Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zelenina 4

02. 10. 2009
0
1
993
Autor
Mangrah

zeleninová odyssea

Partizán Hrášek se spustil po nohavici za pomoci naklíčených háčků. Utíkal z ústavu pro duševně choré, kam vláda zavřela všechny, kteří bojobali za zeleninovou válku. Měl tu schůzku s jedním ze zásadních zběhů lidského pokolení. Pan Skřivánek řídil hnutí za obranu zeleniny. Hnutí, jehož členové dostávali v ústavu vyšší dávky sedativ, než ostatní. Naštěstí, partizánský výcvik a pomoc oddílu hrášků a karotek vždy zabránil dopravení sedativa do žaludku. Nejmladší mrkev z oddílu, červenooká Klaret, vrhala neohroženě své kořínky jako lasa do jícnu lidí z hnutí a opatrně vytahovala prášky, většinou neporušené, ven. Pan Skřivánek se musel naučit nepolykat.
Lidští partizáni si bez sedativ udržovali svěží mysl a bylo až podivné, jak pod vedením Skřivánka vymýšleli složité kličky a úskoky, jako by sami byli zeleninou. Arnošt opouštěl nohavici Skřivánka spokojen. Už zítra nastane den, který změní navždy život všech lidí. A zeleniny. A když to vezmeme do důsledků, nejspíše i dosud žijícího masa...


1 názor

Fouraix
02. 10. 2009
Dát tip
to sou mi věci

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru