Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pošťák

12. 11. 2009
1
11
1329
Autor
Rastaman

Slohová práce – popis

 

Dům

                   Zase je ráno a já zase vstávám do práce. Beru si brašnu s dopisy, které mám dnes roznést. Cesta je mokrá a já si všímám krásného domu, který navštěvuji moc rád. Přicházím ke křišťálově omoklé brance a vcházím na pozemek, protože vím, že schránka je na domovních dveřích.

                   Dívám se na dům, je stále krásný, jako nový, má nádherné, krásně umyté okno, kterým se dívám dovnitř, jestli je doma hospodyňka. Paní domácí je doma a já se dívám, jak maže dětem svačinu do školy. Procházím kolem okna a najednou se otevírají dveře, dívám se, co to? Čekám pana domácího, když tu najednou ležím na zemi, má brašna mi je ukradena. Zvednu se na nohy a vidím velikého vanilkově žlutého obra, který v tlamě bloumá moji pošťáckou brašnu a trhá jí ze strany na stranu. Z brašny vyletují dopisy, to jsem nečekal, zřejmě přijela návštěva. No také že ano. Před domem stojí dvě luxusní auta, značky Lamborghini.

                   Slyším ozvěnu z domovní chodby, blíží se pan domácí a už zdáli huláká na vanilkového psa, který mě srazil k zemi. Pes rychlostí blesku proběhne kolem mého boku a ztrácí se za domovními dveřmi. Zdravím domovníka a sbírám do brašny dopisy, které mi pes rozházel. Předávám mu dopis, který mu má být doručen. Je celý špinavý od trávy, která je mokrá.

                   Předal jsem dopis, dostal jsem omluvu za psa. Majitel zavírá domovní dveře a já se otáčím, abych se podíval na nádhernou kovovou schránku v barvě zlaté ve tvaru domu. Odcházím k brance a dívám se znova na dům. Je to dvoupatrový rodinný domek, se zelenou fasádou a balkonem v druhém patře. Balkon je kryt střechou a jsou otevřené balkonové dveře. Okolo balkonových dveří je to obložené dřevem.

                   Obcházím dům, abych se dostal na cestu k dalšímu domu, z boku je okap, vedoucí vodu do kanálu, který je pod ním. Všímám si kouřícího komína, který je viditelný u té strany. V domě topí z krbových kamen, které plameny blyští do oken v přízemí. V patře svítí světlo a v okně je vidět obrys jakési drobné osoby.

                   Jdu okolo domu zezadu, zadní stranu zakrývá veliká garáž na dvě auta. Je celá betonová a je součástí toho domu. Oddaluji se, přecházím k brance sousedního a očima stále bloumám po domu, který jsem navštívil předtím a přemítám si okamžik střetu s vanilkově žlutým labradorem.

                   Dnešní ranní cesta byla zajímavá a budu si na ní ještě dlouho pamatovat.


11 názorů

Rastaman
09. 05. 2011
Dát tip
:D taky to byla seminární práce, docela jsem jí odflákl, to přiznávám, ale bylinky jsou zrádná věc :D

Metta
09. 05. 2011
Dát tip
zkus příště začít jinak, než že je ráno a někdo vstává...je to klišé, pže tak začíná skoro každá povídka:-).. taky hodně opakuješ slova jako "brašna" a "dopis" ale jo, pobavilo .-)

see_jay
12. 11. 2009
Dát tip
Hehe, me to pobavilo. kontrast pribehu, ze ktereho by malem cloveku srdce puklo a do toho strohy popis domu xD.

Petrusha1
12. 11. 2009
Dát tip
no skrátka mímlo mňa to ...

Rastaman
12. 11. 2009
Dát tip
proto to je v kategorii "blbůstky" ..

Petrusha1
12. 11. 2009
Dát tip
nehnevaj sa, ale tento sloh je tak kostrbatý, že to pomaly nejde čítať, opakuješ v ňom vo veľmi krátkych sledoch stále rovnaké slová, vyznieva to skôr ako návod - urob si sám!

Rastaman
12. 11. 2009
Dát tip
to chce pochopit myšlenku toho díla ... původní smysl je samozdřejmě jiný ale musíme brát v úvahu podstatu.. základ.. ze kterého to vzešlo..

Petrusha1
12. 11. 2009
Dát tip
tak ako to je vtip, tak asi nerozumiem tomuto štýlu humoru, bo ma to teda nerozosmialo :((((

Rastaman
12. 11. 2009
Dát tip
druháku na střední škole?? .. Pokud máte výtky, jistě si je poslechnu velice rád.. ale je to rázu vtipu spíš, než slohové práce.. ;)

Petrusha1
12. 11. 2009
Dát tip
to je slohovka z koľkého ročníka?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru