Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zahradní domeček

02. 10. 2009
1
3
518
Autor
kník

lenca

Na tom kopci omotaném tichem pavučin, stojí starý trouchnivějící zahradní domek a v něm... v něm ještě starší pán. Tvář bledá, oči temné, rty každou chvíli připraveny zvednout se a kousnout. Pán stojí v tmavém hávu sám na rohu domku a v pravé ruce hák. Vidlice na jeho konci se odráží od střepin zrcadla visících na stěně. V levé ruce klacek, na něm maso. Jaké? Mladé? Lidské či jiné? Pohled muže je upřen směrem ke mně… jeho hladové oči projíždí mnou a míří dál do nicoty tmy. Avšak já vím,že má duše je v bezpečí, protože svíčky, jež jeho maso ohřívají, jsou v těsné mé blízkosti a já tedy zbraň proti tomuto netvorovi mám… On se blíží ke mně, otvírá ústa a… povídá: “Mám hlad.. dáš si se mnou?“, načež mi před nos dá kus jeho nepropečeného syrového masa. Můj strach je teď  ten tam… proto sále říkám, že nikdy nedám na lidské vzezření, jelikož srdce má svůj vlastní obal často odlišný od toho vnějšího….


3 názory

Beed
05. 10. 2009
Dát tip
Ach, ty chyby... viz Prosecký a DaNdÝ. Prosíme o opravu + zamysli se nad slovosledem některých vět. A opět - není to povídka. Snad úvaha, miniatura. Povídka má zápletku, děj, rozuzlení, závěr. Obsahově: Moc hezký popis drsné slupky, která může skrývat dobré jádro... :)

DaNdÝ
04. 10. 2009
Dát tip
my bychom ti dali klidně tip... he he he!Oproti těěm ostatním povídkám je tohle nejlepší. a oproti nim... je tam chyb, jak nasráno.bezpeší sále Avšak já vím,že má duše je v bezpeší, protože svíčky,jež jeho mase ohřívají, jsou v těsné mé blízkosti a já tedy zbraň proti tomuto netvorovi mám - tahle věta má, myslím, dost přeházený slovosled a ty chyby brání pochopení. Lidské si jiné? Jeho pohled je - pohled masa, nebo pohled pána? často odlitý od toho vnějšího….- odlitý? to znamená, že je totožný? tak to to potom nechápu... ta atmosféra, ty obrazy jsou právě takové zvláštnější v kontextu druhých dvou povídek je to nejlepčí proto tip. a ještě jednu radu: není dobré dávat tolik děl v jeden den

Prosecký
03. 10. 2009
Dát tip
Zkus opravit chyby. Je jich tam dost. A potom text trochu rozvést a strukturovat. Až přepracuješ, pošli avízo!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru