Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři malíři

17. 05. 2010
2
2
600
Autor
Klaris

Tři malíři

 

 

Kdyby se mé já mohlo proměnit v obraz, přála bych si, aby mě tvořili tři malíři.

       První z nich, snílek s očima okouzlenýma světlem, by namaloval mou duši jako vodní hladinu zčeřenou vánkem, jako hru stínů v koruně jabloně, jako ojíněnou pavučinu. Jeho paleta by laskala pastelovými tóny a umělcovy ruce by se podobaly trpělivým dlaním staré krajkářky. Nakonec by mé duši namaloval květinu Lásky, křehkou, s orosenými okvětními plátky, záhadnou a něžnou. Miluj a odpouštěj.                                                         

       Druhý malíř, ten se srdcem statečného lučištníka a roztoulanou, svobodnou myslí divokého hřebce z náhorních planin, by mu do díla vnesl oheň a touhu a sílu, v rychlých výrazných tazích by vznikala zářivá abstrakce, namaloval by mi polední slunce a pole vlčích máků, hučící peřeje a tanečnici samby s vášnivýma očima. Nikdy se nevzdávej a bojuj, řekl by svým dílem.

       Pak by skromně přistoupil třetí malíř, starý pán s hřejivým úsměvem ve tváři, a obyčejnou tužkou by mi namaloval dvě spojené dlaně, starou lípu, kočku spící na zápraží a usměvavou tvář. Nezapomeň se dívat kolem sebe, vzkázala by mi kresba a jeho oči by dodaly:Neztrať se nikdy sama sobě a nezapomeň, jak voní les a řeka…


2 názory

macecha
18. 06. 2010
Dát tip
To je moc hezké ..... T***

Lakrov
17. 05. 2010
Dát tip
Zajímavý rozbor duše, či spíš přání, jaká by měla být. Trochu připomíná pohádku o řezbáři, krejčím a mluvci; tahle je však pojata jako pohled vzniklé 'panny'. Zaujala nápadem. Tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru