Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vigilie

31. 10. 2001
7
0
899
Autor
Bohdan

Chtělo to ve mě zazpívat o takový zvláštní vigilii, o zvláštním, zmateným večeru a noci, strávený s kýmsi dosud neznámým a vzdáleným. Noci, po který jsem si povolil lásku a oddal se jí, i když se ve mně líhla a hlásila se nejdřív jako něco cizího, jakoby odněkud zvenčí. Připadlo mi jako důležitý psát o týhle zvláštní chvíli.

Pod šestým závažím tmy kolísám. Zrak skonal.

Mou hlavu bezvládnou pokládáš jako sťatou

na svoji nahou hruď, už beztak vrchovatou,

k bradavkám s mámivým pohledem Oberona.

 

Stonohý pavouk, noc, už okna obetkal.

Jsi u mě nebo jen mé těžké snění  třeští ?

Marně, jí zakletý, jsem lásce uhýbal,

marně jak kapkám v červencovém dešti ...


Cavalera
01. 11. 2001
Dát tip
*!

Bohdan
01. 11. 2001
Dát tip
Ahoj. S tím Oberonem to asi není moc průhledný, to máš fakt pravdu. Když jsem ho použil v příměru, myslel jsem přitom na cyklus obrazů na téma SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ od Johanna Heinricha Füssliho, kde má Oberon, vládcetoelfíků, fakt řácky uhrančivej pohled, upřenej přímo na diváka. Nosím si taky v paměti pár zmínek(z pohádek i vážnějších pojednání) o tom, že elfové mají čarovnou moc určovat a měnit naše sny. Vrcholky ženskejch ňader(hlavně když se pohupují a chvějí) na mě působěj právě tak magicky a připomínají mi pár očí. Díky za připomínku !

Astalavista
01. 11. 2001
Dát tip
Aha. O.K. Jen abych osvětlil proč mě to napadlo. Nedávno jsem byl v rámci filmového semináře na předpremiéře Planety opic (mimochodem - nic moc) a vesmírná stanice udatných astronautů nesla právě zmíněné jméno - Oberon.

Falka
01. 11. 2001
Dát tip
Oberon... král elfů... napadá mě Goethova báseň.... Oberon láká malého chlapce z náručí jeho otce... je dost převědčivý a uhrančivý... dostane ho... otec veze nemocného hošíka na koni noční tmou, lesem... když přijedou domů, synek už je mrtvý... hodně se mi to líbilo *

Print
31. 10. 2001
Dát tip
*!

Pája
31. 10. 2001
Dát tip
*

kafka
31. 10. 2001
Dát tip
Bravo! Bogdan? ***!

Astalavista
31. 10. 2001
Dát tip
Tipový, ale zajímalo by mě, kde si právě teď přišel na Oberona?*

zoo
31. 10. 2001
Dát tip
:-))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru