Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

15 otázek pro miliónového šéfredaktora...

09. 10. 2001
10
0
2473
Autor
manželé

Odpovědi zasílejte do zpráv nebo prostřednictvím odezev. Stačí jen číslo a písmeno správné odpovědi. Za toho kdo uspěje v našem trestíku se v šéfredaktorském klání postavíme jako jeden muž a jedna žena. Správné odpovědi budou včas zvěřejněny!!!!! Sledujte manžele !!!!! :-)

1. za 1000 písmáckých obdivů

 

Koho si v poslední době nevzala jedna z nejvýznamnějších písmáckých básnířek za manžela?

  1. Krytyka
  2. ParOdéra
  3. Vlka
  4. Zděndu_Hornera

2. za 2000 písmáckých obdivů

 

čeho nepramení Šílina šílenost?

  1. moře
  2. z lásky
  3. z vyprávění poutníků
  4. z mobilního telefonu

3. za 5000 písmáckých obdivů

 

Co Olda nejraději neprogramuje?

  1. kuchyňské roboty
  2. pračky se sušičkou
  3. skutečné praktické funkce
  4. NC a CNC stroje

4. za 10000 písmáckých obdivů

 

Co je papouch skutečně za ptáka?

  1. tropická nesnesitelná uřvaná obludanestřežených chvílích roztomilá
  2. vrabčák v hrsti
  3. vždycky nahoře
  4. pečený v hubě

5. za 20000 písmáckých obdivů

 

Co zolli rodí nejčastěji?

  1. cizí děti
  2. vlastní děti
  3. papouchovy děti
  4. věčné děti poezie – prokleté básníky

6. za 40000 písmáckých obdivů

 

V jakém dlí bříza háji?

  1. České republice
  2. v getsemanské zahradě
  3. Řáholci
  4. na Parnasu

7. za 80000 písmáckých obdivů

 

Sdružení Písmák rozhoduje:

  1. samo o sobě
  2. samo od sebe
  3. samo do sebe
  4. samo kdo z koho

8. za 160000 písmáckých obdivů

 

Falčin nejoblíbenější kostým je:

  1. Hrabě Drákula
  2. Santa Klaus
  3. klauňula
  4. dívka vyskakující z dortu

9. za 320000 písmáckých obdivů

 

Manifest fekalismu Miroslawka a Via vychází z filosofie:

  1. humusistické
  2. ohmatatelné
  3. monovonní
  4. přecitlivělé

10. za 640000 písmáckých obdivů

 

Aréna slouží:

  1. jako odrazový můstek na mistrovství světa v poezii
  2. naivním autorům ke včasné literární sebevraždě
  3. dokonalým autorům k převálcování bojácných kritiků
  4. uvážlivým rozhovorům o poezii, kterou máme všichni rádi

11. za 1200000 písmáckých obdivů

 

Sledovanost Písmáka předčila:

  1. všechny erotické servery (i s jejich službami)
  2. všechny umělecké servery v ČR (bez jejích služeb)
  3. všechny televize NOVA (i s jejich Primami)
  4. všechna očekávání (zvláště v očekávání služeb)

12. za 2400000 písmáckých obdivů

 

Písmák funguje na internetu:

  1. již ve své třetí verzi od roku 1348
  2. již ve své druhé verzi od roku 1989
  3. nefunguje
  4. již ve své druhé verzi od roku 1998

13. za 5000000 písmáckých obdivů

 

Písmácký “Výběr vytváří:

  1. TRKZ – tajná rada kritických zlomyslníků
  2. BIS – bezpečnostní informační služba
  3. FIS – flákající se informační služba
  4. NRIS – nevděčná redakční informační služba

14. za 10000000 písmáckých obdivů

 

Písmák je:

  1. armáda romantiků
  2. armáda spásy
  3. jednotka co nejrychlejšího nasazení poezie
  4. vůbec to není v žádném případě armáda

15 . o past Písmáckého šéfredaktora

 

Jaké to je být na vrcholu Písmácké moci?

  1. skvělé
  2. úžasné
  3. povzbuzující
  4. dětedoháje

Mahoney
16. 10. 2001
Dát tip

kafka
16. 10. 2001
Dát tip

Vio
15. 10. 2001
Dát tip
Printe, zklamal si mě a to hodně. Rozhodně jsi mě nepřesvědčil, že jsi nevěděl, na koho reaguješ. Jde evidentně o cílenou narážku a můžeš se to snažit maskovat čím chceš, třeba i Tvými názory na manželství. To, co jsi napsal je poměrně dost nechutné. Protestuji tímto proti podobným urážkám a nevyprovokovaným zbytečným útokům. Bohužel to není poprvé a obávám se, že ani ne naposledy. Ovšem můžeš si být jist, že proti podobným útokům tady budu bojovat a nebudu mlčet. Stále ještě s úctou Violator P.S. Bohužel jsem byl nemocen, takže reaguji takto pozdě.

Merle
15. 10. 2001
Dát tip
Mahony: printovi, že se netoleruje? ale kdo netoleruje? snad ty? svým srdíčkově výmluvným příspěvkem? nebo kafka?? Nic ve zlým, ale dělej si co považuješ ty za správný, a tu samou výsadu nech prosím i mě... BTW: Všimni si, že už delší dobu nic nerozviřuju, jen reaguju na podobné příspěvky, jako jsi poslal ty. Pro mě je to uzavřené, dokud mi někdo nezačne vykládat, jak já tady někomu ubližuju, nebo že Print to tak nemyslel, že už bude hodnej, a tak podobně.

Danny
15. 10. 2001
Dát tip
dotazník: :))))))))))))))))))))))))))))))) hezkej vtip a dávám tipa k debatě pod ním se nebudu vyjadřovat

zoo
13. 10. 2001
Dát tip
Tak hele, osádko. Už mne to nebaví číst, přejela jsem příspěvky a nestudovala, sorráč. Možná padla moudrá věta - tímto mne minula. (Také už prosím napříště bez aviz.) Ale co mi utkvělo v mysli (možná pomýlené) v minulých dnech při nahlédání, říká mi, že Print v TOMTO případě reagoval v prvé své odezvě spíše obecněji a specifikovala až Sonatina. Ale to je podružné. Já prostě fakt nevím, proč na sebe všici ščekáte. Dyk jste od pohledu vesměs když ne milí, tak zajímaví, tak si o tu výlučnost pečujte, sakra, ne?

zoo
13. 10. 2001
Dát tip
A už ani vocaď nechcu avíza. :-/

Mahoney
12. 10. 2001
Dát tip
mohli byste prosím akceptovat to, že se print omluvil a už do něj nepíchat? ta nechutná debata už mohla dávno skončit... i kdybyste mu tisíkrát řekli, že vůl, jeho názor tím stejně nezměníte... spíš nechápu, proč I+S tohle už dávno nesmazali a nedali znovu... pa a nic ve zlém... ♥ ♥ ♥

Saša
12. 10. 2001
Dát tip
souhlas s Mahoneym ! :c( "hádáte" se tady o slovíčka a podstata - zdá se - vám uniká ... dohadujete se o tom co kdo jak řekl a jestli to myslel či nemyslel vážně ... jak kdo chtěl či nechtěl, měl či neměl reagovat, mluvit, mlčet, ... já se spíše zamýšlím nad tím, jak se Písmák změnil za poslední tři roky - hodně milých lidí, dobrých básníků, upřímných přátel ... zde už není - tiše odešlo, bouchlo dveřmi nebo se prostě vytratilo ... a proč? Nemáte pocit, že je to tím, že jeden druhého napadáme, osočujeme, nevěříme ... ubližujeme ... ? Doufal jsem v oázu klidu, pohody ... tím verše obvykle bývají (pokud nemají právě vyburcovat) ... tím také Písmák kdysi - i přes rozporuplně přijímané nejtvrdší kritiky Krytyka - byl ... teď mě napadá, že jsem asi měl tohle rozebrat v nějakém auditku nebo jiné upoutávce - tak sorry, už končím, byl to opravdu jen povzdech na upadající morálkou dnešní mládeže ... (aneb - "každá mládež je zkažená a horší než byla ta o generaci před ní" :c))) )

Saša
12. 10. 2001
Dát tip
:c) já starý sklerotik ... co takhle aviza ? :c)))

kafka
12. 10. 2001
Dát tip
Mahoney! ******* (neumím srdíčka...)

Merle
12. 10. 2001
Dát tip
Mahony: Co vyřeší omluva, když se to stále opakuje? Saša: Zamysli se nad tím, kdo tu útočí a kdo (se) brání. Je hezké (lidsky), když někdo omlouvá několikanásobného zločince, který činu lituje. Pro mě je ale podstatný, že litoval mnohokrát, a stejně znova zlo-činil. Pro mě je podstatný, aby se to opakovalo co nejmíň.

Šílená
12. 10. 2001
Dát tip
...a toho merlíku docílíš tím že ho pošleš do ..... ?Tím si mimo jiné zapříčinil právě to že Print pokračoval. Omluvil se...a svou omluvu v tu chvíli myslel vážně a chtěl si dát pozor na jazyk. Viz Mahoney a kafčí!♥ Ale vy jste mu to moc neulehčili a on má horkou hlavu....výsledek je nasnadě. člověk si může vybrat ze dvou cest... buď člověka pošle kamsi (to je ta jednoduší, dá to míň práce zabere to míň času a nemusí se do toho zapojovat srdce...) a nebo se ho pokusí pochopit...podat mu ruku...a pomůže mu najít jinou cestu která třeba není až zas tak patrná...cestu jak neubližovat sobě a ostatním. Nejsme ostrovy... jsme všichni propojení... a jsme tu abychom se jeden od druhého učili, pomáhali si vztávat, odpouštěli a milovali.... Nikdo tuhle Cestu nedokáže projít sám bez pomoci druhých... potřebujeme se... ale ne se zaťatou pěstí... s otevřeným srdcem. Kroutíme hlavou nad tím jak můžou lidí zabíjet jeden druhého....kde se v nich bere ta nenávist a zloba...ale vždyť tohle děláme v menším měřítku každý z nás. Ale nemusíme... !!! Pojďte bejt lepší...prosím...

myrinda
12. 10. 2001
Dát tip
lidi neblbnete...jak se maj domluvit narody, kdyz se nedomluvi clovek s clovekem? pojdte budeme na sebe hodny :-)))) jooo? zla uz je i tak ve svete dost, proc mu nahravat.... neumi slunicka ani srdicka, jen bublinky ooooooooooooooooooooooooooooooooo a vubec, i dneska sviti slunicko a vikend na krku....zahodte ty jedovaty sipy, pokud vam, jeste nejaky zbyvaj, usmejte se na manzelku, pritele nebo kohokoliv a bezte na prochazku do lesa (anebo na pivo, co ma kdo radsi) MVR a jsem smutna ze zlych slov ---<---<----<-----<-----<----@ a ruze pro vsechny, kdo najdou silu nehadat se :-))

myrinda
12. 10. 2001
Dát tip
pardon...jeste avi

Wopi
12. 10. 2001
Dát tip
Ší, Myri:

kafka
12. 10. 2001
Dát tip
klobouk dolů, myrí a Šíl.... a že moc děkuju.... mám z vás krásnější den *******oo****oo****ooooo*******!

zirafka
12. 10. 2001
Dát tip
Neodolam :-) hrozne se omlouvam, ale mam takove nutkani :-) Silka: mohu s tebou jen souhlasit, se navzajem potrebujeme a ze bychom si meli pomahat a podavat ruce... mam ale obavu, ze kdyz se Print poprve dostal do nejakeho kofliktu tady, tak mu urcite tu pomoconu ruku dost lidi podalo (osobne bych skoro rekla, ze pokud byla ruka podana tak Merle byl mezi prvnimi) nicmene, co jsem tak videla par diskuzi, tak ty utoky nebo neshody vetsinou vychazely od Printa. A pokud mas podavat desetkrat pomocnou ruku, tak po jedenacte si to rozmyslis a uprima litost ti prijde jen falesna... ps: tesim se na dalsi diskuzi :-)

kafka
12. 10. 2001
Dát tip
žirafko, obávám se nebo spíš věřím tomu, že si to Šílka a jí podobní nerozmyslí ani po jedenácté... proč by měli? Je něco silnějšího než lhostejnost... naštěstí *

zirafka
12. 10. 2001
Dát tip
kafka: spis nez lhostejnosti bych to nazvala unavou... nicmene je dobre, ze existuji lide, kteri takove unave nepodlehnou a vytrvale zkouseji sveho cile dosahnout... jen jestli neni nesprvedlive odsuzovat ostatni, ze unave podlehli ;) cimz ovsem nemyslim, ze bys nekoho odsuzovala. Spis bych rekla, ze jsi jedna z neumdlevajicich :)

Šílená
12. 10. 2001
Dát tip
kráááá:o)! žirafinko...rozumím jak to cítíš a myslíš...a chápu únavu...jen se ti pokusím vysvětlit proč jí někteří necítí...když vidíš smysl života v tom podávat ruce a pomáhat - Není to dobrota...je to životní potřeba. pokud to nedělš, cítíš se bídně, zbytečně a chce se umřít. Nevím jestli mi rozumíš? Tím že někdo přijme mojí nataženou dlaň tím mě vlastně obdarovává. Ne já jeho... Proto není zásluha neumdlévat. Tím že něco dám daleko víc získávám... básník by to asi shrnul do věty : není možné cítit únavu když ti Bůh háže do klína voňavé květy....:o)

Merle
12. 10. 2001
Dát tip
Šíli, morálně a principiálně máš pravdu. Já bohužel nejsem duchovně na výši natolik, aby mi pomoc jednomu člověku byla přednější, než jím způsobená bolest jiným (zvlášť lidem, které mám rád). Dokud on na ně bude útočit, já je budu bránit. Každý neseme odpovědnost, za svoje činy... Myri: Jak se chceš domluvit se sousední zemí, která na tebe útočí? Podívej se do historie, jak to dopadlo, když se ustoupí... Všichni dobře víme, že podobné věci na Písmáka nepatří, a kromě Printa nejsou nikomu tolerovány. Učte ho. Pomáhejte mu. Veďte ho. Jsem pro, vším co znám. Ale za cenu bolesti způsobené VÁM, když jste se pro to rozhodli.

neposilejte mi prosim na tyhle nechutnosti aviza...moc prosim

Mahoney
12. 10. 2001
Dát tip
merle: když si přečteš třeba jenom reakce tady, zjistíš, že ani printovi se netoleruje... jenže print, na rozdíl od ostatních, to udělá i podruhé, potřetí... až na mě print zaútočí, rád se budu nebránit... jen doufám, že se nenajde nějaký rytíř tvého typu, který mou obranu vezme do svých rukou... myslím, že znáš printa dost dlouho na to, abys odhadl, jak bude reagovat... a vyřčené slovo nevrátíš... pokud ti není lhostejná bolest - jestli tu něco bolí, tak to bolí zbytečně dlouho tím, jak to neustále rozviřujeme... prosím dost! ♥ ♥ ♥

Olda
12. 10. 2001
Dát tip
Jak můžeš napsat něco tak ošklivýho? pod pokus o srandu a ještě tak adresně? Jestli tu o něco nejde, tak o šíření nenávisti a averzí. Bral sem tvůj spor s Inventorem jako boj rovného s rovným, ale takhle drsně a ještě na ženu? Žádný náznak sporu, z čisté vody, z tvého popudu. Nejde akceptovat omluva, pokud si v zápětí znovu přisadíš. Těžko hledat smysl Písmáka, když se musím dívat do očí dívce která se sem kvůli Tobě bojí chodit. Rád bych Ti tímto tlumočil výzvu, aby jsi se zde nadále zdržel jakýchkoliv komentářů k osobám Inventora a Sonatiny.

RadeX
11. 10. 2001
Dát tip
15 otázek... Skvělé!!! :-) (tip) A co se týče správných odpovědí - Já bych si prosím vzal radu 50 lidí z publika na 50 přátel po telefonu. ;-)

Mahoney
11. 10. 2001
Dát tip
teda, ale že jsem si kvůli tomu sldíšku musel pustit exploder! :))

Merle
11. 10. 2001
Dát tip
Kafko, asi máme rozdíly v chápání pojmu omluva. Podle mě je to lítost nad spáchaným, odsouzení téhož a jakási záruka, že už se to nebude opakovat. Bohužel to tu jaksi chybí. Tobě to mážná stačí abys odpustila, mě po tom všem už ne. Ty sama dobře víš, že se to opakovat bude. A čím míň lidí ho odsoudí, tím dřív. Anonym38: jako básník si vysloužil tvoji i jinou úctu. jako člověk tu ublížil nemálu a znechutil mnohé. nikam ho nevyháním, ale možná jsem měl dopsat s takovehjlema výlevama jdi.... někam (aby to někdo blbě nepochopil). Věř mi, že budu první, kdo se za něj postaví, až ho bude kdokoliv vyhánět. Printe, je to snad další "všepísmácké spiknutí" proti tvé osobě? NE, říkám jen ublížil jsi (zbytečně, hloupě a krutě) a já to odsuzuju.

kafka
11. 10. 2001
Dát tip
bez komentáře... odpuštěno. tečka.

Print
10. 10. 2001
Dát tip
Trvám na tom, že má původní poznámka k manželství byla vyprovokována opravdu jen nickem "manželé" a v té době jsem nevěděl a ani mě to nezajímalo, kdo se za tím nickem skrývá. Pravda, mohl jsem si ji odpustit, zrovna tak jako ten kanál s Míwou. Omlouvám se.

JiKo
10. 10. 2001
Dát tip
trochu pozdě... nejde někomu vypíchnout oko a pak říct: "promiň" ...

Print
10. 10. 2001
Dát tip
o) To ano, sám bych byl už dávno slepý...myslím, že na jedno oko i od tebe...:_) Moje omluva směřovala k tomu, že jsem svou "úvahu" zveřejnil - pravdu má Míwa - koho to zajímá! Už si dám pozor. Za jejím obsahem ovšem stojím. A druhá omluva směřovala k tomu kanálu. To je vše.

Šílená
10. 10. 2001
Dát tip
jiko - jestli to je trochu pozdě nebo včas nechejme na tom kdo vidí do Printovi duše... ty to nejsi...já taky ne... Printe....dávej mi na něj pozor....a... děkuju že dáváš*!... a ještě k dílku....:o)))))))))))))))!!!! aneb - 15d) :o)))!!!

Merle
10. 10. 2001
Dát tip
Proč si printe nezaložíš server Výlevka? Ale tam by jsi asi neměl takový obecenctvo, že? BTW: tvojí první reakcí byl úsměv, což o lecčems napovídá. Papouch si tě váží, ale já ti to klidně řeknu: Jdi do prdele...

kafka
10. 10. 2001
Dát tip
Merle: to nejlepší nakonec... lepší tři tečky jsi nemohl vykroužit... :-(

kafka
10. 10. 2001
Dát tip
ad Šílená

Merle
10. 10. 2001
Dát tip
kafko, tohle není poprvý a ani naposledy. ty si ho obhajuj nebo omlouvej. já už na to po tý době nemám nervy, sílu ani chuť.

kafka
10. 10. 2001
Dát tip
Nikdo neudělal nic naposled a kdybych nechtěla se nebo je omlouvat, tak se nikdy s nikým už od prvního škobrtnutí nebudu bavit... ale o tom vztahy asi nejsou, že... Já myslím, že tuto debatu Print (a nejen ten) náležitě ukončil a to omluvou. Mohl udělat víc? Nevím. Nicméně pro mě to gesto bylo upřímné a jasné. Tobě asi není. Ale to už je pak tvůj problém.

Šílená
10. 10. 2001
Dát tip
krááá kafko víš kdo sedí na tý větvi vedle Tebe?...šílená ozvěna - kdybych nechtěla se nebo je omlouvat, tak se nikdy s nikým už od prvního škobrtnutí nebudu bavit...ale o tom láska asi není, že...!!!!!!!:o)!

kafka
10. 10. 2001
Dát tip
díky, Šíl... jsi přesnější! Je to tak! :)))

Mahoney
10. 10. 2001
Dát tip
děkuju sestřičkám... nějak jsem tu sám neměl... slova ani sílu...

zirafka
10. 10. 2001
Dát tip
Manzelum dekuju za pobaveni :-) ale zrejme nevyhraju :-) Printovi dekuji za ukazku toho, jak zkazit cokoli. Mrzi me, ze nemohu v tomto souhlasit s kafkou, protoze co se tyce omluvy mam podezreni, ze Jiko to vystihl presne. A jinak me vskutku mrzi, ze at si prectu jaky auditko chci, tak nakonec dodju k zaveru. ze nema smysl neco rikat, protoze diskuzi vede par zrucnych diskuteru... Jak to delate, ze clovek s vami ztrati chut k vyjadreni sveho nazoru?

Petula
10. 10. 2001
Dát tip
Ble! Ble! Ble!
Je mi fakt jedno, kdo "anketku" spáchal, i když to, přirozeně každý ví. Je mi skutečně jedno, kdo má na manželství či na manžele jaký názor, já mám ostatně také nějaký... Ale už toho, proboha, nechte! Prosím...
Původně, po přečtení dotazníčku, jsem se chtěla smát.
Teď už mi to nějak nejde...

Venku se vyčasilo a je modré nebe, lidi, pojďte se smát!

░▒▓~_~▓▒░


Print
10. 10. 2001
Dát tip
No, moment...donekonečna se omlouvat nehodlám. A už vůbec ne za názor, který jsem vyslovil a už vůbec ne merleoidům, kterým přijde za vhod cokoliv, jen aby mě poslali tam, odkud sami vylejzaj. Kdybych se chtěl vyjádřit konkrétně nikoliv k manželství, ale ke sňatku I-S, měl jsem k tomu dost příležitostí pod bohatým zpravodajstvím s fotodokumetací. Nevyjádřil jsem se. Nemám žádný osobní důvod a jejich soukromý život je mi šumafuk!:-). Pravda, pomyslel jsem si cosi o tom, že si namyšlenost bere hloupost, ale neměl jsem potřebu to říkat nahlas. Pokud se na moji glosu ozvalo to, čemu se v přísloví říká "potrefená husa", to už můj problém není. Mohl se ozvat kdokoliv. Jinak má omluva (viz výše) platí.

Smutek
10. 10. 2001
Dát tip
Falko, klauňulo... proč je tak smutno? :-((

Falka
10. 10. 2001
Dát tip
Není smutno... je oranžovo... a že víc mlčet a milovat... ♥ vás všechny

Mahoney
09. 10. 2001
Dát tip
ech, odhaduji správně, že na některé otázky je správná odpověď "ef" ? :)))

Print
09. 10. 2001
Dát tip
:-)))

zoo
09. 10. 2001
Dát tip
Žjóva! Hlásím se o roli neposedné divačky v třetí řadě, co se věčně naklání do kamery v domnění, že je zabírána. Si jenom skáknu k holičovi. :-)

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
hih .... to je lepčí než milionář ... odpovědi sice znám, ale o výhru nestojím, tak dám šanci dalším ;o)))))))

jsem to ale chudák manžel ;o(((

za_manon
09. 10. 2001
Dát tip
;-))))))))))

Pája
09. 10. 2001
Dát tip
***********************

Merle
09. 10. 2001
Dát tip
hň hň hň tak brzo po svatbě, a už má roupy ;))

CZlovek
09. 10. 2001
Dát tip
thnx za pobavení. Takhle po ránu přišlo víc než vhod. :-) ***

Wopi
09. 10. 2001
Dát tip
:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) TRKZ :))))

nebraska
09. 10. 2001
Dát tip
som sklamana, o mne ani riadok.... :(

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Snad ještě dodatek: slovo (nick) "manželé", je pro mě tak zprofanovaný, že je jen málo slov, kterých se štítím víc. Muž a žena (vnímáte se mnou ten rozdíl?:-), to je o něčem jiném... Polovina z tohoto nicku "manželka" bezpochyby ví, že je už třetí, čtvrtá? na řadě...a přijdou další.. Manželství, ve smyslu slova, jak jej cítím ajak je z 99 procent předváděno, je především klouzání ve falešných a primitivních šťávách sekretů, které vyschnou... a páchnou už teď - v rádoby slavnostních svatebních pochodech se svícemi a se vší tou neukotvenou, lascivní mašinérií a pompou, které se tak lehce a opojně přitakává!:-) Povyšovat tento stav "hovězího ve vlastní šťávě" nad "svobodnými" a dělat z něj kult, je klanění zlatému teleti, který se brzo ukáže, že vůbec nebylo nikdy zlatý.

kafka
09. 10. 2001
Dát tip
:)))))))))))) *****!

MIB
09. 10. 2001
Dát tip
Škoda, že nejsou přízpěvky anonymní - třeba první tři dny. To by se mi líbilo. Pak by se teprve po třech dnech ukázalo autorství a vidělo by se, komu kdo dal tip nebo aspoň úsměv. Nezatahovaly by se k dílům osobní sym- a antipatie.

MIB
09. 10. 2001
Dát tip
PARDON ZA HRUBKU - PŘÍSPĚVKY!!

kafka
09. 10. 2001
Dát tip
můj smích patřil dílku... jen pro pořádek...

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Sonatina: mluvil jsem obecně, to, že to vnímáš jako něco osobního, za to už fakt nemůžu... Máš k tomu důvod? Názor, který jsem napsal mám už pár let a stále se mi potvrzuje... Nic víc, nic míň. Smím ho mít a sdělovat? Nebo se mám před tím dívat do společenských oznámení - kdo s kým? Fakt je ten, že nemám důvod si myslet, že právě vy dva jste tou výjimkou, která by mi umožnila nějakej názorovej posun. Přeji vám skutečně všechno dobré - bez jízlivosti a naprosto upřímně. Nicméně své názory na "manžele" a manželství nechám zrát, když dovolíš.:-)

papouch
09. 10. 2001
Dát tip
to snad není pravda Musí se fakt najít DYCKY někdo, kdo musí srandu kazit? Nechcete si osobní věci posílat osobní korespondencí?? jinak ... :-)))))))

Ber
09. 10. 2001
Dát tip
Printe .. je to asi osobní ...do čeho mi nic není, ale takhle psát je dost nechutný.

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Ber? Viz to, co jsem odpověděl... Je to můj názor a názor obecný. Nevím, kdo je "nick" "manželé". Nikoho jsme nejmenoval. Nicméně, pokud se Sonatina ozvala, (cítí se potrefená?) nemám důvod na svém obecném názoru nic měnit.

Ber
09. 10. 2001
Dát tip
Print-a pokud je to myšleno obecně ...dalo by se to napsat i slušně ne?

Ber
09. 10. 2001
Dát tip
já taky nevím kdo je nick .."manželé"...o to taky nešlo

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Ber: Slušně?? To už je věc názoru, mně to připadá, a čtu to po sobě, jako velmi slušné! A navíc neadresné, že to někdo vnímá jako atak na sebe, za to fakt nemůžu. Dokonce se mi to zdá víc slušné, než to, jak ses do mě, pro neznalost věci obula!:-)

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Tak tedy ještě jinak: nerad, ale přiznávám, že jsem mluvil ze svých osobních zkušeností... - a když dovolíte, nebudu to rozvádět. Někteří to vědí, že kafko...Pokud jsem se vyjádřil tak, že to někdo mohl brát osobně, pak asi díky tomu tomu "nicku" "manželé", kterej mě docela vytočil a určitým asociacím... Ale to je můj problém. O tom, kdo se za tím nickem je reálně, nic nevím a ani to není podstatné. Pokud jsem se nevědomě někoho dotkl, pak se omlouvám. Na podstatě svého komentáře ovšem trvám.

Ber
09. 10. 2001
Dát tip
pak máme o slušnosti asi rozdílný názor ... nemám ani pocit, že bych se nějak obula .. a už vůbec to neberu osobně....

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Ber: asi a vůbec mi to nevadí!.-)

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
Print: s tou obecností běž do háje ... podle toho jak jsi to formuloval, podle určitých konkrétních faktických zmínek je evidentní, jak jsi to myslel. A pak kdo je skřet, že? Kdybys aspoň nelhal, tak bych to bral ... jako zarytou nesnášenlivost ... ale takhle? ... A hlavně ... i pokud bys měl ve všem pravdu, což se jako nezkušený mladý jinoch, neodvážím posuzovat, kdo myslíš, že je tady na to a na Tebe zvědavý???? Na zjevování Tvých životních mouder. Je tohle snad auditorium ohledně názoru na instituci manželství? Není. Jediný účel, který to snad mohlo mít je snaha něco alespoň trochu pokazit ... a nejen dotčené dvojici ... to mne tedy ... ale škoda na to slov .... ;o(((((((((

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Míwo: i ty detektive!:-)))) Ale máš v mnohém pravdu!:.)))) Díky!:-)))

Saša
09. 10. 2001
Dát tip
některé otázky zdají se zvláště vypečené kolik mám nápověd? neříkej prosím, že ne že nemám žádnou a že to měl být jenom vtip lidičky s vámi než bez vás vážně je líp :c))) tohle si zaslouží opravdu tip :c)

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
Print: ke mně to chodí samo, ani nemusím vyzvídat a pátrat ... a je mi smutno. Ovšem ono to bude tím, že nejen z tohohle. Ale naštěstí teď na to mám lék.

Ber
09. 10. 2001
Dát tip
Printe.... příště si slova "obecně"...nevšimnu ...když není obecně myšleno...........a ty si prosím uvědom, že máš svou vlastní soukromou poštu!! to je moje poslední slovo B.

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Míwo: není smutno jen tobě a učitě ne z jen z téhle věci. Je tady určitě moc věcí shnilých - na jejíž hnilobě se podílím(e). Není třeba být příliš velkým detektivem, abychom se už přece jen, my starší tady, neznali a museli pátrat. Líbilo se mi, že jsi mi řekl to, co bych, pravda s malým či větším úspěchem popíral a okecával Nicméně: ještě k mé rekaci tady: přísahám, že nejprv jsem myslel opravdu na sebe... Nick "manželé" mě rozezlil taky. Pak jsem si dal dohromady, že to nemůže být nikdo jiný, než I plus S. A protože je nemám rád, rozezlilo mě to ještě víc. Genezi toho znáš. Nikoliv to, že se vzali, zas tak nízkej nejsem a pokud jsme psal, že přeju všechno dobrý, tak je to fakt. Ale to, jak okamžitě využili (podle mého soudu zneužili) tohoto stavu, aby dávali ostentativně svými novými nicky najevo výjimečnost tohoto postavení, který z mého pohledu výjimečný není. A v jejich případě, z reálií, které znám od jiných, ale kterým věřím, už vůbec ne. A tobě v tomhle směru opravdu nevěřím, byť bys jim sypal okvětní kvítky z magnólií pod nohy a skládal na ně své oslavné ódy. Protože o tomhle to vůbec není... A vůči nim jsi pro mě stejně nedůvěryhodný, jako já tobě:-) Reagoval jsem na nick "manželé", už jsem uvažoval, že si svý řeknu pod nickem "manželka". Chápu, že je to od věci pod tímhle auditkem, ale jen částečně... Nemám důvod se nechat vodit za nos falešnými nicky, byť by to byli ti, kterým jsi byl třeba zrovna ty za svědka na Vyšehradě. Světlo z jejich svatebních svící je pro mě příliš mdlé, než aby mi cokoliv osětlilo. A tvoje role mouřenína rovněž.

JiKo
09. 10. 2001
Dát tip
...no tak já bych si vzal přítele na telefonu ... :-))

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
Print: tak nějak kašlu na role, jež mi přisuzuješ ... to nebylo o tom, že bych se někoho zastával nebo tvrdil, že je nějaký ... ale o tom, proč Ti takovéto věci stojí za to ... a k čemu to je ... ať se to týká Petra nebo Pavla, to přece vůbec není relevantní ... o osobní názory na kohokoliv se nemá cenu přít ... právě proto že jsou osobní ... a s Tebou tuplem ... což je pouhé konstatování po zkušenostech a ne atak ... Ovšem i přes to, čím své chování zdůvodňuješ, jakkoliv s Tvými důvody nepolemizuji, protože je to o oněch osobních subjektivních dojmech a vnímání, na které má každý nárok, není mi jasné, co jsi tím sledoval. Záštiplně tady otravovat vzduch (byť k tomu třeba opravdu máš důvod, já nevím) opravdu zvedne náladu a chuť přebývat na tomto místě každému, kdo sem přijde a přečte si to ... a to i těm, kteří Ti nic neudělali a i těm, na nichž Ti třeba snad i záleží. Přitom je to osobní a ne o věcném problému týkajícím se všech zde, tak sis to snad mohl nechat jinam ... rád se pasuješ do role služebníka tohoto místa a lidí na něm ... vskutku tu takovými počiny děláš prospěšnou službu a přispíváš k atmosféře i lepší komunikaci, oproštění se od osobních animozit ... atd. jak často rád vybízíš ostatní, když se Ti to zrovna hodí ... a právě proto (a to je ten jediný skutečný důvod, proč Tě neberu za člověka, s nímž má cenu diskutovat a přít se, s nímž lze komunikovat a něčeho dosáhnout) ... že se svých halasně vytrubovaných zásad a mravních i jiných požadavků držíš jen, když se Ti to hodí, a ne vždy, jak žádáš od ostatních. Kdybys byl opravdu takový, jakým se stavíš, jsi zásadový pokaždé (byť třeba jinak a nesouhlasně ve vztahu ke mně nebo ostatním) a v té proklamované pokoře, jíž se Ti dostává jen, když se zrovna rozněžníš vlastní ochotou po diskuzi, bys po ostatních nežádal nic ... ale něco opravdového bys pro ně a toto místo dělal. Mlít pantem a příležitostně plivat oheň umí každý cirkusový obejda (včetně mne). Fuj, to jsem se rozvášnil ... a vlastně proč ... zase jen budeš rozhalovat hruď a vykřikovat jen do mně, já jsem tak nedokonalý, máš pravdu ... a zkusme to ... a tak ... to už znám. A zase jsem Ti naletěl ... ale slibuju, že už ne ... Nesoudím Tě ... to mi nepřísluší ... a to nejen proto, že nevím jaký skutečně jsi, vím jen jaký nejsi a co od Tebe čekat zřejmě nelze. Aby ses držel vlastního slova a tudíž cti. Všichni, jak jsme tady, máme mnoho zjevných či méně zjevných a více či méně velkých chyb a děláme je ... pořád ... Vio, Zdeněk Horner, Ty, Olda, já, hermit, Albireo, atd.... to je přirozený běh a řád věcí ... a přesto lze u vědomí toho faktu téměř s každým mluvit ... ovšem, kde je bezzásadově zásadní rozdíl mezi slovy a činy ... o čem a proč pak hovořit ... když vše je jen písek ve větru. Nejsem mravokárce, ani nějaká autorita ... ani někdo, kdo se snaží Tě veřejně ponížit ... jen vysvětluji Tobě i ostatním, proč s Tebou zkrátka komunikovat už nebudu nebo spíš nemohu. Nevidím v tom smysl, ač bych si to moc přál. A je mi to skutečně líto, ač mi to jistě mnohými věřeno nebude....

nedaj pokoj a nedaj...

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Ono je těžké najít komunitu, kde můžeme a chceme s kýmkoliv, kdo tam je, komunikovat..a je lehké zaujmout pozici zhrzené panny, která mluví za všechny a dělat se něčím jiným, lepším... ač víme, že panna není panna, ale docela obyčejná kurva. Dobře víš, že panna nejsi...a já taky ne.. Ano, je možné nekomunikovat a v sobě a veřejně si to zdůvodnit... To blaho kopnutí do prdele, že?:-) Užij si ho, ale věř mi, není to ono... Znám tě už také relativně dlouho a mohl bych také vydat osobní svědectví o tom, jak tě vnímám....a z posledních reakcí, jak jsem se dočet, bych mohl čekat vstřícnou podporu...:-))) Ale proč? Pokud budu tady, na Písmákovi, budu vedle tebe - ať chci nebo ne, ať chceš nebo ne.Snad jde jen o to, abychom vlastní ješitnost ponížili - ani ne tak kvůli nám samým, možná kvůli tomu, co tady je a co tady spoluvytváříme. Proto, narozdíl od tebe, se nebudu snažit pitvat v tobě, protože by to byla pitva s předsudky, pitva s odporem, protože je upřímný říct nahlas, co víme: nemám tě rád:, ale narozdíl od tebe, jsem schopný s tebou komunikovat. Ale netroufal bych si tvrdit, kde končí tvá slova a začínají činy... To znám jen zprostředkovaně... Ale.... u tebe je to zcela viditelný - tvé buranské bílé ponožky k tmavému obleku na večerním čtení tvých a jiných básní o tom svědčí. Viz fota. Detail...? Ano...ale vede k podstanému:-) Pro detaily nerozeznává podstatu. Opilý sám sebou...opíjený kamarády zde... :-) Opilý tipy z průměru průměrných - hle: ecce poeta!:-))) A nepoužívej falešných slov vůči mě, že ti mně je líto. Mně tě není líto!:.) Doufám, že jsi a budeš uspokojen veřejným protřásáním tvých schlíplých peříček, a že ti je mnoho a mnoho věrných písmáčků pofouká!:-)))) Užij si to...:-))

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
Hmmm ... jinou reakci jsem nečekal ... tedy až na ty ponožky ... mimochodem já bílé ponožky k obleku nikdy nenosím ... etiketu jsem zvládl, alespoň v tomto směru ... to se musím kouknout ;o)))

Print
09. 10. 2001
Dát tip
o))) Čekáme od sebe to, na co vzájemně máme:-))) Ponožky jsou jen jistým symbolem... Koukni na Merleho fotky... A kdyby i smrděly, byla by to ještě ta nejpřívětivější vůně, která se z tebe line!:- ) Bez ohledu na na tvý zdroje jiný otvory!:-))))))

Bix
09. 10. 2001
Dát tip
:o(

...že vás to baví... taky neskáču hned každýmu kolem krku a nechci ho samou láskou sežrat... ale tohle... hm... hm....:)))

zoo
09. 10. 2001
Dát tip
Tak já se vrátím s načesanou kebulí a oholenejma nohama a von to mezitím režisér převeksloval z Milionáře do Sauny. Eh, nu, budiž. Tak tedy na rozloučenou aspoň vtípek: Sedí blondýnka proti Vladimíru Čechovi a má ještě všechny tři nápovědy; i požádá o přítele na telefonu a říká: "Ahoj, mami, prosím Tě, mám si vzít nápovědu diváků nebo padesát na padesát?"

Semipalakva
09. 10. 2001
Dát tip
Dokonalé Fantaskní Aplaudující Nepředstavitelné Překrásné atd... to je ONO.... supr... nebudu se zdržovat odpovedmi které by rozproudily diskusi.. a navíc je devadesát procent lidí najde samo... myslim že takovýle dílko přišlo včas.. přesně ve chvíli kdy se mělo objevit... Blahopřeju... DOKONALOST SAMA! pod tohle se i podepíšu... pujčte mi kladívko a majzlík

papouch
09. 10. 2001
Dát tip
sory Printe, ale fakt .. seš nechutnej. To musíš, prostě MUSÍŠ za každou cenu kazit srandu a dělat osobní výpady??? Kdybych si Tě jinak dost nevážíl, tak bych Ti na tohle řekl di do prdele Kurvaštelung dyť tohle dílko je sranda! Dohajzlu chápeš pojem sranda, legrace, humor?? ASI NE !!! Protože jinak bys svým hnusným šťouráním ji nekazil. Howgh. A nechci avíza. Tahám to po modemu na mizerný lince a do něčího mindráku nehodlám vrážet ani desetník.

Falka
09. 10. 2001
Dát tip
A že bych se nejraději převlíkla do klauňuly.... protože ten by hned věděl, co říct, co udělat... já mu ještě nedorostla... tak že vám jenom všem oranžovou bambuli... s láskou...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru