Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Filozofie, jak jí vidí puberťák"-Desdemona

30. 03. 2010
0
2
375
Autor
Septex

 "Filozofie jak jí vidí puberťák"-Desdemona

(Desdemona pochází z díla W. Shakespeara a to Othella)

I když jsem po smrti stále bádám nad tím co jsem ve svém životě dokázala a jaký byl vůbec smysl mého života. Zemřela jsem tak mladá... Stále nedokážu pochopit,  že se můj autor William Shakespeare bavil něčí smrtí. Jak smutné. Vždyť o žárlivosti mohl napsat komedii. V té bych ráda hrála.

Nevím a asi se nikdy nedovím v čem byla chyba Othellova chování, ale vím, že mě stále miloval. I jeho dokázalo pohltit zlo, především lež kterou si vymyslel Jago. Stále více, především ve vaši době jak koukám, je stále více zla. Což by si lidé neměli vážit toho co mají a svého života? Já vím, zlo už zde je odjakživa, ale proč dokáže zníčit i lásku? Toť otázka.

Myslím, že podstatou života není žít špatný a sebedestruktivní život, důležité je jak život prožijeme. Tím chtěl i sám Shakespeare ukázat svůj názor na Svět a zlo, které se zde nachází. Tuším a určitě mi dáte za pravdu, že je Svět nenapravitelný. Ale žádám vás, zkuste tak jak by bylo správné a uvědomte si prosím, že nevíte kdy příjde váš konec. Nikdo není dokonalý, ale každý žijeme jen jednou a za své skutky a chování zodpovídáme sami.

Proč jsem se jen bála říci pravdu? Vždyť ta by mi zachránila život. Tuhle otázku si pokládám už 406 let a stále jsem nezískala odpověď.

 

Pozn. Úvahu jsem musel psát v monologu, proto hovoří Desdemona k sobě. Othello pochází z roku 1604.


2 názory

Kiv Čitrem
30. 03. 2010
Dát tip
Ano, jsou tam pravopisné chyby - zejména v interpunkci. To ovšem nic nevypovídá o obsahu textu... Hodnotím jako chvályhodné, že se puberťák rozhodl uvažovat o literatuře. Jen tak dál a nenech se odradit hadím uštknutím :)

snake_01
30. 03. 2010
Dát tip
vzhledem k tomu, že v nadpise a popisku v závorce jsem našel dvě evidentní hrubky, nehodlám se tím dál zabývat...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru