Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Punk párty Neznašovy

23. 09. 2010
1
5
1180
Autor
Rock Storm

18.9.2010 se konala narozeninová akce v Neznašovech na venkovním parketu o účasti zhruba sto návštěvníků. Jako první, z důvodu dalšího večerního koncertu v Mladé Boleslavi zahráli plzeňští Pilsner Oiquell. V obměněné sestavě jim jejich street oi/punk náramně šlapal, obzvláště mě  velice příjemně překvapil kytarista. Škoda, že tak skvělá kapela musela hrát jako první, protože než se publikum dostalo do varu byl konec. Oiquell projeli zásadní songy z celého playlistu, největší ohlas měl cover od Huberta Macháně – Děvky a chlast. Se zkráceným setem spokojenost, jenom mi chyběl starý hit kapely Děvka.

Druhou kapelou byli klatovští S.V.Z. – skvělá show, šlapalo jim to výborně, viděl jsem je naživo poprvé, tak těžko hodnotit nějaký vývoj. Měl bych snad jen drobnou výtku – kapele nesluší jistá stylová rozháranost. Je vidět, že část kapely se cítí nejlíp v klasických oi/punkových vodách a část by  klidně tlačila víc na pilu někam do HC/Crust stylu.

Třetí v pořadí, hlavní oslavenci Bijolit. Recenzi jejich cd si můžete přečíst na našich stránkách. Hrají s přestávkami od 94 a tak jejich oldschool melodický punk nezklamal.

Hlavní hvězdou večera byli NVÚ. A dokázali, že právem patří na špici domácí scény. Kapela sehraná jako hodinky, sázeli hitovku za hitovkou, skvělá show. Co dodat. Snad jen, že vyšla kniha o NVÚ viz zde…..Další kapelou měli být SAS, ale pro nemoc bubeníka bylo vystoupení zrušeno. Další jsme kvůli pracovním povinnostem museli vynechat. Povedená akce!

Pieon

Narozeninová párty 18.9.2010 v Neznašovech se nesla v duchu Punk Rocku. Kdo slavil – Bijolit. Od Pigeona jsem se o ní dozvěděl poměrně včas, ale ne až tak včas, abych o ní dal vědět formou pozvánky na stránky časopisu. Takže jsme vyrazili, abychom se zúčastnili i my a něco málo o tom napsali

Show začala skoro na chlup v 19:00 skupinou Pilsner Oiquell a samozřejmě parádním OI OI street Punkem. Jak napsal Pigeon odehráli nej pecky a nálada se dostavila hned v začátcích. Pan zvukař udělal krásný zvuk a P.O. Si nástroje umí sladit. Prostě hned na začátek šlehanec. Druzí S.V.Z. kapela z Klatov ukázali , že nejsou také špatní, svou tvorbu zasazují do dvou hudebních směrů a to OI – Punk a Crust Core, kde převažuje HardCore podkres dobré, toto vyhledejte koncertově až se někde u vás objeví. Třetí přišli na řadu oslavenci Bijolit (Klatovy) a odpálili své Punk skladby v Street Rock n Roll Punku. Ať už pro Pogo nebo pro rock n rollové poskakování na ně si dobře zatančíte. Zima začala zalézat skoro už i za nehty a to bylo 22:00 hod, kdy český pravěk vylez na pódium. Ano , dnes už mohu říci že jde o pravěk, protože N.V.Ú. Jsou na scéně přes 20 let. A toho večera naprostý bonbónek. Také zazněly všechny best skladby + song od TV Smith. Ti nezklamou nikdy, léta hraní člověka poznamená. Poznamená k dobrému. Po N.V.Ú. Jsme vyrazili k domovu, proč to už psal Pigeon. Narozeninové párty pokračovalo v duchu mini festu, ale to už jsme neviděli. Účastnilo se zde přibližně kolem 150 lidí Punks. A místo vybráno velmi dobře, ale o měsíc dřív by to bylo asi mnohem lepší. Přišlo by lidí ještě víc a bylo by větší teplo. V září dělat takovouhle akci venku uf uf. Jinak dobře zastřešené prostorné pro malé venkovní akce. Neznašovy mají pěkné prostranství pro letní festivaly.

Alan

Fotky z akce najdete zde

http://dark.radiogothic.net/fotogalerie/index.php/Koncerty-Festivaly-akce


5 názorů

Rock Storm
29. 01. 2011
Dát tip
ano

šmarja, ty punkové na fotce jsou absolutně nejskvělejší!! písmo bžel skoro nepřečtu:(

Rock Storm
23. 09. 2010
Dát tip
Jojo přesně Mrkev OI

jH
23. 09. 2010
Dát tip
punk je mrkev! to písmo je vražedně malý

Oi !!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru