Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

I tak chutná nový rok...

01. 01. 2010
3
2
235
Autor
Persefona

Sonda do duše. A to doslova. Zachycuje reálné pocity, reálné slzy... v reálném čase.

 

Dnes sedím na posteli. Moje prsty ubíhají po klávesnici. Obloha venku září. Zbarvily ji světla odcházejícího roku. A já jsem sama. Nemělo by mě to překvapit. Mám samotu ráda. Ráda v jejím tichu spřádám své sny a fantazie. I dnešní den jsem si vysnila. A teď mi po obličeji stékají slané slzy. Zasranej rok! Nepřinesl mi nic dobrého. Mám věřit tomu nadcházejícímu? Zvedá se mi žaludek. Typický jev Silvestrovské zábavy. Jenže můj žaludek už nemůže ustát můj život. Alkohol se mi dnes obloukem vyhnul. Začínám uvažovat o tom, že to byla chyba. Přemýšlím jestli by byl můj život snesitelnější, kdyby mi hrdlem protékala vodka. Minuty nás opouštějí jedna po druhé. Stejně je to nespravedlivé. Jiných minut si nevšímáme. Nelitujeme je. Netěšíme se z nich. Ostatní nám jen protečou mezi prsty. Přitom nás nenávratně každá z nich přibližuje ke konci. Teď bych si ho přála. Připadám si jako ztracená. Opuštěná. Malé zatoulané štěně, které nikdo nechce. Tak jen sedí samo pod okapem - mokré a sžírá ho samota a zima. Není to obyčejná zima. Tahle pochází zevnitř, ze samého srdce. Pět, čtyři, tři, dva…. A šťastnej novej rok, světe! Do mého hrdla steče doušek poctivě vychlazené Kofoly. Snad bude líp. Moje duše se začíná naplňovat falešnou nadějí. Tím pocitem, kterej má vždycky na svědomí tu největší bolest. Ale co jiného mi zbývá. Vždyť už hůř být nemůže. Rány se ozývají ještě hlasitěji. Jejich světlo se však schovává za siluetami ostatních domů. Dým pohltil tmavé uličky. Stejně jako samota pohltila mne. 


2 názory

Ostrich
06. 01. 2010
Dát tip
Ale nepohltila, když jsi to sem napsala. Piš dál. Hůř sice být může - ale emoce nejsou celý život. Emoce je v tobě, ale ty nejsi jen ta emoce, takže se jí nakonec naučíš proplouvat. Právě tím, že si ji popíšeš, příště už nebude tak strašná. A falešné naděje - o žádné naději dopředu nevíš, zda je falešná. Bát se zklamání nemá smysl, smysl má nebýt jen tím zklamáním. Mysl na emocích plave jako loďka na moři. *

slivaka
01. 01. 2010
Dát tip
Zažitému tip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru