Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návrat domů

09. 04. 2010
0
8
1131
Autor
Harty

 

První mě praštil do nosu puch. Zámek klapl. Zavrzání dveří. Přítmí. Zápach byl před chvílí možná odporný. Teď? Nesnesitelný. Každá jeho složka se rozdělila na samostatné jednotky a proplovala mým nosem. Dveře vržou dál. Špinavý koberec . Zvratky. Brázdy vyryté nehty. Nehet a zaschlá krev.  Představivost je kurva. Zvlášť když stačí jen jediný vjem, aby začala pracovat naplno.

Plazící se žena. Podlité oči, popraskané žilky. Sliny a zvratky kanou na koberec. Drápe se k telefonu. Zoufalství. Síly v hajzlu. Ječela by o pomoc. Nemůže. Telefon je daleko. Hlavou se jí honí smrt. Banální myšlenky zastřené agresí, zoufalstvím a touhou po životě. Chce žít. Sakra, vždyť je jí dvacet. A ten zkurvysyn, co stojí ve dveřích se na ni jen dívá a  cuká mu v koutcích. A nejen tam.

 

Otevřel jsem dveře dokořán. A přihodil k těm zvratkům něco málo ze svého. Nedivte se. Když vidíte, cítíte… vnímáte dřív krásnou holku v pokročilejším stádiu rozkladu,  chce se Vám blít. Pár míst jejího těla bylo ještě trochu v celku. Až na ty řezné rány. Kde se tam asi vzaly?

 

Leží na břiše, nahá. Miluje to. Miluje když ji pořádně šuká, když jí nadává a  tahá za vlasy. Miluje když jí dá při tom facku a zařve na ni, že je kurva. Co ale nemiluje je, když odkudsi vytáhne žiletku a vrazí ji do poloviny jejích zad. A trhne. Ne, v tu chvíli se pomočí bolestí a šokem. Vytrhne chomáč vlasů. Pěst dopadne na její temeno. Hvězdy jsou nádherné.

 

Překročil jsem práh a otřel si ústa. Prohlédl jsem stěny, strop. Vypínáč byl nastaven v poloze „zapnuto“, ale světlo nesvítilo. Přede mnou byl vchod do kuchyně, po levé straně koupelna. Otevřel jsem dveře do koupelny. Na zemi se válelo několik injekčních stříkaček. Prázdných. Vedle nich pásek.

 

Típnutí cigára. Utažení pásku. Kouká na ni, jak jí ze zad tečou proudy krve. A z úst proud zvratků. Slzy jí kanou po tváři a zvracení je prokládání vzlyky. Z posledních sil natáhne ruku před sebe, zanoří nehty do koberce a přitáhne se o kousek blíž ke kuchyni. Zvratky si rozmaže po prsou. Nebo spíš, po tom co z nich zbylo. Baví ho to. Vrazí si do žíly jehlu. Krev naplní tekutinu, aby vzápětí byly jako celek vpuštěny do oběhu. Postaví se mu a zaryčí radostí.

 

U umyvadla se válel vajgl z marlborka. Nedokázal jsem se na tělo znovu podívat. Opatrně jsem překročil ten hnus, co dřív byla ruka a vstoupil do kuchyně. Telefon byl na stolku, hned vedle dveří. Chybělo jí jediné přitáhnutí. Druhou ruku dokonce měla nataženou tak, že by ho zvládla.

 

Najednou vystřelila rukou znovu kupředu. Byla skoro u telefonu. Vstal, odhodil stříkačku a došel k ní. Lupl zlomený nehet. Zavrtěl hlavou, když zavzlykala a usmál se. Odešel do kuchyně. Za chvíli se vrátil a prorazil jí lebku kladivem.

 

Rozhlédl jsem se po kuchyni a spatřil zkrvavené kladivo.  Na chvíli jsem se zastavil. Zapřemýšlel. A pak něco tak cvaklo. Ne nahlas, ale ve mně. Zmatené jsem se rozhlédl. Proč tu jsem?

 

Kladivo vypadlo z ruky. Vytřeštil oči. Co jsem to udělal?

 

Co tady dělám? Co…. Co jsem to udělal? A cvakání nepřestávalo. Kladivo. Stříkačky.

 

Marlborko.

 

Zašmátral jsem v kapse od kabátu. Vytáhl červenou krabičku s nápisem Marlboro. Podíval jsem na tělo. Cvak. Těkal jsem z krabičky na kladivo a z kladiva na tělo. Cvak.

 

Usmál jsem se. Vytáhl cigaretu a zapálil si. Plivl na polorozpadlou Kate a vyšel ven. Zavrzaly dveře a zámek klapl.


8 názorů

Harty
15. 04. 2010
Dát tip
přiznávám že zveřejnění tohoto díla byl spíš úlet. Když to po sobě čtu, celkově nic v tom není, maximálně nějaké vyjádření aktuálních pocitů, které ale je jen moje osobní. Jinak co se týče drsnější, drogové či násilnické tématiky... já už tak prostě píšu a psát budu :)

kachen
14. 04. 2010
Dát tip
Nechápu, jak se v tomhle může někdo vyžívat...vždyť text je odporný, pointa žádná, chyb jak máku...ale pište si to dál, když vás to baví...

Harty
10. 04. 2010
Dát tip
Otázku "Co jsem to udělal?" si kladu asi u každého svého díla. Nějak si nikdy nejsem jistý, jestli je jen další grafomanský blábol, nebo něco, co je hodno zvěřejnění :) tentokrát jsem asi trochu seknul nu..

Matti
09. 04. 2010
Dát tip
Alternativa vnímání původce zločinu? Ani to ne, řekl bych... Leda tak vlastní rozbor aktu zločince ve vazební cele. Myslím, že touha šokovat čtenáře dominuje scestnému uvědomění si samotného děje. Pro mne nelogicky pojaté. Neodpovídá psychologii vypravěče. Matti

Garay
09. 04. 2010
Dát tip
SinCity??

Winter
09. 04. 2010
Dát tip
Tím, že přidáš na šokantnosti, nepřidáš na šoku a možná ani na literatuře. Nejasné, nezřetelné, všechno to sex&násilí&drogy nejsou ukotveny v širším rámci. "Co jsem to udělal?" je tak zůstává spíše otázkou pro autora. Tentokráte odcházím nepoznamenán .)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru