Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

#2 Přezdívky

26. 10. 2009
1
9
1655
Autor
Enethen
Kapitola druhá - Přezdívky Věc se měla tak, Christina si až s mrazivou přesností…nedokázala zapamatovat tváře. Ono by na tom nebylo nic až tak znepokojujícího, kdyby to byly jen ty tváře. Ale z výčtu věcí, které nebyla sto udržet v paměti, tváře byly v jejím případě největším problémem. Co chvíli se jí stávalo, že ji na drink pozval ten či onen, vyzývavě se culil a neustále se ptal, kdy si zas zopakují příjemný večer, Christina ovšem neměla ani páru, o koho jde. Největší přestřel se jí ovšem podařil, když poznala, že s jedním klukem už jednou měla co dočinění, podle kroužku na penisu. Toho všeho se snažila vyvarovat. Když totiž spala s klukem více jak jednou, on si to vždy vyložil, jako že spolu chodí, a často pak začal plácat něco o budoucnosti a společném bydlení a další nesmysly, které Christu pokaždé bezpečně otrávily. Od toho faux pas s pearcingem se tedy rozhodla, že těmto situacím musí předcházet tak, že si dotyčné prostě pamatovat musí. A když už se jí v paměti neudrží jejich obličeje, vymyslí si ke každému odpovídající přezdívku. Takže to tedy byl Kluk s kroužkem, následoval Svalouš, pak Pleška aneb Pan „dokonalý“, Rychlík (s ním už nikdy), Mámina sukně, Anální maniak, Zlatovláska (ok, to byl úlet) a její oblíbený Zamlklý dlouhán. Brzy zjistila, že jsou také přezdívky povětšinou nepoužitelné, jako třeba Zatuchlý dech, Prase nebo Vlezlík. Důvod byl ten, že by často nevěděla, ke kterému z dotyčných že to původně patřilo… Problém byl, že se s nimi nedalo moc bavit. Prostě to nebyli…svěřovací typy. Takže když si Christ potřebovala s někým promluvit, obracela se na kamarádku. Nelze říct nejlepší, spíš jedinou kamarádku. Marcela měla všech pět pohromadě, studovala na vejšce a měla úplně jiný vkus. Také byly holky obě jiné v přístupu ke vztahu. Marcela měla tříletou známost. Nicméně Christininým způsobem života neopovrhovala. Byly k sobě naprosto upřímné. Takže když jí Christa u sklenky Bourbonu nudlila na rameno, jak je k ní osud nespravedlivej, jakou má matku svini a další kýble hnoje, Marcela jí z toho ramene hezky honem shodila a věcně jí doporučila, ať se sebere, že tohle nikam nevede, a pokusí se s tím něco udělat. Prej co! Množností je přece tolik! Proč třeba znovu nezkusit vysokou. Tím by matku přeci ohromila. Nebo prostě začít makat. Vždyť to přece nemusí přehánět, stačí zkrácenej úvazek, však si zatím vydělává jen na sebe. Ale Márci… Studovat? Christina? A pracovat? To jí teda moc nepomohla, na to taky přišla sama. Ale to přece není nic pro ní, nesnáší stereotyp každodenního vstávání a monotónnost práce a nesnášenlivý šéfy a taky slyšela o diskriminaci žen na pracovišti. A není to spíš Christininou leností? Možná trochu, ale zanedbatelně. Tak to pak jo.
Jestli chcete rozhodnout, co se odehraje v další kapitole, naklikněte mi nějakou možnost v anketě. Díky za každý hlas :)

9 názorů

Enethen
08. 11. 2009
Dát tip
Jo a k tomu Muži, kterej jí změní život...kdo říká, že k lepšímu ;)

Enethen
08. 11. 2009
Dát tip
Fouraix: kurva je silný slovo, ona si tim nevydělává, jen jí to baví =) Jinak k tomu kováři - ono se tomu musí dát volnej průběh, mě to přichází samo. Většinou ve spánku (nejsou to klasický sny, spíš se prostě ráno probudim a vim), výjimečně za bílýho dne.

Fouraix
07. 11. 2009
Dát tip
vzhledem k tomu, že stejně žije jako kurva jsem jí klikl na mou oblíbenou sebevraždu. taky zajímací blog. nechápu jax zjistila toho kováře. já teda na regresi viděl úplný kulový:\

Enethen
29. 10. 2009
Dát tip
Auror...díky =) Mě je Muž s velkým M také sympatický =)

Christina je natolik hrozná, až je sympatická. Četla jsem i první kapitolu. Celé je to docela zajímavý projekt, jen tak dál, přeji ti, aby ti vydržel dech:-)Jsem zvědavá, co se s tou děsnou Christ stane dál... Mimochodem, sebevražda by to příliš rychle ukončila a byla by poněkud předvídatelná. Hlasuji pro Muže s velkým M.

Enethen
26. 10. 2009
Dát tip
Myslela jsem tvou =) A taky jsem si myslela, že ji právě víš, tak jsem doufala, že se podělíš ;)

wedle_vazy
26. 10. 2009
Dát tip
...jestli myslíš moji, tak nevím, protože takové věci se chlápek většinou nedozví... :( ...a jestli myslíš v tvém díle tak: anální prasák a zatuchlý dech... a zlatovláska, za předpoklÁdu heterosexuálního aktu ;)

Enethen
26. 10. 2009
Dát tip
Díky za postřehy a názory =) "mrazivá přesnost nepamatovat si tváře" je použitá schválně,ale jestli to zní spíš divně než zajímavě, neplní to jaksi účel... Takže s tím asi něco udělám. Na to opakování se ještě kouknu. PS: A prozradíš, jaká je ta přezdívka?? :P

wedle_vazy
26. 10. 2009
Dát tip
christa uzralá na pomoc odborníka nebo na pár facek a také zřejmě dost hulí, protože má problémy s krátkodobou pamětí. marcela, ačkoliv jediná - ne nejlepší - kamarádka, si s tím, zaplaťpánbůh, nedělá hlavu*pobavila mě zástupná jména těch šamstrů (i když chichotání mě přešlo, když jsem si uvědomil, že i já nějaké to jméno měl - mám!) :( ...a ještě trochu skřípotu: ...mrazivá přesnost nepamatovat si tváře - je divné, a myslím, že se tam ještě něco opakuje, ale už si nemohu vzpomenout... ;) jestli já se nakonec nejmenuji christián...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru