Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kouřící pánové!

01. 01. 2010
1
16
1743
Autor
saurinka166

dne 1.1.2010 v BARbaDOSu seděli před náma dva páni...nic nedbali toho, že v celé místnosti kouří jen oni(a intenzivně) a že by to někomu mohlo vadit! tohle je tak trochu věnováno jim, tak trochu Drobkovi, Pepovi a Alíkovi, kteří se mnou seděli před těmito pány a trpěli se mnou a trochu je to i stížnost...já prostě kuřáky nemusím...i když kouří babička, děda, teta, strejda...prostě skoro všichni, mě to strašně vadí...jak na toto máte názor vy?opravdu prosím o odpověď, protože mě docela zajímá, jak na to nahlížíte vy!

kouřící pánové sedící před námi!

proč kvůli vám šedne ovzduší?

kouřící pánové sedící před námi!

kolik lidí se kvůli vám udusí?

 

kouřící pánové sedící u stěny!

proč vám to nevadí, kazit si zdraví?

kouřící pánové sedící u stěny!

víte vy vůbec, že lidem to vadí?

 

kouřící pánové sedící na židli!

vidíte sedět tu ty malé děti?

kouřící pánové sedící na židli!

víte vy třeba, že kouříte smetí?


16 názorů

saurinka166
03. 01. 2010
Dát tip
ale to po tobě nikdo nechce...:-) tohle bylo takové moje malé vylití duše, protože mě to trápí, že lidé kouří, nemyslí na ostatní a já s tím nemůžu nic udělat! jednoho písmáckého kuřáka jsem asi tímto svým pohledem pobouřila! ale mě to vadí i u rodiny, kamarádku jsem to už téměř odnaučila, ale to je jen nic oproti tomu, jak moc se kouří...chápeš mě trošičku?...nebo mě taky pro můj názor odsoudíš (nemluvím teď o díle...)?

Líbí se mi dílo DNA od andrea-v-botech Nehodnotím jen špatně, ale nejsem naprosto slepý a unešený z písmáckých lídrů, kdysi jsem tu psal cca. 3 roky a zajedlo se mi tipování za odměnu.

saurinka166
03. 01. 2010
Dát tip
aha:-D tak na mrtvole nic veselého není, že jo...:-)

to byl vzkaz pro Hnijící_mrtvolu :o)

saurinka166
03. 01. 2010
Dát tip
neboj, pošlu:-D ale ono toho moc k radování mezi lidmi není...:-( ale nemysli si, že jsem taková pesimistka i normálně...naopak:-D já jsem veselá až moc!:-D ale děkuji všem za kritiku a názory...vážím si jich!

H-m: až najdeš něco, co se ti bude líbit, pošli mi avizo :o) zatím se vymezuješ jen negativně...

Rýmy jako Kočka leze dírou... Úvaha načasovaná pro opilcova rána, kdy mozek je ještě v tašce od nákupu flašek. Nic hezkého, vše obyčejného, žádný skrytý podtext. Nuda.

StvN
03. 01. 2010
Dát tip
My vždycky říkáme, že když jdeme do hospody, musíme s tím počítat. Musíme počítat s kouřem, mnohdy s hlasitými návštěvníky, s dětmi, se štěkajícími psy a tak dále. Je to hnus, ale je to tak. Nicméně tohle není úvaha. Když už tu chceš diskutovat, tak bys mohla alespoň kratičkou úvahu napsat. Říct, že kuříky nemusíš, to nestačí. Tady jsou nároční čtenáři.

saurinka166
02. 01. 2010
Dát tip
pánové přišli až po nás...my se rozhodli být také tolerantní,ačkoliv nám to trošku vadilo:-)

Glomma
02. 01. 2010
Dát tip
Tak s tím člověk musí počítat předem, když ví, že tam je to jak v udírně, buď zkrátka nepůjde, nebo to musí překousnout, také nechápu proč jste se neozvali už tam na místě ... ale něco pravdy na tom je no, i když já dokážu být tolerantní ...

saurinka166
02. 01. 2010
Dát tip
pouze v případě, že není svátek a v blízkém okruhu je to jediné možné místo, kdy se člověk může schovat před chladem a mlhou a kde se zároveň může v klidu naobědvat a počkat, než mu pojede vlak:-D

no, dobrá. Připadá mi trochu absurdní napsat báseň místo toho, abych situaci nějak konstruktivně vyřešil na místě... Vždycky mám možnost změnit lokál, ne?

saurinka166
02. 01. 2010
Dát tip
Edmunde:víš, některým lidem to prostě vadí a že na tom varování něco je? já tě tímhle dílem nežádám, abys přestal s tímto zlozvykem...klidně si dál nič zdraví, když chceš!:-) aleši...rozhodli jsme se, že nebudeme kazit vzduch i my:-D a teď už jsem naštěstí v nezamořeném prostředí:-D

a co třeba požádat ty muže, zda by nemohli típnout?

Varování ministerstva zdravotnictví. Jsem jej nucen číst na každé nové krabičce, proč tedy ještě zde?!

Norsko 1
02. 01. 2010
Dát tip
Já zas nemám rád blbé kecy. Dusím se z nich

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru