Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Shadow The Slayer-úvod

28. 09. 2001
0
0
906

Stáli proti sobě. Stáli bez hnutí. Jejich siluety na skále vypadaly proti zapadajícímu slunci ponuře a zlověstně. Jeden z nich byl světlovlasý s hladkou tváří, orlím nosem a ráznou bradou, jehož postoj byl hrdý a sebevědomý. Druhý měl tvář zarostlou a dlouhé vlasy mu splývaly na ramena. Jeho pronikavé oči pozorně studovaly protivníka.

Světlovlasý se pohnul. Poklepal si pěstí na hruď krytou zbrojí v podobě rybích šupin. Pak trochu poodhrnul plášť na levém boku a obnažil svůj meč. Jeho soupeř táhle vydechl, ustoupil o krok zpět a učinil totéž. V šeru večera a v tmavém oděvu vypadal jako stín. A potom se zaleskl meč v jeho ruce. Meč nezvyklého tvaru, dlouhý a mírně zakřivený, broušený jen na jedné hraně, zato tak dokonale, že zbytky světla rozzářily ostří jako kovové slunce. Na rukojeti zbraně se zase blyštily krvavě tmavé rubíny.

Meče se střetly za ocelového třeskotu. Dvakrát po sobě ťal světlovlasý se shora, pak z boku, ale tajemný meč byl pokaždé připraven ránu vykrýt. Provedl prudký výpad, ale mečem probodl pouhý vzduch. Jen drahokamy zasvítily při elegantní otočce, kterou se jeho protivník vyhnul nebezpečí. Zbrkle znovu zaútočil. Svist čepelí rozezněl vzduch a na zem dopadly kapky krve. Světlovlasý muž stál zády k soupeři a překvapeně hleděl na rudnoucí zem pod svýma nohama. Volnou ruku položil na hruď, odkud se z široké rány valila krev. Pustil meč a zatápal po opoře. Pak se zhroutil k zemi mrtev.

Muž v černém sevřel meč oběma rukama a sklonil hlavu. Potom zbraň zastrčil do pochvy a odešel. Neslyšně. Jako stín.


Deltex
09. 10. 2001
Dát tip
souhlas s StvN - neni tam začátek ani konec... and to pokračování.

Android
28. 09. 2001
Dát tip
Chtělo by to pokračování (určitě bude a bude třeba i skvělé), ale proč to takhle kouskovat? Já bych to dal v kuse. Jinak to byla docela klasická bojová scéna. Nijak mě neuchvátila, ale určitě je nutná pro další pokračování příběhu:-)

StvN
28. 09. 2001
Dát tip
takhle je to vážně o ničem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru