Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední dopis

23. 09. 2001
0
0
525
Autor
Ullmann

Dopis jen pro tebe...

Má další oběti,
    vím, že tento dopis Ti přináší velice nepříjemné zjištění a možná Ti způsobí menší šok, ale musím Ti oznámit, že Tě zítra hodlám zabít.
    Jistě si teď myslíš, že se jedná jen o jakýsi nejapný žert.
   "Cože?" nebo "Co je tohle za blbost?" říkáš si teď.
    Věř mi, že já v žádném případě nežertuji. I když by se mohlo zdát, že tyto řádky nyní čte více lidí, není tomu tak. Tento dopis je určen právě Tobě, a proto ho vidíš jen ty. Vše se dá zařídit.
    Mimochodem, abych nezapomněl, měl bych se také představit. Nyní se jmenuji David Goodman; alespoň podle mého falešného pasu. Jméno ale není podstatné, pro Tebe je v těchto dnech důležité, že jsem nájemný vrah a Ty jsi můj terč. Zjistil jsem si o Tobě vše. Mohu dokonce říci, že Tě znám více, než Tví nejbližší příbuzní. Vypracoval jsem si dokonalý psychologický profil Tvé osobnosti, zjistil jsem si podrobný životopis, pozoroval jsem Tě v soukromí, znám Tvé zvyky, zlozvyky, chování, záliby, ale i touhy a komplexy. Je to pro mne důležité a zároveň to je můj způsob práce. Mezi svými kolegy jsem znám jako "ten ze staré školy", a přiznám se, že jsem na toto přirovnání hrdý, protože to znamená, že ctím a dodržuji určité vyšší principy a hodnoty.
    Možná s tím souvisí i tento dopis. Píši každé své oběti. Jsem totiž přesvědčen, že na smrt se musí člověk připravit. Musí si vypořádat své věci a rozloučit se se svými nejbližšími. Zároveň Ti tak dávám určitou šanci, jakousi možnost obrany nebo útěku. Pravděpodobně jsem korektnější než sama Smrt, která mnohdy přichází bez ohlášení.
    Vím, že jako nájemný vrah Tě příliš nepřesvědčím o své morálnosti, ale mohu Ti, jako starý zkušený zabiják, slíbit, že smrt, kterou přináším, je rychlá a bezbolestná.

Brzy se sejdeme,
Tvůj vrah

Čolito
26. 10. 2002
Dát tip
můj styl:-))) Myslím, že je normálnější než většina ostatních

Climaster
24. 09. 2001
Dát tip
Astala: :))))...kdo by dal někomu takový prachy jen aby mě zabil..:o)))

Astalavista
24. 09. 2001
Dát tip
Clim: tohle je klinickej problém, o peníze nejde :)))

Ullmann
24. 09. 2001
Dát tip
To Krel: Myslis, ze jsi opravdu zamknul? Uz te nekolik minut pozoruju - ty v tom kresle spis! Mas zaklonenou hlavu, zavreny oci a desne chraaaapes... ..no a ted ti dokonce to tvoje delo upadlo na zem.

Amanda
23. 09. 2001
Dát tip
Blbost jak mraky... by me zajimalo co si autor dokazuje...

Krel
23. 09. 2001
Dát tip
Hmm...tak to jsem jasnej. No závěť mám, s blízkýma jsem se rozloučil, doma jsem zamknul a teď sedím ve svým starým křesle a na klíně mám položenou svou starou dobrou EM-116-WI...a čekám brouku:-)) jsem zvědavej jakej seš profík, protože s tímhle kvérem se nežertuje, ale to Ty víš, že?!:-))

Atala
23. 09. 2001
Dát tip
Jsem mrtvej kámo!!! :-)))

Astalavista
23. 09. 2001
Dát tip
Nechci strašil, ale co když autor nekecá a vy všichni jste se mu teď podepsali na seznam :)))))) uááááááááááááááá já vlastně taky!!!!!! Mizim....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru