Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Magická válka- úvod

23. 06. 2010
0
1
253
Autor
MickiZ

Toto je úvod k mé krátké povídce Magická válka.

Píše se rok 3009 lidsto překvapivě přežilo ale ne pomocí své síly ale díky magii. Ano díky té magii, o které si lidé mysleli že je to jen pouhý výmysl. Ale pravdou bylo, že lidé raději na magii zapoměli protože věděli že by ji nedokázali ovládnout.
Nepočítali však s tím že v roce 2009 příjde člověk, který vymyslí "stroj času." Tento přístroj byla podobná ponorce jen s tím rozílem že místo toho aby plula pod vodou, ona plula proudem času. Lidé se pomocí storje času dostali do doby 156 let před kristem.
Ovšem nepočítali s tím že by mohli objevit něco takového, něco tak mocného jako byla magie. Z této doby si přivezli tajemné svitky a také pár velkým magických mudrců. Pomocí magie obnovili atmosféru, zabránili globálnímu oteplování a také zničili všechen jaderný odpad.
Ale příchod magie měl i své špatné stránky. Tři obrovské velmoce USA, Rusko a Čína chtěla mít vlastní magii a vlastní mudrce a proto každá z těchto zemí si postavila vlastní stroj času. Každá z těchto velmocí si přinesla vlastní poznatky o magii a také mnoho magických artefaktů.
Mezi takovéto artefakty patřila i koruna mágů. USA se podařilo najít velmi užitečnou magii a to magii léčení okamžitě ji začala učit všechny doktory, zato Rusko objevilo ničivou magii, která si zakládala na destrukci protivníka. Ale to co si přinesla Čína mělo změnit celý svět.
Čína si z minulosti přinesla tajuplnou, strašlivou a ničivou magii prastarých Samurajů. Okamžitě začala Čína zbrojit na velikou válku. Své největší učence začala učit tuto temnou magii. Ale i Rusko a USA začala zbrojit s myšlenkou ovládnutí světa. Ovšem při prvním útoku zjistili jakou moc drží velká Čína v rukou.
Sjela se velká konference NATO a dohodli se že se pro tentokrát USA a Rusko spojí proti velikému a mocnému nepříteli. Začala 3. světová válka která trvala dlouhých 50let. Po tuto dobu klesla populace na planetě z původních 8miliard na pouhé 3 miliardy. Ale nakonec se povedlo zničit celou Čínu a tím všechny informace o té temné magii,nebo si to alespoň mysleli.
Opak byl ale pravdou, nejen že se nepodařilo zničit všechny informace o magii samurajů ale dokonce přežili i někteří zastánci této magie. Po dlouhých 1000 letech panoval na zemi klid, ale byl to jen pověstný klid před bouří. Prozatím kontrolovala všechny země planetě organisace s názvem OPSK(Organisace pro světovou kontrolu.)
Tato organisace řídila ekonomiku, armádu, hospodášství atd. všech státu. Předsednictví mělo Rusko a Amerika. Ovšem od roku přibližně 2874 se začali formovat různé spolky. Takzvaná bratrstva. Tato společenství měla svoji vlastní sílu, magii a neformovala se jen v Číně ale i v jiných zemích. Např. v Rusku bylo nejsilnější bratrstvo KOZÁCI.
V USA to byly ČERNÍ MÝVALOVÉ, v Číně TEMNÍ SAMURAJOVÉ a např. v Čechách to bylo BRATRSTVO ŽELEZA.


1 názor

DaNdÝ
23. 06. 2010
Dát tip
Tak, hned z kraje pár technických poznámek. Chápu že asi na písmáku nováček, tak raděj pár upozornění. Na profilu není věk, to může být chyba, v nějakém věku si člověk nějaké chyby může dovolit a nějaké ne, já k tomu v hodnocení docela přihlížím. Dovolím si soudit teď nižší věk, vzhledem k těm některým chybám. Dále hned tahle jedna z prvních vět: Tento přístroj byla podobná ponorce jen s tím rozílem že místo toho aby plula pod vodou - hned dvě chybky překlepy - byl podobný a rozdílem, navíc absence čárek - většina čtenářů dočte sem a vzdá, já patřím k těm trpělivějším, ale tak to prostě na písmáku chodí. Překlepů je i v další části dost - a dyž jsou to takové překlepy říká to, že si autor po sobě text ni jednou nepřečetl, respektive ani nemá opravování ve wordu, to hodně čtenářů rovněž nakrkne. K příběhu se dostávám až te´d - přesně to se stává dyž je hodně formálních chyb. Zasejc trohu záleží na věku - je to něco mezi scifíčkem a příběhem nějaký počítačový hry - tři strany o proti sobě bojujou, magie, takže vlastně i fantasy. Jsou tam jaksi logický chyby - nechci je moc vyichovat - nu proč si čína přitáhne Samuraje? a co má nato společnýho s ruskem? ale o to nejde. ty názvy těch bratrstev (aj zlášť kozáci) jsou spíš srandovní, to jsme z toho eště jako češi vyšli dobře, i dyž trošku faloutovsky. ono takhle napsaný úvod -takový shrnující prolog ne úplně láká k dalším dílům - páč tam není žádný konkrétní příběh žádné postavy - jasně přijde asi v dalších dílech ale bylo by lepší už tady opravdový příběh načnout. Ale tak takhle, tipík dát nemůžu, ale esli bude snaha autora na některých svý chybkách zapracovat, rád si přečtu i další díl, může tam být potenciál, esli má autor vůli může se na takovémhle příběhu vypsat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru