Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písek

04. 02. 2010
7
9
398
Autor
Eriu Crann

Každé zrnko písku má své jméno V každém někdo někdy viděl svět Každé vítr odvane Už letí

 

Ze zrnka písku je možné stvořit svět

Na dlani si jej nevšimneš
V očích pálí

Kdyby se nějak dostalo mezi nás
Dalo by se to vyjádřit, ta úzkost?
Ta děsivá vzdálenost?

 V tom místě už by synapse neuronů
nikdy nepřilnuly úplně


9 názorů

Antik
25. 02. 2010
Dát tip
t

Eriu Crann
25. 02. 2010
Dát tip
Aha... No vidíš, tu jsem kdysi četla v překladu, byla někde jako motto: V písečném zrnku vidět svět a nebe v luční květině do dlaně vzít nekonečno a věčnost prožít v hodině. Takže je vidět, že člověk nikdy neví, kde se ty básně vlastně berou :-)

enthroper
16. 02. 2010
Dát tip
aha no tohle je taky jedna z těch profláknutých To see a world in a grain of sand, And a heaven in a wild flower, ... http://www.artofeurope.com/blake/bla3.htm no škoda, no, tak to není inspirace jedním z mých oblíbenců :D

Eriu Crann
16. 02. 2010
Dát tip
Blake? Ne, nikoli - jsem barbar, nikdy jsem od něj (pokud je mi známo) nepřečetla ani jedinou báseň kromě Tyger! Tyger! burning bright/In the forests of the night,/What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry? :-D

Výborne krásna...jedným slovom PARÁDA

enthroper
04. 02. 2010
Dát tip
blake, co? synapse mě trochu vyděsily ale nakonec to děsí dobře dobrý (mimochodem ony pokud se nepletu stejně nikdy nejsou úplně přilnutý, je tam malilililnkatá mezírka kterou plavou mediátory)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru