Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dvojitou kávu bez cukru, koblih a pohlazení prosím...

22. 06. 2010
17
21
2197

Na základní škole jsme se učili koloběh vody v přírodě, doteď se mi vybaví obrázek plný mraků, skal, potoků a potůčků různé intenzity a především nervozní koktání při zkoušení. Koloběh je strašně hranaté slovo.. Říká se, že když se zamilujete, vaše břicho se promění v botanickou zahradu plnou motýlů..Časem z nich možná vyrostou neposední netopýři, co ve snaze najít cestu ven, mlátí křídly jeden přes druhého a vy přestáváte dýchat...A když TO skončí, nastěhuje se k vám parta vypasenejch křečků, co vás žere zaživa... Děsím se dne, kdy budou dávat lásku v Mekáči k Happymealu...

Pán Kaplan v kapli plakal. Pán Kaplan v kapli plakal při vzpomínce na hebké rty slečny T. Nebyl to ten typ pláče, kdy párkrát zamrkáte, z načervenalých očí ukápne drobná slza a vy pak s pocitem zadostiučinění otřete oči a pokračujete v krájení cibule. Byl to ten typ pláče, kdy se poloslepí koušete do hřbetu ruky ve snaze nekřičet a přitom se čím dál víc podobáte toulavému psovi. Chtěli byste zoufale výt, štípat se do nohou, rvát si vlasy, nervozně se kousáte do spodního rtu...a pak se naráz i ta největší kravina dostává na čestné místo v hitparádě "nejkrásnějších" okamžiku vašeho života.

Vzpomínal, jak přimhouřila oči, když srkala sodovku v bistru na náměstí. Na růžové brčko, které nervozně mnula mezi ukazováčkem a palcem pravé ruky. Na okousané nehty nepopsatelné barvy, co ho přiváděly k šílentství. Na způsob, jakým vyslovovala traktor. Na to, jak v roli logopeda neobstál. Tdd tdd tdd tdd tdd traktor. Na to, jak mizerná posluchačka byla. Na moment, kdy mu prokousla ušní lalůček.

Pan Kaplan v kapli plakal  a paní Kaplanová slastně křoupala paprikové Lays u Hodiny pravdy...


21 názorů

Enelya
07. 11. 2010
Dát tip
Připojuji se :) Intenzivní prolog, hlavně poslední věta.

Jan Kapoun
18. 09. 2010
Dát tip
Nádhernej prolog, Amélie. Hranatý koloběh.. Nic nemizí, pouze se to vzdálí. :)

miluju jak si zula boty a chodila bosa... ale neplakal jsem - ani v kapli.. chlapi přece nebrečí :-)

Gloria
29. 07. 2010
Dát tip
*prolog

StvN
18. 07. 2010
Dát tip
Nemusíš si kvůli tomu ubližovat. Já jsem jen nechtěl, abys trpěla iluzemi. Je tu určitá šance, když se k tobě tahle informace dostane včas, že se nad tím alespoň zamyslíš. Bohužel jsem asi přišel pozdě a ty jsi již infikovaná. Neboj, jestli takhle hodláš psát dál, tak už se ti věnovat nebudu. To dělám jen opravdu na začátku. Na věku samozřejmě nezáleží, i když jak říkám, u těch mladších je ještě šance na nápravu.

to se tak zabýváš každým nebo jenom náctiletýma fakanama?

asi to myslíš dobře, ale píšeš to tak, jako kdybys chtěl, abych po přečtení mlátila hlavou do radiátoru a nadávala si, jak naivní sem byla, že sem na tenhle servr vůbec vlezla...

StvN
18. 07. 2010
Dát tip
Možná vidíš nějaké obrazy, ale k literatuře to nestačí. Teda hodně lidem to tady bude stačit. Většinou těm přecitlivělým. Poesii nechceš psát nejspíš proto, že ti přijde hloupá, ale tohle není o nic lepší. Dost často se tu říká, že někdo jenom prozaický text rozsekal do veršů a myslíš si, že stvořil poesii. Tys neudělala ani to. Dívej: Na základní škole jsme se učili koloběh vody v přírodě doteď se mi vybaví obrázek plný mraků skal potoků a potůčků různé intenzity a především nervozní koktání při zkoušení Koloběh je strašně hranaté slovo.. Říká se že když se zamilujete vaše břicho se promění v botanickou zahradu plnou motýlů Časem z nich možná vyrostou neposední netopýři co ve snaze najít cestu ven mlátí křídly jeden přes druhého a vy přestáváte dýchat A když TO skončí nastěhuje se k vám parta vypasenejch křečků co vás žere zaživa Děsím se dne kdy budou dávat lásku v Mekáči k Happymealu... Ať už to rozsekáš nebo nerozsekáš, ať už to bude v prologu nebo ne, pořád to bude stejně hloupé. Nechci tě odradit, jen říkám, že by ses mohla o něco víc snažit.

chanson
11. 07. 2010
Dát tip
asi žádný originální názor. skvělý prolog, dobrý text *

* Za prolog ;)

Od ničeho k ničemu a zase zpátky... Spíš taková demonstrativní ukázka toho, že autorka je schopna sestavit kloudnou větu. Po přečtení mám, coby čtenář, jedinou jistotu - až bude mít autorka CO sdělit, bude vědět JAK. Nakonec ze všech těch mnoha písmenek trčí do výše jen "Koloběh je strašně hranaté slovo". Bože! Jaký tohle mohl být fejeton!!! Škoda.

ty si mimoň:)...

Max Hutar
23. 06. 2010
Dát tip
Mě přijde, že tam nic s ničím nesouvisí... Nejdřív o koloběhu, pak trochu (sorry) otřepané metafory o lásce, korunované tou nejpatetičtější o McDondovi a Hepymýlu. Následuje samotný text, do který se beze smyslu staví na jazykolamu, je tu jakási Femme Fatale a nakonec manželka hrdiny před televizí???°_° Vždyť se to rozpadá na pochodu.

Prolog je skvělej. To ostatní věrné...

Petrusha
22. 06. 2010
Dát tip
drsné :)

Norsko 1
22. 06. 2010
Dát tip
Zajímavě vystižená podstata toho, jak nechceme před druhými vypadat

raja
22. 06. 2010
Dát tip
pro mé dneska, fajn*

macecha
22. 06. 2010
Dát tip
dobře jim tak!

Deepness
22. 06. 2010
Dát tip
Tip som dala za prológ :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru