Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KONĚ

14. 01. 2010
0
1
298
Autor
Alex.Rosie

MUSTANGOVÉ, DIVOCÍ KONĚ

 

Ne, koně nejsou zvířata patřící do boxů, či ohrad!!! Koně jsou od přírody divocí tvorové – MUSTANGOVÉ!!! Když si ochočíte koně, neznamená to, že je s vámi rád, když ho donutíte jíst, neznamená to že má hlad. Mustang je divoký kůň, toužící po svobodě. Mustangové, pocházející z Ameriky, bývaly jich tu stovky. Pak jsme Ameriku začaly obývat my LIDI!!! Oni, nám stáli  v cestě tak jsem je začaly zabíjet, pro maso, protože jsou odlišní od nás, od lidí!!! NENÍ TO PRAVDA!!!  Všichni jsme stejní, všichni mají právo na přežití, na přání, oni si přály svobodu, my jsme jim ji vzaly!! Pak už jich bylo na světě tak málo, že se zdálo že už zcela vyhynou. Naštěstí pro všechny, jich několik přežilo, žijí v horách, lidem se nelíbí, nehodí se jim, nejsou pro nás užiteční. Ale jinak, JSOU!! Hluboko v oceánech, všude ve vzduchu, pod zemí, i někde nad námi, je něco, co se nedá jen tak popsat. Je to něco co je tam ukryté, ale když je toho třeba vyjde to na povrch a pomůže to. Každý Mustang, má něco společného, krev bojovníka a divokého koně – krev MUSTANGA!!! A proto to všechno, narušujeme jim jejich od přírody daný způsob života – SVOBODU!!!


1 názor

Sršáň
15. 01. 2010
Dát tip
Historie: Název „mustang“ pochází ze starého španělského slova „mestengo“, což znamená cizinec. Mustangové jsou potomci španělských koní, kteří byli před 400 lety španělskými dobyvateli dovezeni do Ameriky. Tolik fakta takže mustangové jsou "mladým" importovaným druhem. Paradoxně nebýt člověka tak žádný mustang není.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru