Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modlitba pro kočku

13. 03. 2010
8
6
1205

dnes zemřel můj kocourek, je mi z toho smutno

v zahradě pod tújí

tiše spal

vločkami kropenatý

plakal strom

volnosti věčný ideál

k domovu jenom kroků pár

 

i plakal kmen

ržal do větví

i plakal

až se stromek zdvih

a ruka

smetla čerstvý sníh

a konejšivě tiskla tělo

 

ach volnosti, jak divná jsi

na bedrech se mi chvěješ

svírám tě

líbám

hladívám

a přece se mi směješ

 

tělíčko jak jsi slabounké

a křehké

bez života

vyhaslá v očích jiskřička

už se ti netřepotá

a tlapky předtím růžové

ztratily svůj cit

všichni si pořád říkáme

že mělo to tak být

 

i pláčeme

i pláče den

sen o kráse

sen o životě

a strnulá smutná krása v něm

dnes zemřelo mé kotě


6 názorů

martinez
18. 03. 2010
Dát tip
u koček kerý nejsou jen doma, tohle hrozí bych řekla 50 na 50% - já mám kocourka v bytě a někdy je mi ho moc líto že neběhá venku, volně, že se tam někde nehřeje na sluníčku a neleze po stromě - ale na druhou stranu pak člověk skoro nemá šanci si ho "ohlídat", ochránit ho - nejen před většími zvířaty ale hlavně před lidma nebo civilizací... tak vzpomínat v dobrém s novým kotětem... snad to pomůže..

nairo, vážím si tvého soucítění. Opravdu. A je mi také líto tvé kočiččky. Obě víme, že lidi a zvířata umírají. Ale nejhorší na tom je, když víš, žes mohla něco udělat a bylo ti to jedno. Na jednu stranu ho chceš mít pořád u sebe a na druhou stranu cítíš, že mu musíš dát prostor a volnost. Nemůžeš ho držet proti jeho vůli. Myslím si, že zvířata mají vůli, i když se mnou kdokoliv může nesouhlasit. Najít koucourka pod stromem, bezmocného a pár kroků od domu...cítíš, že se stalo něco špatně. Ale jde o to tyhle pocity překnat, jít dál, nepřipouštět si to. Protože takových věcí se stane ještě spousta. Nová kočka částečně problém řeší, nedá se jí však nahradit někdo nebo něco, co jsi ztratila. Zemřít je děsivé a zároven tak přirozené.

naira
15. 03. 2010
Dát tip
...vyhrkly mi slzy...poprvé...pak jsme si vzpoměla, že nedávno jsem psala podobné...asi 25.11.-rozloučení....s kočičkou...jíž zdolal nádor...to mi vyhrkly podruhé... ...vím a cítím a prožívám a trošku soudím lidi... ...co i pro jiného, než lidského ducha vidí... ...nejlepší recept je nové kotě... ...já to vydržela dva týdny...a je to fakt nejlepší řešení...i když vzpomínání...je vzpomínání...a jedno druhé hned tak nenahradí... (já už pohřbila 3kočky, ale na žádnou nemůžu zapomenout..) ..................*

koloušek
13. 03. 2010
Dát tip
Je to smutné.T*

renegátka
13. 03. 2010
Dát tip
To je mi moc líto.*

kjkszpj2
13. 03. 2010
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru