Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Srab

21. 08. 2009
0
5
820
Autor
Khetti

Začínat zase znova?
Vypouštět z úst velká slova?
Začínat a opět doufat v lepší čas,
chytat sny na konečky řas..

Na tácku své srdce na pospas lvům dávat,
se smutným úšklebkem do dáli mávat.
Zamávat naposled falešným představám,
stále se smrti jen a jen obávám.

Srab, co se neschová ani za list kopřivy,
srab, který se cítí mdle, když je střízlivý.
Zamávám naposled s úšklebkem cvoka,
marně v mé hlavě to hlasitě kvoká.


5 názorů

Wuzzy
22. 08. 2009
Dát tip
Mně se to líbilo, teda poslední sloka se mi líbila. Tam jsou ty rýmy neotřelý, klidně by to mohla zhudebnit Vltava. Naopak - jak tu kdosi velebil "hezký obrat (chytat sny na konečky řas)" - tak to je ten nejlacinější moment všech dvanácti řádků.

Zásadní problém bych viděla v tom, že to celé vůbec nedává smysl :) Tady podle mě rada není číst, jako spíš nesnažit se tak moc psát - ono to totiž vypadá, jako že sis sedla a řekla, ha, teď něco napíšu. Protože alespoň podle mě tomu chybí myšlenka, nebo jednotící pocit nebo cokoliv jednotícího. Pokud tím pocitem teda nebyla totální rozpolcenost :) (Aneb srab, co se dává napospas lvům? Srab, co se neschovává?)

Co dodat? Snad jenom, že i onen hezký obrat může být klišé. Připojuji se s radou, abys hodně četla.

Dalek
21. 08. 2009
Dát tip
Už jsem Ti to několikrát říkal. Tím, že složíš slova, aby se rýmovala, nezaručuje to, že vznikne báseň. V tvých řádcích se skládají pouhé říkanky a to i přesto, že se občas objeví hezký obrat (chytat sny na konečky řas.) Možná by bylo lepší, kdybys zkusila volný verš, i když je někdy tento způsob psaní obtížnější.

Petrusha
21. 08. 2009
Dát tip
no to je skvost, minimálne rým cvoka kvoká ma uviedol do stavu veselého pobavenia ... i střízlivé kopřivy sú skutočne skvelé Milá Khetti, uznávam že každý začiatok je ťažký a strašnostiam sa nevyhne nikto z nás, toto však má s poéziou pramálo spoločné, je to len zhluk slov, ktoré sa pokúšajú o rýmovanie s pokrikvakávajúcim rytmom a márne tápajúcim obsahom. Doporučujem veľa čítať.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru