Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázdnota

16. 11. 2009
1
7
511

Cítíte to někdy? To prázdno někde uvnitř sebe.

Když nemáte nikoho, kdo by vás objal, kdo by vám řekl jak moc mu na vás záleží, nikoho, vedle koho byste se ráno probouzeli…

Někteří lidé tvrdí, že být ,,single“ je lepší než mít partnera. Že láska si vás v pravý čas najde a že zatím stačí láska ze stran rodičů, přátel, sourozenců… Ale to je něco úplně jiného!

A proč to píšu? Inu dnes ráno jsem se začetla do knihy Holčička, která měla ráda Toma Gordona, od Stephena Kinga. A ta holčička tam byla tak osamělá, že jsem s ní soucítila. A pak mě prostě napadla věta, že kniha lidské teplo nikdy nenahradí. Nevím, proč mě to napadlo, ale stalo se. A je to svatá pravda.

Většinou panuje v životě takový shon, stres a chaos, že si ani neuvědomujete tu samotu. Ale pak uvidíte několik párů, ze kterých vyzařuje energie a láska na sto honů a začnete litovat, že nikoho takového nemáte.

Já jsem měla někoho, kdo to prázdno zaplňoval. Vážně jsem myslela, že on je prostě ON, ten pravý. A pak jsem ho uviděla s jinou dívkou.

Co sakra dělám špatně? Proč všechny mé vztahy končí katastrofálně? Ta láska mě připravuje o zdravý rozum. Vážně musí tak bolet?

Lze se proti lásce nějak obrnit? Udělat něco, abyste už nikdy z té výšky nemohli spadnout na tu tvrdou realitu? Existuje? A co tedy? Za návod bych dala vše.


7 názorů

Toscana
18. 11. 2009
Dát tip
Na to recept skoro není... Snad: milovat příliš někdy znamená měnit se podle toho, jak by si nás možná představoval ten druhý, jenže pak už to nejsme my, ti, které si ten druhý z nějakého důvodu zamiloval, a tak jde hledat jinam. Nikdy nepřestávej být svá, i když nad tím občas protějšek krčí nosík. Jo - a jedna zajímavá myšlenka k tomu navrch: Vždycky "vyhrává" ten, kdo miluje míň. Nicméně i za bolest buď ráda - ona tě posunuje v životě dál, tam, kam bys bez ní ani nenakoukla. Kdo nikdy nebyl takhle bolavý, ten neumí ani radost a štěstí jaksepatří vychutnat. ;-) (no ale tip asi nečekáš, že?)

Dobrá, děkuji za radu.

katugiro
16. 11. 2009
Dát tip
1) Špatně děláš to, že si myslíš, že něco musíš dělat špatně. 2) Protože jsi mladá. 3) Nemusí. 4) Lze. 5) Nebrat to tak vážně. Představ si sama sebe za dva roky. A vykašli se na úvahy a na jejich strkání do Arény. Zkus nějakou povídku, a když to nepůjde, najdi si lepšího koníčka.

Gerrhen
16. 11. 2009
Dát tip
Lidé jsou tvorové, kteří si čehokoli začnou vážit, až když to ztratí. Ženy jsou tvorové, které neví, co chtějí, ale tuší, co nechtějí. Z toho jednoduše vyplývá, že ať chceš přesný návod na cokoli týkající se podobných problémů, nikdy ho nenajdeš. Mnohem lepší je nečekat až ti štěstí zaklepe na čelo, ale svým úsměvem ho k sobě přilákat. No a k dílu: Nic novátorského, žádné nové myšlenky, bez chuti. Je zbytečné zaplácat svůj jediný měsíční pokus do Arény vytrženou stránkou ze zaslzeného deníčku

Metta
16. 11. 2009
Dát tip
jedna pani rikala: musime se naucit, ze partner neni zodpovedny za to, jak se citime. Za sve (po)city a za to, jak se k cemu postavime, si muzeme sami. Zkus to prázdno zaplnit jinak. Až "ho" k tomu nebudeš potřebovat, přijde. :-))))) To se mi to kecá, co :-PPP

StvN
16. 11. 2009
Dát tip
Trochu jsem nepochopil, jestli teda někoho chceš nebo nechceš. Návod na co? Na nezamilování se?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru