Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrcadlo

28. 12. 2009
1
1
400
Autor
miky1515

Zrcadlo

Malý holky do něj s obdivem hledí, chtějí vidět svoji krásu. Často před ním prosedí i pár hodin a snaží se, s pomocí líčidel, vypadat starší.

Staré dámy zas, bojí se ho jako čert kříže - jen ať nikdo nevidí jejich pravou tvář. Též sedí hodiny před zrcadlem, ale s opačným cílem. Bojí se pravdy. Zrcadlo nelže, ukáže ten pravý věk.

A je v něm vážně vždycky pravda? Co třeba zrcadlová bludiště? Tato zrcadla si z nás tropí nelítostné žerty.

Člověk v nich nevidí jak vypadá, ale v zakřiveném zrcadle může spatřit svoji povahu, odhodit masku a najít svoji pravou tvář.

Najednou má člověk dlouhé prsty a vzpomene si, jak kdysi v sámošce ukradl pár rohlíků. Nebo jiný když do zakřiveného zrcadla hledí, uvidí se s velkou hlavou a vzpomíná, jak ve škole chytrý byl. Další se podívá na svůj velký hrb a uvědomí si, že je ve svém nitru mrzák.

Zrcadlo nám ukáže různé věci. Některé potěší - jiné ne, ale ty vzpomínky a tajemství v zrcadle budou navždy ukryté.

Také se říká, že střepy přinášejí štěstí. Je to tak i se střepy zrcadla? Když střípky poskládáme objeví se naše tvář ... a už jsme u toho zas.


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru