Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co si o ní myslíš?

04. 03. 2010
2
6
382
Autor
peligrosa

Myšlenky plynou a prsty běží svůj závod po klávesnici...

Nejistě si prohrábla vlasy. Věděla, že tohle už by nikdy neměla znovu udělat. Dlouze potáhla z cigarety a opět to udělala. Nedokázala se ovládat, pokud ji pohltila vášeň a touha. Taková byla Klára. Věnovala mu další pohled plný toho, co každý muž chce. Byl plný očekávání, cudnosti a zároveň pekelné jistoty. Věděla, že za pár minut dorazí její přítel, ale přesto hypnotizovala muže u protějšího stolu. Přehodila nohu přes nohu a poodhalila své stehno. Muž byl v zajetí tohoto obrazu, dlouze se jí díval do očí a ona věděla, že musí k něčemu dojít. Cítila to, chtěla to.

„Ahoj miláčku!“, přisedl si k ní muž, kterému věnovala zoufalý pohled s výčitkou, proč ho radši cestou nesrazilo auto. Její přítel - Felix. Nikdy se nemohl vyrovnat tak šarmantnímu a okouzlujícímu neznámému, po kterém tak horkorevně toužila. V hlavě se jí prolínaly scény souloží střídavě s jejím přítelem a panem Neznámým. Věděla, že dnes to neskončí dobře, znala se, neodolá pokušení a podlehne své vášni. Na ničem jí nezáleželo, přejížděla rukou po stehnu a s odporem poslouchala Felixovy trapné historky. Neměla ani sílu podívat se mu očí, musela by se rozbrečet nebo se začít smát nad svým neštěštím. Nemilovala ho, teď jí to už bylo více než jasné, nechtěla ho, nestála o něj, chtěla dostat nové neznámo, které ji on nemohl nabídnout.

Ze zoufalosti ji vytrhl odcházející pan Neznámý, nešťastně na něj pohlédla s prosbou o vysvobození, ale pan Neznámý ji věnoval pouze další pohled jeho neskutečně hlubokýma očima a zmizel. Nevydržím to, já si chci život užít, ne trpět, pomyslela si a beze slove vyběhla ven, kde si právě pan N. zapaloval cigaretu. Stáli naproti sobě, pan N. se sarkasticky pousmál a mávl na taxíka. Klára se cítila rozpačitě, něvěděla, co tu dělá a co vlastně chce. Přijel taxík a pan N. jí nabídl místo na zadním sedadle. Zase ty jeho oči...bylo jí to jedno, přisedla si a byla šťastná.

Auto se rozjelo a Klára ucítila jeho ruku na svém stehně. Otočila k němu hlavu a začala ho líbat. Líbali se, bože, chtěla se udusit tímto okamžikem, jak dlouho nezažila takové vzrušení. Přitiskla se k němu a propadla jeho dotykům. Žádný Felix už nebyl, byla naprosto šťastná a volná. Mluvila z ní vášeň, nechtěla nic jiného než pana Neznámého. Taxi zastavilo a oni se líbajíc ocitli v bytě. Neřekli si dosud jediné slovo, ale pocity mluvili za ně. Byl tak něžný a zároveň divoký, přesně to, po čem toužila. Položil ji na postel a začal ji pomalu svlékat, svíjela se takovou rozkoší, že ani nemohla dýchat. Sundal jí kalhotky a pomalu od jejích úst sjížděl dolů, roztáhl jí nohy a Klára poprvé pořádně otevřela oči a viděla kde vlastně je.

Tady to přece zná, kde to je? Fotka na nočním stolku potrvdila její nejhorší obavy. Byla v bytě své kamarádky a tohle byl s největší pravděpodobností její nový přítel, kterého jí chtěla představit příští týden na vernisáži. Ve vteřině vystřízlivělá, odstrčila hlavu pana N. ze svého rozkroku. Pan Neznámý nechápajíc takové rychlé změny nalád, ani nestihl nijak reagovat a Klára už byla pryč. Teprv teď přišla chvíle, kdy absolutně nevěděla, co chce a co má dělat. Pokusí se na tuto „událost“ zapomenout. Vrátí se do baru jakoby nic, ten ňouma Felix tam určitě ještě bude sedět, zas tolik času od jejího nevysvětleného odchodu neuběhlo. Do necelé hodiny by se tento incident určitě vešel.

Měla pravdu, Felix seděl na místě a s „Kde jsi byla zlatíčko, měl jsem o tebe strach.“ ji uvítal. Opravdu ji miloval. Byl tak zaslepen láskou a ona si jí nevážila. Dala mu pusu na tvář a bez odpovědi si zapálila cigaretu. Věděla, že má nad ním navrch, byl oslaben pocitem, který ona postrádala, a proto ho mohla ovládat. Zahleděla se na místo, kde ještě před hodinou seděl pan N. a kam ona vysílala toužebné signály. „Jdeme radši domů, pojď..“ řekla Felixovi a připravovala si výmluvu, kterou bude říkat, až se bude omlouvat z návštěvy vernisáže.

Zkurvenej večer, řekla si, když si svlékala prádlo, které jí před několika hodinami stahoval pan N. Bylo jí jasné, že se blíží rozchod s Felixem a že se nejspíš neubrání setkání s kamarádkou a jejím novým přítelem.

Muži na ní milovali její vášnivost a dravost, i jí se tyto vlastnosti líbily, byla ráda, že není chladná a frigidní žena, která si nedokáže v posteli užívat, pro dnešek ale tyto vlastnosti nesnášela. Komplikovaly jí život a dělaly z ní kurvu. Byla vážně kurva nebo prostě jen byla přirozená a dělala věci tak, jak je cítila?


6 názorů

Matti
06. 03. 2010
Dát tip
Pro mne psáno srozumitelně. Chápu jako téma k zamyšlení... Ze života. Miluju život, nikoliv však tyto situace v něm...

Prosecký
05. 03. 2010
Dát tip
Nějaké divné zakončení. Čekal jsem pointu s kamarádkou. Chyby v přechodnících a celkově nevyvážený styl. Jako kdyby se erotická povídka upravila do přístupného času. Ale dávám si tě do oblíbených.

Petrusha
05. 03. 2010
Dát tip
ani to nemienim čítať do konca, vety začínaš v jednom páde, končíš v inom ...

Winter
04. 03. 2010
Dát tip
Nechci, aby to vyznělo ostře, ale je to povídka psychologická, vnějšně realistická, sžíravě kritická, satirická? Každá odstavec je jiný. Svět se mi navíc zdá bez detailu a postavy bez vnitřní motivace.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru