Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora raja

06. 08. 2009
2
2
691
Autor
slovoma

Druhé místo červnového kola soutěže "Slovo má"

Čím víc proužků, tím víc adidas.

Sem chtěla napsat úvodník. Vážně chtěla. Jasně, jsem sice krapet povrchní blondýna, s nepříliš výrazným talentem na úvodníky, ale proč ne? Zkusit to prý může každý...tak kdo, když ne já? A kdy, když ne teď?

Jala jsem se tedy čmuchat kolem „slovo má“, jakýmiže pravidly se musí moje snažení řídit. Zkuste to taky, nejste-li v obraze. První věc, na kterou jsem narazila, bylo triko adidas. Od sponzora.

Okamžitě se mě zmocnilo zklamání. Nikdy nebude moje!

Za prvé, nemám šanci vyhrát. Důvod je nasnadě, neumím psát. Tedy psát pochopitelně umím, aby bylo jasno, ale mizerně.

Za druhé, i kdyby úvodník do tohoto kola poslali ještě větší „umělci“ než jsem já a omylem bych tak vyhrála, poštovní doručovatelka by mě jistojistě doma nezastihla.

No nemám já smůlu? Triko v hodnotě skoro pětistovky, v době krize, za pár písmen. S nejméně třemi pruhy...

Vlastně jsem ani neměla tušení o tom, že písmák kdosi sponzoruje. Jaksi sem si zvykla na zdejší komfort, bez všude vyskakujících okének s reklamou, která mě tolik obtěžuje na jiných serverech. A proč to neříct, obtěžuje mě úplně všude. V televizi, na netu, při dálnicích, v časopisech, v ulicích. Všude!
Pravda, několikrát jsem vyvinula jakýsi pokus o zamyšlení se nad tím, jak vlastně písmák, bez oné obtěžující reklamy funguje. Ale on prostě funguje. Dobře a bez zádrhelů. Bez větších nároků na uživatele. A tak můj pokus o rozkrytí záhady kolem provozu písmáka, bez „viditelných“ sponzorů, zůstal u představy o nechutně bohatém panu dasslerovi, který evidentně ujíždí na literatuře...:o)

Až dodnes. Takže zbývá jen jedno, díky.


2 názory

čučenka
07. 08. 2009
Dát tip
tak přiznám se, že tahle otázka mě už také několikrát napadla - kdo tu tu platí (a proč :-D ), když tu nejsou žádné reklamy...

Oldjerry
07. 08. 2009
Dát tip
s neobyčejnou chutí *, tohle by si asi měli uvědomit všichni Písmáci,.... spokojujeme se tím, že tu všechno nějak jde a nestaráme se o to jak.... a navíc ještě nadáváme a mejlujeme, když se někde něco trošičku zatrhne, zadrhne, zašprcne... Připojuji se : díky dasslere, Dero a vy další, o kterých vlastně ani nevím, jak fungují.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru