Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Investice v dnešní době

25. 08. 2009
0
9
684
Autor
Chrjac

Jak zachovat hodnotu peněz během současné krize? Do čeho investovat? Jak zabránit znehodnocení našich úspor? To jsou v dnešní době velmi časté a naléhavé otázky. Naštěstí na ně existuje odpověď.

Nemovitosti - právě do nich je bezesporu výhodné investovat. Důvodů je hned několik. Za prvé – nemovitosti neztrácejí svou hodnotu během času. Naopak jejich hodnota může ještě vzrůst. Za druhé – jsou to trvalé hodnoty. Přečkávají nejrůznější období. Jejich životnost je mnoho desetiletí. Za třetí – nejsou rizikové, na rozdíl od cenných papírů apod. Za čtvrté – dají se rychle zhodnotit prodejem. To jsou jen ty nejznámější výhody, možná vás napadají i další. Investovat do nemovitostí je tedy z mnoha hledisek výhodné. Je zde ale jedna obtíž, kterou není možné přehlédnout. Podobné investice vždy vyžadují vysoké částky peněz. To je pro mnohé nepřekonatelná překážka. A právě pro ně je tu skvělá alternativa investice – postavit si vlastní výrobnu (mini fabriku) se specializací na výrobu zámkové dlažby, plotů, kamene a podobných prvků z betonu. Beton je totiž „movitá“ nemovitost, která je neodmyslitelnou součástí stavebního procesu. Zároveň je také surovinou pro výrobky, které si už na trhu nalezly své místo a v budoucnu je jistě čeká ještě zvyšování jejich obliby. Jednou z hlavních výhod je současná cena betonu. Pro jeho přípravu potřebujeme jen štěrk 0,4 – 120 Kč za 1 t a portlandský cement, který stojí pouhých 3,5 Kč za 1 kg. A jejich ceny, jak sami vidíte, jsou opravdu více než výhodné. Jak tedy dobře investovat v době krize? Pořídit si vlastní výrobnu v prostoru od 50 m2 a začít s výrobou kvalitních výrobků, které Vám zaručí úspěch i spokojenost zákazníků. Vraťme se ještě na chvíli ke kalkulacím. Cena materiálu vychází maximalně 100 Kč na 1 m2 dlažby. Prodejní cena se pak podle druhu vzoru a barevného provedení pohybuje od 350 Kč do 800 Kč. Výrobní cena je však stále pouhých 100 Kč. Sami si jistě dokážete spočítat váš zisk. Existují dokonce další důvody, proč investovat právě takto. Z betonu můžete vyrábět například umělý kámen. Ten nestárne, neznehodnocuje se. Jeho cena neklesá. Díky svému unikátnímu vzhledu a barvě je dnes tento výrobek velice poptávan. A bude tomu tak zřejmě i nadále. Dá se očekávat, že po skončení současné recese dojde ve stavebnictví k rychlému rozvoji. Výrobky z betonu tedy půjdou ještě více na odbyt a během krátké doby budou rozprodány. Samozřejmě s 3-5násobnou návratností peněz. Další neopomenutelnou výhodou je peněžní částka potřebná pro start takovéto výroby. Ta je totiž velmi nízká. Potřebujete pouze technologii, která je k dostání za 90 000 Kč, a to včetně CE EN Certifikací, a zařízení zhruba do 50 000 Kč. Potřebné formy jsou na trhu zakoupitelné za výhodné ceny. Používat se pak dají po dlouhou dobu. To vše jsou důvody, proč se vyplatí investovat právě do výroby prvků z betonu. Zdroj www.granilit.cz

9 názorů

Dalek
25. 08. 2009
Dát tip
Jak se tak dívám, tak už se sem dá dát opravdu cokoliv. Čeho se ještě dočkám na literárním serveru? (:-()

průkopnick
25. 08. 2009
Dát tip
Velmi kuriózní

mini vý

katugiro
25. 08. 2009
Dát tip
Zas je ovšem třeba ocenit novátorský přístup, s jakým je zde například vytvořena výrobní cena z ceny materiálu. Běžím investovat!

Prosecký
25. 08. 2009
Dát tip
Chrjaci! To je nový druh literatury? Podobně jako sochař prostě nic nevyrábí a vystaví záchodovou mísu nebo chcíplého žraloka, ty vezmeš prostě reklamní text pro podporu podnikání a zveřejníš ho! Zaprvé - nejsme tu blbci! Zadruhé - text obsahuje řadu chyb! Jsem vzděláním, praxí i duší ekonom a toto prostě nemohu číst. Proč jsi to sem dal?

Petrusha
25. 08. 2009
Dát tip
sníš určo toto nemôže byť realita

katugiro
25. 08. 2009
Dát tip
sním? či bdím?

Petrusha
25. 08. 2009
Dát tip
to je síce pekná reklama, ale pokiaľ viem, stavebné i betonárske firmy momentálne vďaka kríze tak tak prežívajú ... Inak nehnuteľnosť, napr. dom ide ako investíciu znehodnotiť úplne jednoducho zmákne to požiar, potopa, prístavba diaľnice v blízkosti, či nákupného centra ako rušivého elementu, ev. prerobenie susedného domu na príbytok sociálne odlišne motivovaných spoluobčanov :))) to potom ten barák nepredáš ani keby si sa zjašil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru