Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dejv v Bellevue

07. 09. 2009
0
5
629
Autor
Pseudo_pes

Nevím co jsem právě napsal, nešlo to ze mne. Asi je to blbost bez příběhu, ale tak když už to vzešlo, zkuste to posoudít z různých úhlů ;)

"Čus vole, jak se vede?"
"Všecko v řiti, milej Fotzere, všecko se to podělalo. Spousta věcí se neměla stát... Obzvlášť ta hvězda neměla spadnout..."
"Hej, vole, co to meleš, seš ou kej?"
"Víte pane Fotzere, kdyby svět nebyl takovej podlej, tak bysem tady nebyl."
"Ale kde tady? Dejve, seš v pohodě? To tě to tak vzalo?"
"Ba co vzalo, pane Fotzere, vono mně to úplně vodrovnalo. Totiž dyby se to nestalo, tak bysem tu nebyl. "
"Hej, Coufi, Bláhy, poďte sem... Dejvovi asi něco je..."

Dejv se probral v jasně bílém nemocničním pokoji. Sháněl se po jakémsi panu Fotzerovi, ale nevěděl kde bydlí ani kde pracuje, nikdo jinej Fotzera neznal a tak tam zůstal Dejv sám. Dny probíhaly slušně. Zato noci... Od té doby, co na něj spadla ta pojebaná branka co se na ní houpal, se mu vždy v noci vyjevovaly strašlivé příběhy - duchové, démoni a různý další monstrumy, který ho chtěly převážně.... sníst. Dejv měl jenom otřes mozku a zlomenou ruku, takže ho po krátký době přesunuli po prozkoumání psychiatrem do cvokárny. Dejv tam nikoho neznal, ale brzo se seznámil s podivnym chlápkem, kterej se s nikym jinym nebavil. Jmenoval se Arnie Kaufman, ale říkal si Akira. Ostatní mu z legrace říkali Kurosawa, pak z toho vzniklo kurevský savo, a tahle přezdívka mu držela celých 6 let, co strávil tady, v blázinci Bellevue. Doktoři a sestřičky byli vlídní a milí, Dejvovi plnili všechno, o co si řekl. Ale jeho stav se nezlepšoval. Pořád mluvil jen o Fotzerovi, sháněl se po něm a v noci vykřikoval ze spaní jeho jméno. Prostě pravej cvok. Ale jednoho dne přišel do Bellevue také člověk, který si říkal "Drsnej Joe". Byl to namakanej svalovec, kterej vojel co mu přišlo do cesty. Upřímně řečeno, sral celej blázinec. Jedinou sestřičku nenechal v šatech. Nicméně stalo se, že se seznámil i s Dejvem. Joe chtěl pořád utíkat, a myslel si, že ho normálně pustí, když je bude srát tolik, že už ho tam nesnesou. Mýlil se. A tak skuli s Dejvem a Akirou ďábelský plán. V noci rozbili okno v ředitelně blázince, čímž spustili poplach. Všichni se hned seběhli do ředitelny a šli na zloděje. V tom momentu hbitý a pružný Akira ukradl z kanceláře zástupce blázince naproti přes chodbu klíče, a všichni tři šups ven. Skrývali se kde to šlo, v kanálech, lesech a zříceninách, ale někdy museli jít do města - Akira se potřeboval pořádně najíst, Dejv najít Foltzera a Joe někoho zmlátit. Ale když přišli do civilizace, všichni od nich utíkali a křičeli. Ono se není čemu divit, tři chlápci v otrhaných špinavých nemocničních hadrech vzbudí odpor. Ale také zájem - médií. Noviny hlásily: "Tři bezdomovci se toulají městem, vzbuzují soucit kolemjdoucích.". Z rádia jste slyšeli: "Po městě chodí tři agresivní lidé, kteří utekli z vězení!". A televize ve speciálním čísle zpráv tvrdila: "Blázniví agresivní bezdomovci rozbijí na co přijdou!". Proti tomu nevinný Dejv nemohl nic dělat. A tak se z nich stali městští psanci. Tu je kontrolovala policie, tam zase armáda, tu nemocnice, tam policie a tak dál. Inu stalo se, že tito tři lidé byli zadrženi policií při krádeži automobilu značky Wv Golf, jak uvedla policie. Při převážení zadržených do cely však havarovalo policejní auto, v němž byli vezeni - narazilo do svodidel. Řidič na místě umřel, zadržení se vypařili. Nikdo o nich už nikdy neslyšel, ale prý se nemohli dostat z auta, jelikož bylo zamčené a sešrotované.

Zde skončil příběh chlapce Dejva, který se zbláznil a spřáhnul se s lidmi, kteří ho nebyli hodni. A také zde končí příběh dvou cvoků, agresivních zrůd, které ubližovaly ostatním. Končí zde násilí a lidská blbost, ale kam se poděly? Jsou pořád kolem nás? nebo jsou momentálně ve šrotovně? To nevím, ale vím, že tady nejsou - zmizely ze mne už před dlouhou dobou. Takže zmizte taky ;)

5 názorů

Pseudo_pes
07. 09. 2009
Dát tip
Ani mi to čoveče moc nevadí... píšu pro sebe a pro svou radost a mám radost, když se o svou radost mohu podělit :D komu to radost nedělá, ať to nečte, mně taky nedělá radost to číst, ale jen psát :D

Pseudo_pes
07. 09. 2009
Dát tip
K té řeči se nebudu vyjadřovat, každý podle svého gusta. S tou policií to uznávám, ale noviny mi nevezmeš :D ty tvrděj vždy něco jinýho ;) Nevím, jak jsem napsal v úvodu, nepřemýšlel jsem o tom když jsem psal. Toť vše, byl to hokus-pokus, ani nevím proč jsem to sem nahrál, asi abych nevypadal neaktivně :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru