Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večerní povídání se zeleným drakem

07. 07. 2010
0
0
404
Autor
Emm

Zelený drak vrní. Dívá se mi přes rameno na moje neuspořádané řádky, sleduje, jak mi prsty běhají po klávesnici. Společně posloucháme vrčení počítače, večerní zvuky města, rozsvěcení a zhasínání světel v domě. To blikání vypínačů je slyšet pořád - je nás tady hodně, lidí, stínů, iluzí a každý někam chodí, z místnosti do místnosti a bliká. Žárovky se rozsvěcují a zase chladnou.

Ten dráček má smaragdové oči, ale pamatuju si ještě doby, kdy byly červené, žíznivé, plné vášně. Pamatuju si ten čas, kdy jsem si ho vysnila z podzimního listí, kdy jsem ho poprvé vyhodila k obloze a on letěl, letěl... A pamatuju si i tu zimu, kdy jsme se společně choulili pod peřinami a dýchali vůni vánočního cukroví. Tehdy zmodral, křídla mu zledovatěla a až na jaře se změnil v tohohle mého zeleného přítele.

A teď je léto. Kouzelné léto, o jakém se mi vždycky zdálo. Sedáme dlouho do noci na balkóně, koukáme na hvězdy, přes den spíme a jíme a žijeme dobrodružství. Hledáme na zahradě poklady, vaříme želé, vyprávíme si příběhy o skřítcích, rarášcích a strašidlech.

Čas se zastavil. Noc nikdy neskončí. Viď?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru