Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bolest!!!

12. 01. 2010
4
16
794
Autor
Tristane

Ty, světe, Ty zrůdný, světský zplozenče,

nemám ani sílu to Tvé jméno vyslovit,

jen na Tebe pomyslím

a hořkneš mi v ústech!

Jen jedno najisto o Tobě vím,

že trpět bys měl, trpět v sirných plamenech  navždy!

 

Donutil jsi mne být Tvou součástí,

vzdor mé nechuti pojídat Tvých chodů,

jednou jsi sladší než med,

v zápětí liješ mi zkažené víno trpkých plodů!

 

Nenávidím Tě tak moc, že ani umřít nemůžu!

Takovou radost Ti nikdy neudělám,

jsi bezcitný intrikán a povaleč,

Tobě chybí štěstí,

proto já též smutným ulehám.

 

Že Ti není hamba, fuj!

Hledíš na bolest světa jako na hru,

kterou sám si bezlítostně hraješ tam,

kde nepoznáváš nikdy,

co je to cítit v sobě průrvu,

která Tě rozerve přímo uvnitř ducha.

 

Horší než umírat v křeči po jedu černé rostliny,

je žít s Tebou, čekat na Tvé další rozmary!


16 názorů

Bíša
25. 04. 2010
Dát tip
t.

Glomma
16. 01. 2010
Dát tip
ale jo líbí se mi :) *

Zajíamvě dekadentní, místy dost přemrštěné, ale docela působivé... *

Gerrhen
13. 01. 2010
Dát tip
Tady již není pořádně do kritizovat, Miroslawek k básni řekl vše, co bylo potřeba a autorovo očividně první setkání s Miroslawkem vzalo za své. Můj názor je ten, že kvůli této básni dnes netrpím svou občasnou nespavostí. Autor popsal pschický stav způsobem, který ostatním nic neřekne myšlenkou, ani formou

Miroslawek
12. 01. 2010
Dát tip
hurá avízo

Tristane
12. 01. 2010
Dát tip
Fíha, já jsem tu byl příležitostně, zajímalo mne to tu, přečíst si něco od soudobích autorů, které svět ještě třeba ani nezná. A bohužel, mne lidi nasrat moc nedokáží, jenom zklamat a to je horší... O co jde, při psaní? Život, to je horší kritik.

Miroslawek
12. 01. 2010
Dát tip
Jo a když na někoho reaguješ, je dobré mu poslat avízo (viz. boxík dole). Jinak se o tvé odpovědi těžko dozví a pokládá se to tady za slušnost. Jsi tu už rok, mohl bys to alespoň tušit. A už tě nebudu jebat, snad jsem tě aspoň nasral a přivedl na jiné myšlenky ;)

Tristane
12. 01. 2010
Dát tip
V pohodě, jestli Vás to nepohoršuje :o) Já jsem rád, že to vubec někdo přečetl, smát se mi klidně může :o) Jen jsem byl tak zoufalým, že tohle prostě chtělo ven, žádná alegorie v tom není.. Prostě čisté zoufalství, jak jste poznamenal.

Miroslawek
12. 01. 2010
Dát tip
Následující jsi aktivně potvrdil: "Autor stojí o hlubší kritiku. Předpokládá se, že autor chce rozvíjet svůj literární talent a stojí o hlubší (vážný a věcný) názor na dílo. Je tedy připraven přijmout i negativní hodnocení svého úsilí, o kterém lze vést pod dílem polemiku." Mně to nepohoršuje, jen jestli si uvědomuješ důsledky ;o)

Tristane
12. 01. 2010
Dát tip
Jo, já zaškrtl hlubší kritiku? Tak to se srdečně omlouvám, perem se neživím a vm, že nejsem žádný spisovatel. Pohoršeným se omlouvám, ale respektuji člověka, který evidentně ví, o čem je řeč.

Miroslawek
12. 01. 2010
Dát tip
Asi je to vzhledem k možné, resp. pravděpodobné autenticitě kruté a cynické, ale text ve mně probudil záchvat smíchu. No, co se mnou naděláte. Lepší už byla jen Cimrmanova pohádka Kašpárkův hrobeček. Ale chtěl jsi hlubší kritiku. Proč proboha? Jako literární útvar totiž text nestojí ani za psí štěk. Verš je vázán nejspíš autorovým zoufalstvím a nikoli rytmem, rým funguje na principu ojedinělých výskytů náhodné a ještě neúplné shody, evidentní neschopnost stvořit kloudnou holou větu, o nějaké konstrukci tvaru básnického obrazu, hře či práci s významy a tajemstvím nemůže být řeči. Já jenom doufám, že ta artikulační blamáž je způsobena momentálním duševním stavem a není rázu trvalého. Budiž ti ponaučením, že na takové věci se prostě pilník nezve.

Tristane
12. 01. 2010
Dát tip
Víte, svět se mi právě zbortil, to na čem záleželo je v trapu. Mám rád Prokletý ásníky, jejich myšlení si, že jsou předurčení k utrpení a neštěstí. Když se podívám zpět svým životem, je mi stejně..., jako by se mi štěstí vyhýbalo a růže kudy projdu ztemněly.

A.H.
12. 01. 2010
Dát tip
Příliš zatemněný pohled, je to škoda.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru