Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šílený boj

31. 08. 2009
1
2
274
Autor
smidik
Kapitola I.
Projekt

V roce 2042 se zdálo, že válka mezi velmoci už je nevyhnutelná. Britské Království, Spojené Státy Americké, Rusko, Kanada. Velmoci zbrojili a hádali se. Každá z těchto velmocí měla moc zničit celou Evropu. A právě některé Evropské státy se rozhodli tenhle problém řešit. Pokoušeli se to vyřeši diplomaticky. Jednání však selhala. Nekonec se rozhodla zakročit Evropská Unie celkově proti všem. Ne bojově, ale diplomaticky. Nakonec se ale rozpadla i ona. Válak už byla naprosto nevyhnutelná. A svět se ocitl na pokraji války. Války, ketrá mohla zničit veškerý život na téhle planetě. Měla to být třetí světová válka.
Vlády některých států se rozhodli zakročit. Někteří se přidali narůzné strany. Jiní, například Česká republika, Slovensko, Egypt, Řecko a další podobné státy se rozhodli vytvořit projekt na ochranu. na ochranu jak obyčejných lidí, tak i lidí na vedoucích postech.
Nakonec se podařilo získat dost peněz na vystavení asi sta bunkrů v Česku, sedmdesáti ve Slovensku, dvouset v Egyptě a stopadesáti v Řecku.
Několik dní po vystavení přichází zpráva, že to vše snad bude v pořádku. Zástupci velmocí se sešli na neutrální půdě na Novém Zélandu.
Avšak 8. listopadu 2042 letí světem strašlivá zpráva. Rusko nazbrojilo a zaútočilo na Velkou Británii. Kanada se spojila s Ruskem a Amerika podpořila Británii. Českem zní projev prezidenta. „Lidé Českého národa! Přichází den, kdy využijeme bunkry. Kadý se ukryje tam, kam byl zapsán. V Říjnu vám každému přišel dopis, kam se uchýlíte. Nyní se tam prosím přesuňte. Děkuji vám za pochopení a věřte, že celá naše země se k vám připojuje! Budeme sledovat stav války a ihned jak bude bezpečné vylézt, dáme vám vědět. Tak tedy hodně štestí!“
po těchto slovech vznikla vČesku ohromný chaos. Stejný den se do bunkrů skryl i Egypt a Řecko. Slovensko se schovalo až den poté a pak přišli další státy, kdenechali vystavět bunkry. Každý z občanů těchto států čekal, co se bude dít. Nechtěli tuhleválku a každý se ji snažil diplomaticky zastavit. nic však nepomohlo a na Zemi se možná řítila bájná Apokalypsa.
V jednom z bunkrů, daleko od všeho, ukrytého v lese bylo jenom deset lidí. Byli tam dva bratři, matka a otec s pětiletým dítětem, jeden zahraniční přistěhovalec, doktorka, jeden voják, s vysílačem, na který mu mělo později přijít hlášení, kdy bude vše v pořádku a budou moci vylézt. Také tam byl myslivec, kterému patřil tento les a jeho matka, 65 letá stařena. Tento bunkr byl nejdále ze všech ostatních až skoro v koutku republiky, což se nakonec ukázalo jako obrovská chyba.

2 názory

smidik
02. 09. 2009
Dát tip
To je taková předmluva

gootter
01. 09. 2009
Dát tip
Dobrý, ale mohlo to být délší..;) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru