Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora řádek

11. 10. 2009
2
8
564
Autor
slovoma

Vítěz zářijového kola soutěže "Slovo má"

Můj muž je Sparťan. Ve své skříni má neustále dvě až tři permanentky, několik sparťanských dresů, škatuli tříbarevných suvenýrů a červeno-modré dupačky, do kterých jsem mu pro radost navlíkala dceru.
Můj muž se narodil v Praze a Sparťanem je od útlého dětství.
Můj muž často říká, že se na Spartu nedá v poslední době dívat, že hrajou mizerně.
Můj muž se ale přesto dívá na fotbal pravidelně, zejména na Spartu, bez ohledu na to, s kým zrovna jeho oblíbený tým hraje. A pokud se já nechci cítit mizerněji, než hraje Sparta, nenabízím v takové chvíli manželovi nic, čemu by podle mě žádný jiný neodolal.
Můj muž je totiž Sparťan.

Můj muž nesází. Nepotrpí si na hazard. S jedinou výjimkou, ovšem. Pokud hraje Sparta, sází proti Spartě. Když Sparta vyhraje, je rád, že vyhrál jeho oblíbený klub, když však tento prohraje, uklidňuje se můj muž tím, že alespoň vydělal pár drobných.

Říká mi - a já s ním souhlasím - že nemůžu pochopit sparťanskou duši a že přeci nemůže změnit svou srdcovou záležitost jen proto, že trpí arytmií. Taková věrnost a oddanost by mi byla u mého muže zcela jistě sympatická nebýt té vtíravé otázky, jak by to dopadlo s jeho věrností, kdyby se podobná „arytmie“ vyskytla v mém chování. Pro jistotu se ho však neptám.

Můj muž dnes večer není doma. Je na Spartě. Vrátí se pozdě a nejspíš bude mrzutý, protože v poslední době hraje Sparta vážně mizerně.

Jsem však rozumná. Vím, co je podstatné.
Můj muž se dnes večer vrátí domů.

Díkybohu, že
můj Sparťan je i muž.    


8 názorů

řádek
15. 10. 2009
Dát tip
redhot: no problema :)

REDH0T
15. 10. 2009
Dát tip
Já si to s dovolením dovolil publikovat na stránkách fanoušků fc olé brno. Samozřejmě ve vší počestnosti a s citací zdroje.

čučenka
13. 10. 2009
Dát tip
:-) Vilda preferuje "Baník, sprosté slovo, Baník" :-)))

Oldjerry
13. 10. 2009
Dát tip
Máš v tom mrdník, řádku, kurňa - kdo se tu v tom má vyznat, už zbývá jen aby chlap napsal, že ho svrbí na Venuši

řádek
13. 10. 2009
Dát tip
jedavilda: seš slávista? :)

čučenka
13. 10. 2009
Dát tip
Mně se nechce věřit, že by mužská duše byla tak ploše "kulatá", jak popisuje řádek. Naštěstí to na tomto serveru není zas tak poznat :-). Jerry - jakpak by nepochopila, když to psal chlap :-)

jejdavilda
12. 10. 2009
Dát tip
jsi u mě mrtvej Homolka

Oldjerry
12. 10. 2009
Dát tip
Nevím, jestli jsi pochopila sparťanskou duši, ale docela jistě jsi se na domak přiblížila k pochopení mužské duše a co je na tom důležité : k pochopení duše svého muže.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru