Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O muži, který celý život mládl.

15. 04. 2010
2
2
421
Autor
Azbycx

          Věřili byste, že je to možné? Já sám jsem tomu zprvu nevěřil. Jak absurdní, říkal jsem si, nikdo přece nemůže mládnout; každý přece po celý život průběžně stárne...

          Pak jsem ale začal být vůči tomu muži vnímavější a ... začal jsem si všímat zajímavých věcí...

          On totiž lidský věk není jen jeden, nýbrž je jich víc... totiž... více druhů... Např. věk kalendářní, vyjadřující, kolik času uplynulo od našeho narození. Ale co třeba takový věk... dejme tomu... biologický? Nebo třeba... psychologický? Anebo... vitální? Jak je to s nimi? Takových "věků" by se jistě našlo víc...

          Není tedy možné, aby, zatímco člověk kalendářně stárne, což je zákonité a nezvratné, aby tentýž člověk současně např. vitálně mládnul? Nebo i psychologicky, či případně ještě i jinak? Proč by to nebylo možné?!!!

          A... nemůže pak, dokonce, být toto mládnutí v různých oblastech ve svém souhrnu nakonec důležitější, zásadnější než současné kalendářní stárnutí?

          To je jistě velmi složitá otázka, a ještě mnohem obtížněji by se na ni asi hledala odpověď.

          Jak jsem se ale s tím mužem setkával - znal jsem ho již dlouho - a měl jsem možnost vnímat, jak se projevuje, a především vnímat jakousi jeho vnitřní "jiskru", stále jasněji zářící, zbavil jsem se postupně všech pochybností.

          ANO, TEN MUŽ OPRAVDU svým způsobem CELÝ ŽIVOT MLÁDL. 


2 názory

Japiš
28. 04. 2010
Dát tip
V záplavě výkřiků vcelku zajímavé čtení. Myslím že povedené.

Whitesnake
16. 04. 2010
Dát tip
Výborné, čtivé, s nápadem a pěkným zpracováním. Jediná výtka: 2. větu bych ukončil "Jak absurdní, říkal jsem si. Tečka. Zbytek věty je velmi zbytečně polopatistický a degraduje čtenáře. Jasné téma máš uvedeno již v hezkém názvu, toto rozvití myšlenky v této větě je poněkud hloupé. Můj pocit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru