Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ten umí to a ten zas tohle

04. 12. 2009
1
9
385
Autor
weefella

dnesni doba skyta nevidane moznosti. rekl bych ze nekdy az temer neuveritelne. Zde prikladam jeden priklad z praxe- ne uplne trefny komentar neznameho ctenare magazinu die Queerkopf zeitung k tematu- "Nadmerne hlazeni kovovych predmetu zpusobuje neplodnost".

Ten umí to a ten zas tohle

Největší inspirací, a smysl života, nachazím ve své práci.
Dělám na velice důležitém postu, a jsem uznavaným expertem v elektronickém odvětví jedné nejmenované celosvětové korporace. S mými zkušenostmi můžu pracovat téměř kdekoliv na světě, a uplatnění najdu snad ve všech odvětvích které si můžete představit.

Ano, je to tak..Nedělám nic jiného než servisního měniče žárovek.
Bez mé pomoci, by hodně lidí nemohlo pracovat ba vůbec existovat.
Představte si napřiklad, že máte noční směnu a jdete na toaletu. Nemůžete si prečíst noviny, protože není nikdo kdo by vám mohl posvitit!! Zeptejte se sami sebe, zda si raději dáte tu práci vyhrnout žaluzie či rolety?! Samozřejme jsem také tak pohodlný, a mám smysl pro moderní technologie a raději rožnu(pro pražáky-rozsvítím) lustr stejně jako vy.


Proto jsem tak potřebný pro naši velkou a postupně se rozšiřující společnost.

Začali jsme opravdu od píky. Ze začátku jsem neměl ani svou kancelář, a abych se cítil duležitějším, vtěsnal jsem se do staré skříně s náhradními žárovkami.

Nýni v našem oddělení okupujeme již celých 6 kanceláří! Bohužel 7 z nich je již plně zaplněných nahradními žárovkami, kterých jsem objednal místo šesti kusů padesát tisíc.

Nejspíš proto mám ted´ svou pracovnu na chodbě hned vedle kopírky a vchodu na balkón.
Budete se divit, ale mě nevadí že musím být celý den na chodbě jako palma v květináči na rohu. Jsem ted´ známá osobnost, protože všichni co na balkón chodí kouřit, mě považují za někoho, kdo jim dává od balkónu klíč.
Proto jsem si také vysloužil přezdívku recepční.
Je mi trochu líto, že mě někteří povrchní lidé považují pouze za potupnou sekretářku, přesto že jsem tento měsíc získal cenu ocenění pracanta měsíce.
V dnešních dobách krize vymýšlíme mnohá řešení, jak ušetřit firmě peníze, a jak rozvíjet naše schopnosti. Možná jste již slyšeli o takzvaných usporných zářivkách.Ty brzy nahradí naše normalní žárovky.
Ale  já asi dostanu padáka, protože vůbec, ale opravdu vůbec nevím jak se taková úsporka montuje a kde ji mám sakra sehnat!


9 názorů

weefella
23. 12. 2009
Dát tip
Pista: uzij si vanoce, a prosim napis mi odborne pojednani co to znamena kritika..ja myslel ze je to analyzovat, hodnotit, a oduvodnit proc se ti to libi/nelibi...ne popichovat jako mala holka;) promin ze nejsem takovy vlastenec jako by jsis asi pral ,a nekladu duraz na vas krasny jazyk..Priste nez budes popichovat do gramatiky, zapremyslej zda pisatel neni napr emigrnat;) Sal Paradise: nee, nedelam. Cele to vzniklo na chatu, kdyz se me nekdo ptal co vlastne delam v praci...trochu mi ujela fantazie, a bylo to

Nazdar Jacobe ;-) No, co k tomu říci, to fakt děláš? ;-)) Pokud jo, tak je dobré, že to bereš takto z nadhledem, on Bukowski či Kerouac také neměli bůhvíjaké joby ;-)

Chlapče, buď vděčen, že zde hodnotíme právě JEN ten pravopis. (moudrému napověz...)

weefella
05. 12. 2009
Dát tip
katiguro: Yes, měl bych se v češtině zdokonalit. Ovšem nekladu na ni takový důraz jak by jste asi chtěli. Je to trestné?:) Zakládáte si tady na tom hodně? Já si založil účet především abych mohl sdílet svoje výtvory s kamarády. Vy kritici hodnotíte jen pravopis? Na jedné škole u nás hledají češtinářku! pošlete mi PM a třeba vám domluvím job...

Inu, setrvačnost. Kolem třetí ráno bývám unaven.

katugiro
05. 12. 2009
Dát tip
Tos dočet až takhle daleko?

Nýni není na češtinu čas, patrně.

katugiro
04. 12. 2009
Dát tip
a co naučit se česky, neláká tě?

renegátka
04. 12. 2009
Dát tip
Jeden čas jsem byla kosmetičkou podlahových krytin, taky žádná závratná kariera.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru