Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověď

30. 11. 2009
1
6
342

Krátce před pátou ráno se vzbudim a čekám na zazvonění budíku. Po chvilce masochistickýho mučení neúprosnej tón úderem pěsti utnu a uvědomim si, jak strašně moc nesnášim nedělní rána. Tenhle den totiž svym názvem přímo vybízí k flákání u televize, který spousta mejch spoluobčanů taky bezostyšně provozuje. Já místo toho v tudle nekřesťanskou hodinu vstávám, abych se včas dostal na zavšivený jatka, kde za pár šestáků pracuju jako pomocnej dělník.

V týhle zemi se sežerou neskutečný kvanta masa, a díky lidem jako jsem já, si ho můžete koupit prakticky kdekoli a kdykoli. Stačí zvednout zadek, posadit ho do auta, a to zaparkovat před nejbližšim supermarketem. Tenhle komfort vašeho života je vyváženej zkurveností našeho.

Z bytu odcházim brzo ráno a vracim se pozdě večer. Otupělej celodenní otročinou se většinou nezmůžu na víc než na pár lahváčů, který mě v kombinaci s únavou spolehlivě uspěj. Další den ještě rozlámanej ze včerejška vstávám, aby celá ta pakárna mohla začít nanovo. A tak pořád dokola, sedm dní v týdnu, dvanáct měsíců v roce. Jediný volno mám o vánocích, který trávim nekonečnejma pitkama s pár známejma z okolí. Většinu času nadáváme na politiku a debatujem o tom, jak je život na hovno a nespravedlivej, a přitom všichni dobře víme, že si za svoji situaci a společenskej status můžem jedině sami. Sice sem neměl moc šancí ovlivnit fakt, že můj fotr byl sadistický hovado, ale rozhodně ho nemůžu vinit z toho, že jsem se vykašlal na školu a skončil jako poskok řezníků, který na rozdíl ode mě měli aspoň trochu vůle se svym životem něco udělat.

Dneska už jsem za zenitem a vim, že svoji příležitost jsem dávno prošvihnul, tak o svý životní zkušenosti aspoň vykládám brigádníkům, který se u nás na jatkách čas od času objeví. Jsou to nevycválaný mladý oslové a maj svoji hlavu, takže si nedělám iluze, že by si moje rady brali k srdci. Ale když nic jinýho, tak mám aspoň pocit, že jsem pro někoho jinýho zkusil něco užitečnýho udělat, což je jedna z posledních malejch radostí v životě starýho chlápka, kterej si v šestnácti naivně myslel, že posere svět, a ten mu to pak desítky let vracel.



6 názorů

díky za připomínky

a skládáš je dobře Finne, ještě přimíchej duši, kapku krve a vytluč si z hlavy Buka :) motivační tip, hodně zdaru..

StvN: máš pravdu, je to jenom berlička, která je otravná tím, jak je často používaná. vůbec jsem si to neuvědomil VT Marvin: taky máš pravdu - je to stylizace. fakt je ten, že jsem už pár let nic nenapsal, tak jsem tenhle útvar bral spíš jako cvičení a zkoušku, jestli ještě aspoň dovedu poskládat věty vedle sebe. díky oběma za připomínky.

StvN
30. 11. 2009
Dát tip
A jak já nesnášim povídky, který začínaj probuzením. Je to nutný?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru