Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žasnu

09. 08. 2009
3
6
633
Žasnu.
Žasnu nad hloupostí mnohých
a klaním svůj hřbet před genialitou těch,
kteří mi svým dílem sebrali dech.
 
Smekám.
Snad i k modlitbě klekám.
K modlitbě pro každého,
kdož se nesmířili s útrapami dne všedního.
 
A přesto i já sám,
bolest v duši
- snad hůř i v srdci -
mám…

6 názorů

avox
17. 08. 2009
Dát tip
Je třeba poznat bolest, aby si člověk vychutnal tu pohodu, když bolest pomine... a stále platí, že co nezabije, to posílí :-) První sloka se mi moc nelíbí, hloupost nebo genialita, rozdílný dojem někdy může spočívat jen v nepochopení... Ale líbí se mi tvé zamyšlení v komentáři */

větroplach
12. 08. 2009
Dát tip
:-) děkuji za úvahu... právě že mi to přišlo obráceně... i když jsem to nijak nezkoumal do hloubky...

Asi mi to jako rýpání přišlo. V tom případě se omlouvám. Vidím věci tam, kde nejsou. Když jsem přemýšlela nad tou odpovědí, došlo mi, že jsem to měla spíš vyměnit, protože srdce umírá s tělem, kdežto duše je nesmrtelná a všechny pocity si s sebou nese do dalšího života, i když ty zůstávájí v nevědomí. Takže horší mít bolest v duši, než v srdci.

větroplach
12. 08. 2009
Dát tip
proč provokovat? to nebylo rýpání,.. ten obrat mě překvapil, zarazil... a prostě mě zajímalo jak to vnímáš. nikdy jsem asi o rozdílu /srdce-duše/ nepřemýšlel... nenapadlo mě, že by mohl být.

Hledala jsem definice na internetu, ale pak jsem došla k závěru, že nebudu provokovat. Přiznávám, že mě to zaskočilo. Odpovědět na tuhle otázku je pro mě stejně tak těžké, jako kdyby se mě někdo zeptal, co je to láska. Zkrátka to nedokážu... Snad to jako odpověď stačí.

větroplach
11. 08. 2009
Dát tip
v duši... v srdci... jaký je v tom rozdíl? *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru