Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Celý svět v jednom malém počítači

07. 04. 2010
0
0
2748
Autor
horská

zadáno bylo vypravování a vzniklo mi nakonec tohle

Líbí se mi tento svět, svět malých věcí, které ovládají všechno. V dobách mé babičky se lidé víc scházeli,psali si dopisy a malé psaníčka. Je milé, když nahlíží, jaký mám zrovna domácí úkol a je to zrovna nějaká prezentace tvořená na  počítači.                                                          

Už tak je to pro ní jen spousta tlačítek a světýlek. Když ji popisuji odkud mám materiály k zadáne práci, kouká na mě nechápajícíma očima."Babi v tom počítači je dnes už celý svět" prohlašuji. Babička nechápe jak se do takové "krabice" mohou vejít moji přátelé, ba dokonce televize nebo rádio. Že jedním kliknutím na tlačítko se mohu podívat třeba až do Himalájí, nebo kde zrovna tráví dovolenou Karel Gott. Jízdní řády, rezervace hotelů, výstavy, to vše zjistím bez novin, časopisů nebo reklam. Je pravda, že i mě víc potěší dopis nebo pohlednice ve schránce, než stovky e-mailů na elektronické poště.    

Jednou, až třeba i já budu stará, bude mi v domácnosti pomáhat nějaký ten "študovaný" robot. Pak (pevně doufám) příjde zase má vnučka a poví mi, co se za to poslední století změnilo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru