Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Umět tak čarovat

02. 02. 2010
3
8
907
Autor
chocky

Umět tak čarovat

 

 

Všichni kteří tvrdí, že umějí čarovat lžou. V klobouku jsem nikdy nic nenašel. Holuby nosím jen v nose a když jsem se pokoušel přeříznout kolegyni v práci, nikdo mi netleskal. Taky tolik opěvovaný trik s levitací nevyšel. Vždycky jsem chvilku levitoval a pak si jen rozbil držku. Zato mizení věcí mi vždycky šlo. Coperfeeld by čuměl. Nechal jsem zmizet rodinné jmění, dům, zahradu a auto. Pak mi nejednou zmizela i žena a děti, což jak se časem ukázalo mělo i svou dobrou stránku,protože s nimi zmizela i tchyně. Když zmizelo všechno zjistil jsem, že se mi místo toho objevily dluhy. Pak se odněkud vynořily i žaloby a lup aniž bych to sám očekával přemístil jsem se do vězení. Tak jsem ke svému zděšení zjistil, že jsem jen ubohý žabař. Tady byli iluzionisté. Byl tu člověk, který nechal zmizet dokonce celou banku. Společně s bandou nejlepších kouzelníků našeho ústavu, jsme se rozhodli uskutečnit náročný projekt. Zmizet a nechat se objevit až za zdí vězení. Zprvu to šlo ztuha.

Nejdříve jsem se totiž rozhodli kopat tunel pod vězením. Mysleli jsme, že vše dobře dopadne protože celou akci naplánoval advokát Jiří Čimpuch, který vytuneloval dva státní podniky. Nejdříve jsme se prokopali k řediteli věznice do vany, právě když se koupal a po vykopání další šachty jsme se octli v sekci zostřené vazby, kde jsme za opakovaný pokus o útěk již zůstali. Po několikaměsíční odmlce jsme se rozhodli v náročném iluzionistickém triku pokračovat. Nebudu to zdlouhavě popisovat a rovnou vám udělím několik rad.

Pokud chcete přeskočit pomocí trampolíny zeď, neskákejte z terasy jako mi, ale z přízemí.

Kanálem neutíkejte, skončíte většinou v čističce. Je dobré někoho podplatit, ale ideální je podplatit někoho z bachařů a ne zahradníka z kterého se nakonec vyklube také vězeň. Když se chcete z vězení dostat přivázáni na nápravu auta nevybírejte si metařský vůz. Hodně to bolí. Rogalo jsme nezkoušeli a padák se při seskoku z třetího patra ne a ne roztáhnout. Velký úspěch měl sochař Jína v převleku za zeď vzal to ale blbec přes zahradu zrovna ve chvíli, kdy měla vězeňská stráž střelby. Zkoušeli jsme všechno. Dokonce sekat dobrotu. Ředitel Jindřich Dobrota však pro nás neměl pochopení a podal na nás žalobu pro napadení veřejného činitele. Co se dalo dělat. Musel jsem tedy počkat na ten správný okamžik až přijde můj čas.

A tak jsem se po krásných patnácti letech opravdu objevil na svobodě.

Dnes už nečaruji a musím se přiznat, že už nevěřím lidem, kteří mi tvrdí, že čarovat umí.  Asi budu muset vyzkoušet něco jiného, třeba stroje. Sestrojit dobrou vrtačku na trezor to už je přeci frajeřina.

 

 


8 názorů

chocky
01. 03. 2010
Dát tip
Díky. Hned jak to půjde, všechno opravím.

Janina6
28. 02. 2010
Dát tip
Ahoj Chocky, dávám tip za vtip a nápady! Opravy v díle můžeš udělat tak, že klikneš nahoře na modré liště na "Moje", potom na "Díla", zobrazí se ti seznam tvých děl, najdeš název této povídky a vpravo vedle něj klikneš na "Upravit". Dílo se ti otevře, jako bys ho vkládal znovu. Změníš v něm to, co potřebuješ, a dole pak odklikneš "Odeslat". A to je celé kouzlo. A až budeš vkládat úplně nové dílo, všimni si, že mezi možnostmi, které můžeš zatrhnout (jako je Vážná kritika, Odmítnutí kritiky apod., je teď nově i nabídka KOREKTURA. Tak ji zkus využít, myslím, že klub korektorů už funguje a rádi ti pomůžou.

chocky
09. 02. 2010
Dát tip
No jo, oprav to. Já bych rád, ale jak? Mohl by mi někdo poradit? Jak se do toho dostanu znovu?

o... jsem na tom podobně, jen se pohybuju v trochu nižžích "nečarovacích sférách"

Prosecký
04. 02. 2010
Dát tip
Chocky, oprav to a pošli avízo. Předem ti posílám tip, protože jsi docela (v)tipný.

Winter
03. 02. 2010
Dát tip
Abych parafrázoval Brechta: Co je zmizení banky oproti jejímu objevení? Jinak ty chyby jsou jak facky, brr, ale jak říkala Aurora, suchý text rozhodně není.

chocky
03. 02. 2010
Dát tip
Omlouvám se. Jsem nedouk a analfabet.

Tý jo, uvědomuješ si vůbec existenci čárek v českém jazyce? Tvoje dílko je vtipné, u pasáže s přeříznutou kolegyní jsem se dokonce lehce pousmála, ale ty pravopisné chyby mi to zkazily...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru