Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ti vedle- 1. kapitola

15. 09. 2009
2
7
1137
Autor
Martulle

Tak sem to nějak spráskala... Nevím co z toho vyleze... Kritizujte o sto šest :)

I.Kapitola

Ty vedle by jste měli lépe poznat, aby jste pochopili jejich některé činy. Takže bych začala popisem od narození. Každý Ten vedle se narodí společně s předem vyvoleným lidským dítětem. Vypadají jako my, ne žádní zelení mimozemšťané a neptejte se mě, jak to že to vím. A už od narození začíná jejích utrpení. Oni s námi MUSÍ žít i kdyby sebevíc nechtěli. Jsou k nám připoutáni jakousi záhadnou silou. Proto mají důvod k tomu, co k nám, už od narození, cítí. Nenávidí nás. A to tou největší možnou nenávistí, jaká existuje. I když nevědomky, zužujeme jejich životy, nemají žádnou volnost. Proto také na světě existují nehody a různé nemoci. Vlastně za to všechno můžou oni, chtějí se nás zbavit, vyhladit lidskou rasu. Strhnou nám volant, posílají na nás mor a různé nemoci od chřipky až po rakovinu. Dokáží něčím upoutat naši pozornost a my uklouzneme, spadneme nebo se řízneme. Ze všeho nejvíc si totiž přeji smrt toho, na koho jsou upoutáni. Ale do té doby s námi žijí a taky řídí naše životy. Abych uvedla příklad, můžou za naši zamilovanost. Náš nevysvětlitelný cit je jen, protože jim se líbí Ten vedle nějakého kluka nebo holky. Zařídí, aby i my jsme se zamilovali do jejich lidských kluků a holek. Tak můžou být s tím, koho mají rádi a když se s ním rozejdou oni, my taky. Mezi námi a jimi je v tomto směru jakési pouto, intuice a děláme hodně stejných činů.

Když svítí slunce, musí dělat to co my. Zvedneme ruku, oni taky. Spadneme a i když je to třeba jejich vina, musí spadnout taky. Protože pro nás je jediná forma, jak je vidět, stín. My si to neuvědomujeme, bereme stín jako naší součást, ale přitom je to odraz Těch vedle. Povahově jsou povětšinou pravým opakem svého „pána“. Ale někdy jsou si až moc podobní a nemusí to vždy být jenom vzhled, jde také o pocity, touhy a někdy i o posedlost.

A nyní, na pomyslném konci, začíná jejich nový život. Když jim umře ten, na koho jsou upoutáni, tak se z nich stane nám dobře známý duch. Takže jestli jste se dozvěděli, že se ve vašem okolí zjevil duch, vůbec se nemusíte bát (tedy jen v tom případě, že by vám zrovna v blízké době umřel ne moc oblíbený příbuzný. To by vás mohl začít strašit nebo i týrat). Oni duchové nás vlastně straší, protože to berou jako odplatu za ty roky, co s námi museli žít. Ještě bych se měla zmínit, že se na rozdíl od nás dožívají okolo 200 let. Proto jim některým až tak nevadí, že ztratí připoutáni k nám nějakých 50 let, jsou s tím smíření a posléze jsou z nich tzv. „hodní duchové“.

A nyní začneme pravý příběh. Příběh kdy se Ti vedle poprvé zjevili člověku v ohrožení celého světa a jak to nakonec dopadlo.


7 názorů

G.J.SEGE
15. 04. 2010
Dát tip
A víš, že je to docela dobrý? G.J.SEGE

Martulle
28. 10. 2009
Dát tip
Noooo, mám ji rozepsanou... snaha je :)

Ajka52
28. 10. 2009
Dát tip
Hele, a na kdy plánuješ další kapitolku?

akakipi
03. 10. 2009
Dát tip
Jj, jsem. Ale nazapomeň, že třídu mám (skoro) vedle tebe, opravuju ti chyby (alespoň částečně) a že jsem to přece JÁ, takže si napínání nezasloužím... :-)

Martulle
28. 09. 2009
Dát tip
Už jsi spokojená?? :) Zatím nestíhám se školou takže uvidíme asi vás budu hodně napínat...

akakipi
27. 09. 2009
Dát tip
Možná by to chtělo zvětšit písmo... nemAjí žádnou volnost... zařídí, aby i my... musí dělat to co my. Zvedneme... umře ten, na koho jsou... Já vím, právě teď, když si to čteš, nadáváš, že co ti to porát musím opravovat... Ale to víš, to jsem já. Jsem moc ráda, že ses k tomu zase vrátila (tak přece jen jsi to brala jako podplácení...)! Doufám, že teď to dokončíš! Ty vedle mám moc ráda!

Ajka52
16. 09. 2009
Dát tip
Úžasné :-D Já tušila (no, nebo alespoň doufala) že se do toho zase dáš. Takže plosím, plosím, plosím piš dál :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru