Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec

06. 10. 2009
2
6
1663
Autor
siesie

Poslední cigaretu,

poslední nádech,

bojím se smrti,

mrází mne v zádech.

Strach z prázdnoty,

strach ze zapomnění,

chladným ostřím nože

pohladím zápěstí.

Snad něco je pak,

vem si mě k sobě, bože!


6 názorů

Moc Krásně Naspáno...Díky...

Makoves
26. 08. 2010
Dát tip
Setskramentsky negativní, ale já mám jednu(Možná víc) hodně podobných. Už jenom proto dávám tip, člověk se nesmí bát psát i takto. (T)

A.H.
11. 10. 2009
Dát tip
Smrt: Pro mnoho lidí nejstrašlivější zlo. Jak píše Epikuros: "Smrt se nás netýká, neboť pokud žijeme, smrt zde není, a když je zde smrt, pak nejme my. Smrt se tedy netýká ani živých, ani mrtvých: neboť jedněch se ještě netýká a ti druzí už neexistují." Dle mého názoru, lidský dav před smrtí prchá jako před nejhorším zlem, jednak ji vyhledává jako vysvobození ze strastí života. Za zamyšlení snad ani nestojí, která skupina převažuje. Zdravý, moudrý člověk, který to má v hlavě uspořádané jak se patří neodmítá život, ani se neobává bezživobytí.

Erzsi
07. 10. 2009
Dát tip
Brr, děsí mě už jen ta představa poslední cigarety. A jako třešinka na dortu je tady chadným ostřím nože, pohladím zápěstí... Mrazivé. Trochu si říkám, proč by se zabíjel někdo, kdo se bojí smrti, takže tu báseň vidím spíše jako demonstraci:-)

lele
06. 10. 2009
Dát tip
mno, prečítala som tvoje všetky, ale je to skôr také vypisovanie sa z nejakej depky než poézia.chcelo by to trochu obraznosti, niečo nekonvenčnejšie a nie len také "je mi hrozne, je mi fakt hrozne..."to nie je poézia, ani obsahom, ani formou, podľa môjho skromného názoru teda.skús miesto fráz staviť na niečo "obyčajnejšie", ale zato pôsobivejšie.veľa zdaru.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru