Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TRHAK - díl 3.

14. 11. 2001
0
0
633
Autor
Géba

Jak to všechno začalo

 

Moje rodina je mohutný klan sestřišek,strýčků,neteří,bratranců,tetiček a dětí. Nový člen rodiny má často na několik let práci.Denně si musí opakovat jména všech těchto lidiček, aby při"rodinném sejšnu" nevypadal jako šílenec v nepřátelském davu.

Můj strýček byl zřejmě pohledný muž.O tom určitě není pochyb,není však známo,kde si tenkráte počkal na tetičku,ale vzájemné pohledy je zřejmě utvrdili ve vzájemnou náklonnost.

Moje tetička stejně jako strýc pocházela ze zemědělské rodiny.Oba dva měli spousty sourozenců.Celá tetičina rodina se lišila pouze v tom,že měla částečně polskou krev.Tetička vždycky říkala,že má šlechtickou "modrou" krev,ale ať jsem se řezala do prstu jak chtěla,z nějakého mne nepoznaného důvodu jsem podědila krev červenou.

Strýček se vždy tvářil vážně,vydržel to ovšem pouhých pět minut a pak začal barvitě ze sebe soukat vtipy nebo tzv."tahání za nos"

Můj stýček byl malířem pokojů,ale nejn to.Uměl krásně malovat,hlavně portréty a to je jedno z mých báječných dědictví.Uměl se krásně pásemně vyjadřovat a kdoví,jestli tetičku neukecal nějakou básničkou o jejich modravých očí.

Po svatbě ovšem došlo k mele.Dva veliké rodinné klany se smíchaly v nepřehledný dav strýčků a tetiček,setřenic a bratranců a tak ti dva tomu museli dát nový řád.

Začalo to tak,že tetička měla za svobodna stejné příjmení jako po svatběFakticky ani vdavky nemusely být,ale zákon je zákon.

Roky ubíhali a co se týče mých rodičů,ti rostli,po čase do patřičné velikosti i rozumu v daném věku,a tak se tetička a strýček usoudili,že by svého synovce z tetiny strany a neteř ze strýcovy strany seznámili,neboť k nepochopení   celé rodiny se ti dva neznali.A přesto navštěvovali strýška a tetičku..Oba kuli pikle.A tak se stalo,že mí rodičové si poprvé pohlédli do tváří právě v domácnosti těch dvou.

Máti při prvním pohledu na tatíka utekla do koupelny a vytrvale si česala své dlouhé,černé vlasy.Tatík přešlapujíc u studené kávy vytrval a milé maminky se dočkal.Nastalo období přelíbezných dopisů ovázaných modrou stžkou.Po mnoha a mnoha letech můj tatík toto období radikálně přehodnotil a jal se tyto strýnky navždy roztrhat.

To už jsem dávno byla já.Trhák ve vší podstatě.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru