Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osud?

12. 05. 2010
0
8
426
Autor
Runy
Byl jeden člověk a ten věděl. Žil sám v ústraní...věděl. Kolem něj se obklopovaly chytré hlavy...nerad pěl. Zlo, msta, nenávist to vrcholy jsou...věděl. Radost, láska, euforie to hlubiné pocity a hodnoty nestálé...znovu zažít nechtěl. Ptali se ho proč žít...věděl. Že hloupost vládne dějinám a štěstí je matkou vítězství...věděl. Stanul před dav, aby řekl pravdy sužující lidstvo a drásající myšlenky všech...říci moc chtěl. Tisíce myšlenek před očima...ústa otevřel. Dav plný očekávání, záblesk, hvězdy, jasné nebe...cesta daleká...zemřel.

8 názorů

A.H.
19. 05. 2010
Dát tip
Nebyl to Sókrates? Sorry, ten vlastně z lidí děla pitomce, ten kolem sebe chytré hlavy neměl.

Runy
13. 05. 2010
Dát tip
To Miroslawek: Beru tuto kritiku spíše sportovně, určitě to není žádná sláva,o hlubší kritiku jsem stál, ale myslím, že existuje určitá hranice slušnosti-kdyby se tvrdě hodnotily všechny díla tak by to určitě nebylo moc dobré a někoho by to mohlo odradit.

Winter
12. 05. 2010
Dát tip
aha, tak já ho tam občas hledám, z čirého masochismu asi. Kdysi jsem to i komentoval. každopádně kategorie "úvaha" je na písmáku opravdu "fenomén". No nic, už nebudu prudit.

Miroslawek
12. 05. 2010
Dát tip
popravdě, nehledal... což mi ovšem nedává důvod mlčet

Winter
12. 05. 2010
Dát tip
Miroslawku, ty hledal podnětné zamyšlení v kategorii úvahy? Neblázni! za tento měsíc je v "úvahách" 9 textů - a ani jeden není úvahou. Což ale nic nemění na možnosti naplnit měsíční průměr jedné až dvou čitelných, byť třebas i neoriginálních úvah.

Miroslawek
12. 05. 2010
Dát tip
text je spíš výrazem mentální impotence, než nějakých úvah, škoda každého bitu, které toto "dílo" zabírá v databázi Písmáka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru