Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Státní vyznamenání

29. 10. 2009
0
5
404
Autor
kuře
Tak máme za sebou každoroční předávání státních vyznamenání. Tentokrát si pro vyznamenání dolétli i Karel "Včelka Mája" Gott či z Velké pardubické docválající žokej Josef Váňa, jediná škoda, že se téhle události nedožil Železník, s nímž v Pardubicích několikrát vyhrál. Když tak procházím seznam vyznamenaných tak mi tam chybí několik jmen, na které snad dojde v následujících letech. Vždyť už například jenom ministr financí Janota by si za prosazení úsporných balíčků jedno vyznamenání zasloužil, jelikož v sestavě, která na jednáních byla, se prosazení balíčků zdá býti téměř zázrakem. Další osoba by nejspíš vyznamenání dostala buď za přínost vědě nebo za sport. V prvním případě za objevení další části mozku, tzv Sexi-mozku, který přímo souvisí s druhým bodem nominace na vyznamenání, jelikož ve svém nositeli podněcuje touhu po veletočích a přemetech což se prokázalo v případě předčasných voleb, které se měly uskutečnit letos na podzim. Vždyť takový veletoč, byť názorový, by nezvládl ani gymnasta z Číny v plné formě a ve skvělé fyzické kondici, což se o této osobně říci zrovna nedá. Ještě jedna osoba mne v souvislosti se státními vyznamenáními napadá je pan prezident, který se chvílemi tvářil, že by mu jedna medaile na hrudi nevadila. Holt si bude muset počkat ještě nějaký čas než mu zkončí funkční období a pak se dočká a to minimálně řádu TGM, za přínos světové klimatologii. Vždyť sami víme, že planeta je modrá, nikoli zelená¨, na což poukaze i pan profesor ve své knize, která se ve světě setkala s nepochopením. Ale na uklidnění jejího auto ra můžeme konstatovat, že většina za svého neuznaných či nepochopených geniů se po své smrti slávy dočkala. Tak uvidíme jak to bude v tomto případě. Zatím to vypadá na osamoceného Dona Quijota, bojujícího s "ekologickýcmi mlýny"s nevalnými vyhlídkami na úspěch. Navíc v poslední době si potvrdil svou pověst "evropského vyvrhele", díky svému otálení s podpisem Lisabonské smlouvy, čímž do běla vytáči Němce(zejména Sudetské) a Sarkozi díky němu asi ani hrůzou nespí. Ale díky tomuto se zas jednou dostala Česká republika na první stránky evropských deníků, což se naposledy stalo při slavném zatýkaní podnikatele Krejčíře, zjevně Coperfieldova kamaráda, jelikož jinak si není možné ten jeho uník z oblíčeného domu vysvětlit...

5 názorů

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
nejvíc mě pobavil ten patetický povzdech nad tím, jak je škoda, že se kůň nedožil žokejova vyznamenání. určitě by tento státní akt pochopil a uměl náležitě ocenit, plně si vědom svého podílu na tomto vyznamenání:-) jinak klaus má pravdu - čím více bude vody na úkor pevniny, tím modřejší planeta bude. ale tak to ten nešika asi nemyslel.

Oldjerry
29. 10. 2009
Dát tip
Totální zmatek v řípě : smíchaná pravda s polopravdou a neskutečným nepochopením. Velké sebevědomí, s nímž to předkládáš lidem, kteří o tom vědí mnohem víc. Nazelenalá úvaha - a zelení : to je barva která mne poslední dobou štve víc, než rudá a to je co říct. Mohla bys přijet do Lovosic? aby sis mohla plivnout taky do vlastních řad...

kuře: to, že nechápeš rozdíl mezi zelenou a modrou barvou, je tvoje chyba. Nikoli presidentova :o)

Viděl jsem. Nejvíc mě pobavila věta, jak byl jeden pán vyznamenán řádem za boj proti totalitě, který se projevil tím, že emigroval. (Takhle to vyznělo od řečníka.) Bojovat útěkem, to může ocenit jedině Čech.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru