dvakrát blikl,tak,jakoby chtěl alespoň něco zachránit.Řidiči kolem mne si významně ťukali na čela,někteří dělali divné posunky,jejichž význam mi není znám,ale jež jsem viděl v nějakých filmech, pravděpodobně italské provenience.A dokonce někteří se zvlášťě silným hlasem mi spílali do chomáčů a debilů.Když potom jsme stáli společně ve frontě na světla, jejich pohledy nevěstili nic hezkého.Zřejmě jsem jim připomínal něco exotického s čím se nesetkávají každý den.Držel jsem se volantu,jako něčeho, co zrovna ne
potřebuji a mám to po ruce a kdyby bylo po ruce něco jiného držel bych se patrně toho.Výraz mého obličeje říkal:
"lidičky,já jsem nevinnej,jsem zde nedopatřením pouhopouhou čirou náhodou,to přeci vůbec není moje auto,jsem zde skutečně nedobrovolně."
A př
itom jsem hleděl do neurčita,jako náhodný divák,který pozoruje pouze mumraj kolem a nemá s ním nic společného.Ale když o tom přemýšlím,mohl jsem mručivě pohrozit společnému nepříteli.Ba i má manželka,která by za příznivějších okolností utrousila něco peprného, zachovala polohu mrtvého brouka.A takto jsme svěží a nerozházení přistáli doma.Cestou jsem jen tak,mimochodem,Vášovi pohrozil,že to takhle dál nejde,a že s ním půjdu k lékaři ve věcech autoelektriky,a že půjde na kudlu.A Váša buď z leknutí či v záchvatu posledních sil přestal trucovat.Odborný lékař Gusta mi sdělil,že není vlastně co spravovat.Na inspekční jízdě jsme projezdili převážně v Č.Bu.asi tak 40 či 50km.A Váša se choval jako ten nejzdravější divoch.
Jenomže ve čtvrtek se to celé opakovalo.Zř
ejmě Váša necítil přítomnost chirurga!Nehrozil jsem,ani jsem nijak nedával najevo svou roztrpčenost!Tentokrát jsem tvrdě zasáhl.


Sala
20. 09. 2001
Dát tip
Natruc si postesknu :) na tak malá písmenka.. Vždycky mě věci zajímají nejmíň do hloubky..:) a jak? :-)

Wopi
18. 09. 2001
Dát tip
:)

Ishi
18. 09. 2001
Dát tip
....kladivem :-) Blíbí se mi to moc :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru