Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vítr

15. 03. 2010
4
13
805
Autor
Rézina

 Už zase ten podivný vítr. Mlátí otevřenými okenicemi. Unáší všechno, co se mu připlete do cesty. Dalšími poryvy zkouší dostat se blíž a blíž. K nám. Do tepla. Ale ohřeje se jen chviličku. Proletí komínem a je zase pryč. Pečlivě pozavíráme. Zase. Zkouší to znovu. Ten vítr, který se nevzdává. Být tak jako ten vítr. Jít si za svým. Kvůli chviličce tepla. Zasteskne se nám. Ale to už vítr prorazil znovu. Pobořil co potkal. Ohřál se a zmizel. Díváme se na tu spoušť. Jinak se tomu říci nedá. Za tuhle cenu? Ohřál se, to ano. Ale to co po něm zbylo... Nechceme. Být jako on už nám nepřijde správné. Zavíráme okenice. Na petlici přidáváme zámek. A pouštíme se do nekonečného úklidu.


13 názorů

Rézina
23. 03. 2010
Dát tip
Ano, to je fakt. Byla to šíleně náhlá změť myšlenek. A chtěla jsem se o ně podělit :D Překotné sdělování je u mne bohužel běžné. Moc díky za názor.

Lakrov
16. 03. 2010
Dát tip
A smysl (záměr) toho textu už taky shledávám. Jen je možná sdělován poněkud překotně; k myšlenkovému zvratu od: "být tak jako on - vítr" k "nechceme být jako on" dojde na poměrně krárkém úseku textu.

Lakrov
16. 03. 2010
Dát tip
Omlouvám se. Prvních pět vět není opsáno; pouze tak čtenáři mohou připadat. Takže přesnější by bývalo bylo napsat: "vypadá jako opsáno" nebo "je snad motivováno". Ale píšeš, že není. Ona Bradburyho povídka je natolik známá, že tahle podobnost vyvstane v mysli i leckterému dalšímu čtenáři, což však neznamená, že opisuješ, nečetla-li jsi ji.

Rézina
16. 03. 2010
Dát tip
Nic opsaného není. Urážíš mne a úplně zbytečně. 1, Toho autora vůbec neznám. 2, Bych si nikdy nedovolila cokoli opsat a už vůbec ne do mé tvorby. 3, Každá z těch vět byla mým dnešním pocitem. A jestli s tím máš nějaký problém, tak mne to ale vůbec nezajímá. Je to hnusné, jak dokážeš člověka neprávem nařknout z krádeže. Že ti to samotnému není hloupé. :(

Lakrov
15. 03. 2010
Dát tip
Prvních pět vět je opsaných od R.B. Důvod, opravňující k tomuto opisovaní, v dalších větách neshledávám. Byl nějaký?

myp2p
15. 03. 2010
Dát tip
mne to pripomina neco od bradburyho

asi je to tím, že už sem měsíc nic nenapsal. ale neboj, každá trampota má svou mez.

Šmodrcha
15. 03. 2010
Dát tip
Souhlasím s Marvinem - nakonec z toho plyne takový smutek. Revolta se nekoná. Ale je to dílo osvěžující, asi jako voda. Mně to stačí. A jestli jiným ne, ať zkusí najít tady na písmáku víno, nebo alespoň džus. Nemožné to určitě není. Semtam tu někteří autoři dokáží nalít sklenku něčeho silnějšího. Já za vodu tip. Ono by se tady bez ní totiž žít nedalo. * :-)))

Bosora
15. 03. 2010
Dát tip
Tip*

Garay
15. 03. 2010
Dát tip
To je hezké, jak mě to nikam necpe. Jen to je. Je to příjemné ke čtení... t.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru