Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozbyli jsme normálnosti

11. 11. 2009
0
12
1886
Autor
Harty
Piliny osudu řezajíc,
tělo znavené, zmatené,
myšlenku svobody stravujíc,
rozum je jak sny vzdálené.

Bortíc se do hlubin,
bažin stesku,
když pocity spojím,
vystavím hrad z písku?

Nezdolnou pevnost,
zdi okolo krásy,
ztratit Šalamounovu moudrost,
neslyšet vaše hlasy.

Hrady z písku,
drolíc se na slunci,
zasadit strom,třeba lísku?
A dospět ke konci.

12 názorů

Miroslawek
13. 11. 2009
Dát tip
člověče ty jsi úplný psycholog a jasnovidec ;o)

větroplach
13. 11. 2009
Dát tip
Miroslawek: v něčem s Tebou i souhlasím ;-) ...ale k čemu je autorovi nevyžádaná kritika, když se na něj sesype pár "kritiků" s narostlým hřebínkem/s potřebou léčit si svoje komplexy/ a nevybíravými slovy ho setřou? číst "raděj nepiš, to cos vyprodukoval je na nic" /mírně řečeno/ někoho třeba odradí zkoušet to dál. je lehké říct "jsi k ničemu". no nic, nebudu tu dál spamovat :)

Miroslawek
13. 11. 2009
Dát tip
zapomněl jsem avízo

Miroslawek
13. 11. 2009
Dát tip
Ne, nesvazují tě znalosti, ale nevědomost. Ono netušení jsou bezvědomé okovy. Znalost nesvazuje, ale naopak obohacuje a rozšiřuje schopnost vidět... dobré i zlé. A vyjadřování v pozitivním smyslu je autorovi, s prominutím, k hovnu, stejně jako zdvořilé mlčení. A navíc ho vždycky nějaká dobrá duše obstará ;o)

větroplach
13. 11. 2009
Dát tip
Miroslawek: nejsem kritik a zřejmě jím nikdy nebudu. Nemám načtenou teorii literatury, jak psát báseň a podobně. Nesvazují mě tak limity, poučky.. o tom "jak by se něco mělo napsat". A tak čtu pocitově. Někdy mi sedne styl, někdy jen jediný obrat pro který jinak nezajímavá věc pro mne dostane určitý smysl. Nenáleží mi soudit a kritizovat a tak pokud se k něčemu vyjadřuji, je to většinou v pozitivním smyslu. Než někoho urazit a napsat, že je jeho text "esencí myšlenkové impotence", to raděj mlčím.

Miroslawek
13. 11. 2009
Dát tip
Harty: předstírat, že víš, co je metafora, není příliš chytré větroplach: to byly příklady, ono se to dá vztahovat na celý text, který je esencí myšlenkové impotence.

Harty
12. 11. 2009
Dát tip
metafory, jejichž význam jak vidím zůstal skryt :-)

větroplach
12. 11. 2009
Dát tip
Miroslawek: tak to Ti asi nepomůžu, protože jsem měl napsat spíš "pár z těchto myšlenek takhle poskládaných..." a nejsou to zrovna ty na které se ptáš :)

Miroslawek
12. 11. 2009
Dát tip
větroplach: tak to mi pomůžeš. Co znamená věta "piliny osudu řezajíc"? Nebo "Hrady z písku, drolíc se na slunci, zasadit strom,třeba lísku?"

větroplach
12. 11. 2009
Dát tip
přechodník nepřechodník pár myšlenek takhle poskládaných mi dneska poránu i sedlo :)

Miroslawek
11. 11. 2009
Dát tip
Problém s přechodníky nemáš poprvé, rýmy jsou dost slabé. Nejslabší je ovšem sama artikulace myšlenek. Piliny osudu řezajíc... a co s nimi? To je fujtajbl.

Norsko 1
11. 11. 2009
Dát tip
hlavně jsi to přehnal s množstvím přechodníků

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru