Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoční

20. 09. 2001
3
0
750

herdekbajzek,jak mě berou zase ty zuby

      Romeo těsně nad hrobem,vypelichaný Don Quichot,koleno v háji,o ženské tělo nezavadím a ještě ke všemu ta podělaná stolička.Už loni mi paní doktorka vyhrožovala,že půjde ven,místo ní,že dají nějaký cizorodý implantát a na něj korunku.Do háje!To zase bude výdajů!V souvislosti s tím zubem si vzpomínám na jednu příhodu,která se mi stala,když jsem byl ještě pohledný chlapec.
      Bylo to za mého vojákování v Bzenci.Bylo mi 19 let,nastal Štědrý den a mně natekla huba.Bolest,že jsem lezl po stropě,a to doslova,neb jsem obýval horní bidlo.Útvarový doktor nikde,nemocnice v Kyjově 20km,
autobus ani náhodou,fujavice,mráz.Vydal jsem se na polední vlak.Někdy odpoledne po třetí hodině jsem konečně byl v nemocnici,kde mi pomohl chirurg.Můj moudráček se cpal ven a nemohl se proříznout.Na té zubní ordinaci pracovala moc krásná sestřička.Milá byla,a tak nádherně voněla a její alt mi voněl také.Zvala mě k sobě domů,že už nic nejede,že je sama.Ale byl jsem na vojně nováček,tak zblblý z toho drilu,že jsem odmítl s tím,že půjdu pěšky.A zase v té fujavici a už potmě jsem se vracel do kasáren.Mantl až na paty,venkovan,ze všeho vyjukaný,unavený,poprvé na Vánoce od rodičů,celičký rozbolavělý.Asi 2km za Kyjovem mi zastavil prázdný autobus.Řidič se vracel z trasy domů,do Vracova,což je městečko na půli cesty z Kyjova do Bzence. Vyprávěl jsem mu,co se mi přihodilo a on mi řekl upřímnou pravdu:”Ty jsi ale kus vola,co?”A zajel si ještě těch 10km do Bzence,protože se mu zřejmě zželelo takového trouby.Někdy kolem 6-té jsem se dostal nacimerku.Zmrzlý,unavený,bolavý,smutný a hladový.Byl nástup na Šdědrovečerní večeři,kdy soudruzi důstojníci obsluhovali vojíny,ale nešel jsem nikam.Byl jsem ve vzpomínkách doma a představoval jsem si,jak to tam všechno probíhá.Bulil jsem do polštáře,huba bolela a já usnul.Spolubojovníci mi alespoň přinesli dárkový balíček,který dostával každý.To mě vzbudilo.Zdál se mi nádherný sen o té sestřičce a já se styděl vstát,protože můj klín byl od toho snu mokrý.A tak jsem řekl,že nemám na nic chuť,že si to mohou sníst.A to je všechno.


teqrilla
06. 04. 2004
Dát tip
jsou tu chyby, ale je to fajn..

Ribi
21. 09. 2001
Dát tip
bez toho...a to je všechno

Janis
21. 09. 2001
Dát tip
* :-)))

Pája
20. 09. 2001
Dát tip
pro tebe ;-)))))))))))))

Climaster
20. 09. 2001
Dát tip
:))))...to je skody..to je skody...:))

Sala
20. 09. 2001
Dát tip
prášek cukru na bolístku zrovna neééé, ale jedno malé pohlazení si pobaveně neodpustím ke stoličce vlastní "..a její alt mi voněl také.." dík, četlo se fajn.

zoo
20. 09. 2001
Dát tip
Jejda... ale to je dojímka! :-)))

zoo
20. 09. 2001
Dát tip
Já jen, že jsem také jednou jednoho takovýho zuboženýho vojáčka pozvala... a šel. No - a nic. Jen voš....ol a vodošol. :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru