Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přijde s novým rokem nějaká změna?

07. 01. 2010
1
3
611
Autor
simush

Letos mě jen na chvíli ovládla kouzelná atmosféra silvestrovské noci. Letmo jsem si uvědomila, že končí rok, jehož 365 dní jsem již prožila. O půlnoci jsem sice jásavě vítala rok nový, ale začátek jeho života jsem nijak neprožívala.

Čím jsem starší, tím víc takovéhle změny nepociťuji. Najednou mě napadla otázka – proč slavit něco tak imaginárního, jako je příchod nového roku? Změní se něco? Jedinou změnu pociťuji při psaní data. Neustále mi má tužka vedena rukou píše devítku místo desítky. A kdo má pořád probouzet mozek, aby si uvědomil, že je nový rok?

Když už se tedy nad rokem 2009 a 2010 zamyslím, zjistím, že mohu konstatovat „a bude hůř“. Když nás v roce 2009 začali strašit se státními maturitami, nevěděli jsme o nich žádné informace. Je tu leden nového roku a zase/ještě pořád nic nevíme. Zde je vidět, že naši politici nějaké roky vůbec neřeší.

Nový rok je však dobrou příležitostí pro změny! Všimněme si, jak se nám krásně zaokrouhlují čísla! Z roku 2009 je rok 2010 a z daní 9% a 19% je rázem 10% a 20%! Tomu říkám jít s dobou!

Závěr bych věnovala předsevzetím. Letos jsem si žádné nedávala ani na Silvestra ani na Nový rok, protože jsem na nějaká předsevzetí úplně zapomněla. Když jsem si za pár dní vzpomněla, že se něco takového většinou dává, tak jsem si taky jedno řekla – být dochvilná. Čas, to je totiž něco, co ubíhá hodně rychle a roky nám ho jen pomáhají počítat.


3 názory

simush
09. 01. 2010
Dát tip
Není to úvaha, ale glosa - to je poznámka; krátká zamyšlení na aktuální téma

StvN
08. 01. 2010
Dát tip
Čas běží rychle požitkářům. Jinak na úvahu trochu málo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru