Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proslov...

01. 10. 2009
0
1
900
Autor
m4rt3n

Pro lidi s BIA jsem rád že jsem vás poznal a nikdy na vás nezapomenu. Kdysi dávno můj proslov to byly doby kdy jsme ještě hráli spolu :( snad vzpomínají stejně jako já...

                                                              VÍTĚZSTVÍ

Stojíme na prahu vítězství poté co jsme se vylodily a obsadily pláž Omaha která je odrazovým můstkem na Berlín.Stojíme na cestě která nás vede k vítězství ale každý z nás ví že cesta ta cesta po které jdeme je ještě dlouhá každý kdo z nás tu teď stojí ví že ještě může položit život za svobodu a mír pokořených států Evropy každý z nás ví že může ztratit kamaráda ale já si myslím že za tu sladkou chuť vítězství to stojí dobyly jsme pláž splnily úkol jež nám zadalo velitelství ale nedělaly jsme to pro slávu nebo pro metály dělaly jsme to protože jsme to dlužily našemu národu a dělat budeme protože to dlužíme lidem jak v okupované Evropě tak našim lidem doma chceme mír.A mír je to co na konci téhle cesty dostaneme.Proto povstaňme a bijme se jako se bijí i jiní jež jsou v těchto těžkých chvílích našimi spojenci.

 


                                          

                                                                                           BLAHOPŘÁNÍ          

Dnes si můžete blahopřát splnily jste to co jste splnit měly máme v rukou město Carrentan jež nás dovede na Paříž ukažme němcům že za kamarády jež jsme ztratily v těchto zkouškách života pomstíme ale ne na civilistech jež nemají s naší profesí nic společného potrestejme vrahy naši kamarádů,našich spolubojovníků.Všichni co tady stojíte by jste teď tady nestály kdyby nad lidským rozumem nezvítězila nenávist,nenávist vůči jiným rasám našeho společenství pojďme a povstaňme bojujme jak nejlépe dovedeme ale nezabíjejme nevinné nezabíjejme ty kteří jsou našimi tichými spojenci nezabíjejme ty kteří němě vzdávají čest naší vlajce naši společnosti.Neopovrhujme těmi kteří si to nezaslouží nezabíjejme nevinné a bezzbrané.

 


 

                                                             VZPOMÍNKY

Pochovejme ty kteří nás dnes opustily vzpomínejme a nezapomínejme na ty kteří dnes za svobodu národa obětovaly to nejcennější co mohly  vzpomínejme a nezapomínejme na ty kterých jsme neznaly a znát již nebudeme ale zapomeňme na ty kteří vzaly všem okupovaným národům vše co mohly a také to co nemohly opovrhujme těmi kdož zabíjejí naše kamarády kteří si již vytrpěly dost a byly poslání domů bez pocitu viny zabijme ty kteří zabijí naše kamarády ale držme si rozum abychm neztratily soucit s těmi kdož jej zasluhují pomstěme všechny kteří  dnes nemohou s námi  v tomto jistě překrásném městě  vychutnávat sladkou chuť vítězství.


1 názor

m4rt3n
01. 10. 2009
Dát tip
asi jsem se narodil ve špatné době měl jsem dělat propagaci proti nacizmu po roce 1942 :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru